Niečo ako gap year po strednej škole

simontimetravel
4. feb 2022

Ahojte, začala som v septembri na výške, ale rýchlo som si uvedomila, že som si vybrala zle. Podávam si prihlášku na inú školu, neplánujem už začať letný semester na tej, na ktorej som aktuálne. Nevie mi niekto poradiť, aké povinnosti plynú z toho, ak nebudem pár mesiacov zamestnaná, ani študentom? - plánujem dobrovoľníctvo a učenie sa jazyka...

mamina0078
4. feb 2022

Zdravotku si musíš platiť ako samoplatca alebo ísť na úrad práce. Inak si môžeš robiť čo chceš.

miusa00
4. feb 2022

Prihlasis sa na urad prace a vsetko v pohode 🙂

ukulela
4. feb 2022

Platit si zdravotku. Ak budes dobrovolnicit, mozno niektore organizacie toto dobrovolnikom platia, neviem.

nerya
4. feb 2022

Ja čo som mala.kamosov, tak väčšinou sa tvárili že sú študenti a počkali, kým im škola neposlala vyhadzov zo školy a tým pádom sa nenahlásovali nikde dovtedy ani nemuseli platiť 🤷

meluela
4. feb 2022

@simontimetravel Ono sa ti to tak ci tak rata ako cely akademicky rok z pohladu poplatkov za skolu (posledny rocnik si budes musiet platit skolne), takze najvyhodnejsie momentalne si ponechat status studenta, o ktory prides az ked neporobis skusky v letnom semestri. Kebyze zanechas oficialne studium skor, tak si musis platit zdravotne odvody alebo ist na urad prace (chodit na pohovory alebo ist na absolventsku prax ak ta poslu), rodicom zoberu pridavky a tebe zlavy ak nejake mas.