Neviem si vybrať strednú školu

nataliabielikova
27. mar 2021

Dobrý deň som v 8 ročníku a neviem si vybrať strednú školu problém je v tom že ma nič nebaví učím sa na 1-2 a nemám žiadnu olympiádu takže sa bojím že na gympel ma nezoberú.
Z predmetov ma baví asi matematika (síce mi moc nejdú slovné úlohy). Čo sa týka jazykov učím sa len angličtinu a mám stým dosť problém ale už chodím na doučovanie. Dosť ma zaujíma móda ale taká škola asi neexistuje ( a tiež by ma to už nemusela zaujímať keď budem staršia ) Ale som si na 99% istá že chcem ísť na výšku. Ďakujem za každú radu🙂 (Prepáčte za pravopis ak som spravila niaku chybu).

chrumka120
27. mar 2021

@nataliabielikova však prihlášku na gympel si môžeš dať, keď ta nezoberú, chod hocikde a môžeš sa venovať móde

nataliabielikova
autor
27. mar 2021

@chrumka120 Prihlášky si môžeš poslať len 2 načo si budem posielať na gympel ak má nezoberú

chrumka120
27. mar 2021

@nataliabielikova ale skúsiť môžeš, tak sa uč, alebo neviem podľa čoho teraz vyberajú, pre mna osobne by to bola jediná cesta, ostatne stredne školy sú podľa mna akoze dosť o ničom

0silvia0
27. mar 2021

@nataliabielikova mozes mat 2 prihlasky + 2 prihlasky na skolu s talentovkami.
A preco tieto veci neriesis s rodicmi? Ved oni ta najlepsie poznaju...

zitaje
27. mar 2021

@nataliabielikova odkiaľ si? Rozmýšľaš aj nad školou v inom meste + internát? Existuje nejaká textilná/odevná, neviem presne ako sa volá... a čo tak obchodná akadémia? Sama musíš vedieť, čo ťa zaujíma a podľa toho vyberaj.
(A k tej chybe - existujú slová nijaká a nejaká. Slovo niaká nie je 😉)

nataliabielikova
autor
27. mar 2021

@0silvia0 áno to viem ale talentovaná moc nie som vlastne som svoj talent neobjavila mám rada zvierata ale nechcem robiť zverolekárku

0silvia0
27. mar 2021

@nataliabielikova myslela som ze ak by si sa chcela venovat mode, tak mozes ist na odevny dizajn a tam potrebujes robit talentovky, ale musis vediet kreslit

0silvia0
27. mar 2021

@zitaje asi myslis odevnu priemyslovku v TN, ale teraz sa studuje odevny dizajn takmer na kazdej umeleckej skole

nataliabielikova
autor
27. mar 2021

@zitaje Áno nad obchodná akadémia rozmýšľam podľa mňa je to lepšie ako gymnázium ak by som nakoniec nešla na výšku určite tam pôjde jedna prihláška 🙂 Tiež som rozmýšľa nad marketing Via Humana to je v Skalici mám tam rodinu u ktorej by som bývala ale keďže sa tam rozrapava po Záhoracky bojím za že sa mi zhorší jazyk. Na intrak ísť moc nechcem a ani ma tam rodičia nechcú pustiť

zitaje
27. mar 2021

@0silvia0 hej hej, tú som myslela, táto oblasť je úplne mimo mňa, ale je pravda, že aj všelijaký dizajn znie dobre 🙂 teda ak vie kresliť.

@nataliabielikova každopádne, celkom by som ani ten gympel nevzdávala. Zamakaj a možno sa dostaneš, keď určite chceš ísť na VŠ (aj máš predstavu na akú?).

nataliabielikova
autor
27. mar 2021

@0silvia0 Kresliť moc neviem čo je dosť zlé lebo som také hry o dizajne a fakt ma to bavilo

nataliabielikova
autor
27. mar 2021

@0silvia0 a z rodičmi som to riešila tiež mi povedali že mám skúsiť obchodnú alebo marketing ale zaujímal ma aj názor iných

nataliabielikova
autor
27. mar 2021

@zitaje Neviem asi na niaku podnikateľskú nad tým som ešte nerozmýšľala

zitaje
27. mar 2021

@nataliabielikova nejakú 😉 🙂
Obchodná akadémia vyzerá ako dobrá voľba, choď tým smerom 🙂 ani tej Sklaice by som sa nebála. Držím palce.

nataliabielikova
autor
27. mar 2021

@zitaje ďakujem

nataliabielikova
autor
27. mar 2021

@zitaje na akú strednú školu ste chodili vy? Ak sa môžem spýtať

deti95060810
28. mar 2021

kým to bude aktuálne - o rok, tak už aj budeš vedieť kam chceš ísť.... 😉

zanetakovacsova
28. mar 2021

@nataliabielikova bývalá spolužiačka nikdy nemala dobrý priemer známok a čo si pamätám ani žiadnu olympiádu ani nič tomu podobné v poslednom ročníku a v druhom pol roku 8meho sa snažila vylepšiť si známky... A dostala sa na gympel 🙂 a tuším v BA je nejaká škola spojená s módou 🙂

betty_image
28. mar 2021

Via humanna v Skalici nie...🙂 Skalicu poznám a tá škola nie je bohvieaká dobrá, myslím, že si šikovná a nudila by si sa tam. Ak chceš ísť na výšku, tak kludne gympel v SI, ten nie je ani veľmi ťažký, pohodová škola, ja som tam bola asi rok a naozaj to nebolo ťažké, sú naročnejšie školy.

laila22
28. mar 2021

@0silvia0 odevná priemyslovke v TN už neexistuje.. Je to stredná umelecká škola.A čo by robila s odevnou priemyslovkou? 99% podnikov čo sa venovalo na Slovensku výrobe kvalitného odevu zaniklo. Šitie doma sa moc nevypláca, resp. nie je to zaplatená práca v dnešnej dobe, keď sa odevy vyrábajú v Číne... Ak by si krajčírka reálne mala poctivo vypýtať za každú strávenú hodinu čo strávi pri práci, viac by nikto neprišiel.... Viem o čom hovorím... SPSO v TN bola prestížna škola ešte pred 30 rokmi, len vtedy ešte nikto netušil, že odevný priemysel na Slovensku zanikne... Ja by som autorke poradila stavebnú priemyslovku...

alenka24482
28. mar 2021

@nataliabielikova ak ta baví móda skus odevnu priemyselku ci ako sa to teraz píše, tam ta naučia rôzne oblečenie šiť, rozoznať druhý látky a neskôr môže byť s teba aj módna návrhárka 😉

hettinka
28. mar 2021

@nataliabielikova kontaktuj psychologickú poradňu CPPPaP, robia kariérne poradenstvo, spravia psychotesty a rozoberú s tebou, na čo máš osobnostne predpoklady. A isto sa porad s výchovnou poradkyňou u vás v škole.

laila22
28. mar 2021
0silvia0
28. mar 2021

@laila22 viem, ze to myslis dobre, ale preco mne pises o odevnej priemyslovke? Ved ja som vysvetlovala zitajte o tom, ze asi mysli odevnu priemyslovku😂, lebo pisala ze existuje nejaka odevna/textilna....
Dnes sa studuje odevny dizajn na umeleckych skolach, mam obe deti na umeleckych skolach, tak mam trocha prehlad...
Cize vysvetlujes nespravnej osobe, ale snad si autorke pomohla, mam kamosku ktora v trencine studovala, dnes je ucitelka,, ale sije si doma pre seba...

danielahamar
28. mar 2021

Otázka znie, chceš odísť z 8 ročníka? Ak áno tak len bilingva si myslím a ak potrebuješ vyplniť len papier, napíš čo ťa napadne, aj tak sa to bude meniť a vyplnovat znova a znova a znova

monkasponka
28. mar 2021

@nataliabielikova v poslednych rokoch si myslim že dobra stredna škola je lepšie ako gymnazim... ak nechceš ist napr.na medicinu. Na VS ak chces sa dostenes aj ked nepojdeš na gymnazium.

laila22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
0silvia0
28. mar 2021

@laila22 ale ja som jej odevnu neradila, len som inej diskutujucej vysvetlovala, ze asi mysli odevnu... hej, aj moja kamoska mala nervy, ze si myslia, ze je krajcirka, mozno sa aj poznate😁
Inak teraz funguju decka, ktore studuju odevny dizajn tak, ze si robia vlastne znacky, urobia nejaku kolekciu potlaci triciek, mikin atd., urobia navrh, daju vyrobit, daju do predaja a predavaju a celkom sa im dari, ale na uzivenie to nie je, skor na prilepsenie. Dnes je dopyt po netuctovosti, zacina sa rozlisovat medzi fast a slow fashion, takze kto chce, ma napady, tak sa udrzi, ale nie je to ten typ modneho navrharstva aky sa asi kedysi studoval...
A moja neter ide studovat do Anglicka vysku spojenu s modou, neviem co je to presne za skolu, ale dnes je ina doba a ine moznosti....

laila22
28. mar 2021

@0silvia0 možno, záleží aký je ročník.. Z TT som pár dievčat poznala.. Pozdrav kamošku.. 🙂

0silvia0
28. mar 2021

@laila22 koncili sme stredne skoly v roku 1992😁