Nezmaturoval som z angličtiny

tobias007
9. máj 2024

Dobrý den, na piomnych maturitach z anj som z testu presiel s 50,5% ale zo slohu mi ucitelka ktora je na mne zasadnuta dala len 30% co je znamka 5. Da sa s tym nieco robit? reklamovat znamku u inych uciteliek alebo ist s tym za riaditelkou alebo nieco ine? A ak nie budem v lete pisat nejaky opravny sloh alebo ako to je?
Dakujem za kazdu odpoved 🙂

patus_2
9. máj 2024

@tobias007 na ústnej maturite musíš mať tuším známku 3, takto to fungovalo pred pár rokmi, over si, či to je takto aj teraz.

nelca0510
9. máj 2024

@tobias007 to je maturita. Sloh neopravuje len jedna učiteľka. Musíš mať z ustenej časti najhoršie známku 3. Začni sa učiť.

heni79
9. máj 2024

@tobias007 Táraš! Maturitné slohy sa opravujú anonymne (meno si tam nemal), prideľujú sa náhodne a sú kontrolované 3x! Dvaja hodnotitelia z vlastnej školy a jeden externý. Takže nie, učiteľka nie je na tebe zasadnutá, sloh si nezvládol. Pokiaľ na ústnej skúške budeš mať odpoveď na minimálne 3, zmaturuješ. Uč sa. Veľa šťastia.

lukbe
9. máj 2024

@heni79 ak sa opravujú slohy, už mená vedia. Ale ak je sloh naozaj zlý, väčšinou sa učiteľ poradí aj s ďalšími učiteľmi. Opravuje ho jeden, to co píšeš, platí o testových úlohách.

vroni
9. máj 2024

Trochu sa spamätaj. Blbý test sú urobil na absolútne minimum a prešiel ledva s obdretymi ušami. Keď si napísal podobne kvalitný sloh, vôbec sa učiteľke nečudujem. Takže si asi budeš musieť sadnúť k témam a konečne sa aj niečo naučiť, aby si prešiel maturitou.

vkatush
9. máj 2024

@lukbe kamoška teraz opravovala slohy. Musela to stihnúť do deadlinu, aby ich mohla dať opraviť kolegyniam (aby aj ony mali na to dosť času). Takže áno, aj maturitné slohy opravujú viaceré učiteľky, nie len jedna.

lukbe
9. máj 2024

@vkatush ved jasne, musia tam byť aj ich podpisy, ale opraví tá, ktorá je na to určená, nezrovnalosti konzultujú.

liusa82
9. máj 2024

no pokial si ja pamätám ked som maturovala v 2008 tak tie písomné matury dakde posielali na kontrolu.Nerobila sa to na našej škole.Aspoň z počutia som tak počula.Ale ako je to teraz neviem.Ale z tej ústnej časti to je pravda že musíš mať najhoršiu 3 aj vtedy to tak u nás platilo.Až potom opakuješ aj ústnu maturu z daného predmetu.U nás tuším 4 alebo kolkí išli v lete na opravné matury z jazyka.To ma prekvapilo lebo som si myslela že ozaj prejde každý aj ked len z milosti

bibiana20
9. máj 2024

Na sloh ti stačí 25% a keď si zrobil na 30% tak si zrobil 😉

lauricka
9. máj 2024

@tobias007 nepíšeš o ústnej maturite. To sa hodnotí všetko spolu. Opravná je v septembri, nie? Hádam o tom v škole študentov informujú.

heni79
9. máj 2024

@lukbe Nie, platí to aj o slohoch.

tobias007
autor
9. máj 2024

@heni79 sloh opravovali len na našej škole a spolu 2 učiteľky, a zistiť podľa písma a rodného čísla na papieri že kto to písal je už ľahké. Sloh som napísal na celú A4, ku všetkým otázkam co boli v zadaní som napísal rovnomerne veľa a všetko len čo sa pýtali k téme. Takže fakt by som ten test aspoň chcel vidieť ze kde som stratil toľko bodov, minimálne za obsahovú stránku a úpravu by som čakal určite viac bodov, chápem ze gramatika bude slabá a slovná zasoba tiež není nejaká veľká ale určite som čakal minimálne 45%. Preto som tu písal ci sa to ešte dá nejako skontrolovať alebo aspoň pozrieť kde všade mi strhli body.

tobias007
autor
9. máj 2024

@nelca0510 opravujú 2 ale ta druha je len podrztaska tej ktorá je zasadnuta

petraslov
9. máj 2024

Ak máš z eseje 30%, tak si to spravil, zmaturovať môžeš aj na 4, ale aj na 1, závisí, ako budeš pripravený na odpoveď. Percentá z písomnej časti nijako neovplyvňujú známku z ústnej časti. A esej opravujú síce dve vyučujúce, ale zároveň hodnotenie a celú opravu kontroluje predsedkyňa, ktorá ťa nepozná, keďže je z inej školy, keby sa jej na hodnotení nezdalo niečo ohľadom počtu pridelených bodov, tak by do hodnotenia mohla zasiahnuť a zmeniť ho po konzultácii s tými dvomi vyučujúcimi, ktoré sloh opravovali.

lukbe
10. máj 2024

@tobias007 myslím, že nazrieť do testu a písomky právo máš, ale je otázne, ako to vyhodnotila vyučujúca. Názory a pocity žiaka nemusia byť objektívne.

heni79
10. máj 2024

@tobias007 Robí sa aj externá kontrola. Vykonáva ju predseda PMK ešte pred zverejnením výsledkov. To , že to ty nevieš, neznamená, že sa to nedeje. A naozaj si myslíš, že vyučujúci vedia identifikovať žiakov sloh podľa rodného čísla a písma? To vás je na škole 20 maturantov, či ako? Nepanikár a uč sa, aby to na ústnej bola minimálne 3.

heni79
10. máj 2024

@tobias007 A ešte jedna vec. Dal si sloh na 30%? Lebo z ANJ stačí 30%, aby si prešiel. Zo slohu. SJL stačí dokonca 25%.