Nezvládnuteľné 14 ročné dieťa

alex248
13. sep 2021

Ahojte,chcem sa opýtať či máte niekto skúsenosť s nezvládnuteľnym dieťaťom.Moja teta má 14rocneho syna ,ktoré si ľahko zmylite a 20rocnym pretože už teraz má skoro 2 metre a je zavalitý.Nadava škaredo máme ,sestře s otcom sa neraz pobili ,fajčí pije ,pravdepodobne berie drogy a flaka sa a ani doma sa neukáže.Jasne že tu bola zlá výchova typu otec psychicky týral mamu aj deti a mama si syna od malička zastávala.Od malička bol zle dieťa ale ona vždy tvrdila že on je dobry to len každý má niečo proti nemu.Proste opičia laska.Ale chcem sa opýtať da sa to ešte riešiť?Otec to už akosi nemá chuť riešiť ten to už vzdal.Ako má teda matka riešiť takúto situáciu?S kým sa poradiť,kam ho vziať kým sa ešte dá? Lebo sa obávam že to skončí tak že chlapec bude závislí na drogách a bude mamu mlátiť pre peniaze a podobne.dakujem za každú radu.

zuzka_ke
13. sep 2021

@alex248 hoc to bude ťažké, ale možno nejaká internatna škola, neviem, a možno len tam bude horšie, najlepšie sa poradit s detským/adolescentným psychologom

alex248
autor
13. sep 2021

@zuzka_ke veď práve že sme jej radili ho zavrieť do nejakého ústavu ale je pravda to čím argumentovala ,že tam sa zoznámia podobne zle deti a len sa ešte dostane do horsieho prostredia kde si nájde kamarátov.

vanda323
13. sep 2021

@alex248 A vi es čo není vždy pravda že v Reedukacnom centre sa naučí aj to čo ešte nevedel...mám skúsenosti s deťmi čo prišli ako vemene...

alex248
autor
13. sep 2021

@vanda323 veď to že človek nevie čo by bolo najlepšie zato som aj chcela ak má niekto aj s takýmito centrami skúsenosti nech dajú vedieť.Lebo už to treba riešiť.Pripadne poradiť kde je také lepšie to centrum alebo nejaký dobrý psychiater ktory to ozaj vie s deťmi

vanda323
13. sep 2021

@alex248 Ak chces napíš mi ip zajtra zavolám kamarátkam ktoré pracujú v reedukačných centrách a dám ti info z pravej ruky no hneď ti poviem že neviem či si budeš môcť vybrať pretože sú tie centra natrepane

deti95060810
13. sep 2021

@vanda323 natrepané? ja že zívajú prázdnotou...😉

vanda323
14. sep 2021

@deti95060810 Nooo natrepane..ak sme chceli umiestniť nejaké dieťa, tak stále že majú plno....