Neviem si poradiť s mojou 16 ročnou dcérou

marcelllkaa
28. máj 2020

Ahojte, mám 2 deti vo veku 16 a 6 rokov. Ta staršia bola vždy poslušná a milá, chodí na dobrú školu, nikdy nepila, nefajčila a nehľadali sme sa. Ale v poslednej dobe s a veľmi zmenila začala si farbiť vlasy na ružovo, inak sa oblieka a odvráva mi. A čo je najhoršie stále počúva Simu, so slúchadlami chodí aj von. Neviem prečo sa tak zmenila. Mam jej kontrolovať telefón? A čo keď v tom je chlapec?? Som zúfalá. Ďakujem
Ďakujem

acrobaleno
28. máj 2020

Najhoršie je, že počúva Simu? 😂

zirafienka
28. máj 2020
merkelica
28. máj 2020

ruzova je super, obliekat sa inak je super, odvravanie k puberte patri, silna ovplyvnitelnost rovesnikmi k puberte patri, pocuvanie hudby je super.. v com je vlastne problem?

ajka0207
28. máj 2020

@marcelllkaa v com je problem? Ze by mala v 16 frajera? Farbu na vlasy si jej dovolila? Alebo prisla jedneho dna sama s ruzovou hlavou? Vsetko co pises k jej veku proste patri.

dombia
28. máj 2020

@marcelllkaa Určite sa treba porozprávať a nie robiť dcére kontroly v mobile. Tým sa zbúra všetka dôvera. Je vo veku kedy veľa dievčat rado experimentuje s vlasmi a obliekaním a hudba patrí k tínedžerským rokom tiež. Treba si len nastaviť s dcérou pravidlá a akceptovať aj jej názory. Už nie je dieťa ale ani dospelá a hľadá sa... To je môj názor a vidím to aj na mladšej sestre, ktorá má 15 ;) Veď kedy ak nie v takom veku sa môžu baby vyblázniť v oblečení atď?

daganov
28. máj 2020

@marcelllkaa a čo keď je v tom chlapec? No ja neviem, ja som mala v jej veku už druhého. Kontrolovať mobil? 16 ročnej? To myslíš vážne? Veľa sa s ňou rozprávaj na všetky možné témy, ale nerob jej dozorkyňu v base.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
patka06
28. máj 2020

Problém vidím v tom, že spolu nekomunikujete ...ak by ste sa rozprávali určite by si vedela, čo ju k tej zmene viedlo ...myslím, že na tom nie nič zlé, v 16stich má právo na vlastný názor aj vkus, dokonca aj na frajera

halienka
28. máj 2020

nevieš prečo sa tak zmenila? Veď preto, že jednoducho dospieva, je to úplne normálne, aj všetko čo opisuješ k jej veku úplne patrí, hádam si si nemyslela, že bude stále to malé poslušné dievčatko bez vlastného názoru, túžob, frajera atď. Len nezačni z toho robiť vedu, je to úplne prirodzené, snaž sa udržať jej dôveru, v príjemnom tóne s ňou o všeličom debatuj, ale netlačiť na pílu, hlavne aby cítila, že ju akceptuješ a potom sa ti aj zdôverí ak bude treba. A sorry, v 16-ich je už úplne normálne ak pokukuje po chalanoch.

aniele
28. máj 2020

Zatiaľ na tom nevidím nič závadné. A to som vychovala 4 dcéry (kadečo si človek zažil pri štyroch rôznych povahách) a učím na gymnáziu. V mnohých veciach vo výchove som určite konzerva. Ale pokiaľ nechodí poza školu, neklame ti, nehľadáš ju v noci kadetade - nemusíš si robiť starosti. Dobre ti radili, urobte si babinec, nechaj sa ňou namaľovať, varte spolu... Jasné, že všetko má hranice, aj odvrávanie atď., to vieš sama, pokiaľ zachádza. Ružové (a iné farby) vo vlasoch v tomto veku mi signalizujú dvojako. Podľa toho, aké sú iné signály. Jedna žiačka mi mala aj dve - tri farby. Ale! Veľa kreslila, písala, skrátka to bol bočný vonkajší prejav jej voľného umeleckého ducha. U druhej to bol len prejav toho, že ničím iným nevie zaujať. Ty vieš sama najlepšie, čo je v tvojej dcére to podstatné. Neboj, chápem tvoje obavy.

rosabel
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sissy27
28. máj 2020

@marcelllkaa si sa doteraz s dcérou nerozprávala ani nič? Lebo toto správanie je úplne normálne. 16 roční počúvajú hudbu, rôznu, väčšinou takú čo sa rodičom nepáči, aj vonku cez sluchátka. Farbia si vlasy a experimentujú aj so strihmi. Tiež majú väčšinou úplne odlišný vkus na obliekanie. A zbližujú sa s inými ľuďmi, často aj sexuálne a nie vždy len s opačným pohlavím. Skúšajú alkohol, cigarety, niektorí aj drogy. Používajú vulgárne výrazy. A nie vždy skáču ako rodičia pískajú. Ak si si ničím z toho neprešla aj ty, tak vitaj vo svete teenagerov.

eliska13
28. máj 2020

To je zase jeden z tých vymyslených príspevkov ja neviem čo z toho ľudia majú.Mam pocit, že aj ten chlapček s chrastami je vymysleny

diqushqaa
28. máj 2020

No, ja neviem, ale ja som si tiež tak dáko v 16tich zafarbila vlasy na modro, frajera (terajšieho manžela) som spoznala v 15tich a odvtedy sme spolu chodili... hudbu som počúvala zásadne s čo najväčšími nadávkami.. Sima je ešte v pohode.. podľa mňa sa nedeje nič zvláštne.. zo všetkého som vyrástla, teda okrem toho frajera :D

matabb73
28. máj 2020

Moj syn počúva metal, má dlhé vlasy a chodi celý v čiernom. A čo teraz? Je to jeho štýl a ja to rešpektujem. Inak je to slušný chalan, tak nemám čo riešiť.. Tvoja dcéra sa proste mení, má na to vek. Dosť sa divím, že až teraz, u dievčat začína puberta skôr. Moja bude mať len 12 a trieska to ňou poriadne.

kakawah
28. máj 2020

Ja tu ziaden velky problém nevidim, len ten, ze ty sa nevieš vyrovnat s tym, ze dcera uz nieje to male roztomile dievčatko. Bud rada ze sa nwobliwka a nefarbi na čierno, ze nepočúva čudnu hudbu a neublížuje si. V 16-tich som uz aj ja mala frajera. Telefón nekontroluj. Ja som môjmu16r.synovi nikdy do nobilu nešla. A aj to tak je teraz, ze si ho hocikde necha a vie ze mu ho nikto nepozrie.Skus s ňou pokecať. Ci fakt nieje zamilovaná

momusik
28. máj 2020

Tak sa jej opytaj ci v tom je chlapec,povedz jej keby niecomu doslo nech sa chrania

dskjhfdlkdjhl
28. máj 2020

@marcelllkaa Ked mala moja dcera 16, tak som jej pomahala s farbenim vlasov-jednu polku hlavy mala ruzovu a druhu tyrkysovu. Prezili sme, ma 18 a je uplne normalna a ani my s muzom sme sa nezblaznili, teraz nas nieco podobne caka s druhou dcerou.

kakawah
28. máj 2020

@dskjhfdlkdjhl mam syna 17r.a chvalabohu nas obišli take vystrelky co sa tyka vlasov, farby, obliekania.Ziadne rifle pod zadok alebo po kolena😆. Asi to bude aj tym, ze ked mal 13r.narodila sa mu sestra a nejak bolo po puberte

janulik2008
28. máj 2020

@eliska13 aky chlapec? 🙂

tripetta
28. máj 2020

@eliska13 Samozrejme, že je to vymyslený príspevok a fejkový profil.

dskjhfdlkdjhl
28. máj 2020

@kakawah kazdy clovek je iny, to vobec nemusi suvisiet s narodenim sestry. Kazdy sa prejavi trochu inak.

deti95060810
28. máj 2020

moja toto všetko robí v 14tich...
v 16tich to je už troška lepšie...😉

0silvia0
28. máj 2020

@kakawah nie vsetky deti experimentuju s vlasmi, niektore deti su taki klasici...
O mojich sa to povedat neda, hlavne syn uz mal na vlasoch vsetko mozne. Ale nech si chlapec uzije, v rodine mame same plesate muzske hlavy, tak kym pride ples, nech experimentuje😍

ivangeline
28. máj 2020

JJa som mala aj tyrkysovú, aj blond, čiernu, červenú, fialovú..a chvíľu ružovú. XD (Viem, nepodstatný príspevok.Spomínam.)

0silvia0
28. máj 2020

@ivangeline no skoda ze nemas vlasovy album, to by bolo celkom zaujimave😁

eliska13
28. máj 2020

@janulik2008 príspevok o chlapcovi čo má vraj ekzém z čapice tiež založený profil v maji asi so snahou sokovat

kvetinka75
28. máj 2020

Ja spm robila v tom veku to iste

kamccca
29. máj 2020

@marcelllkaa Skús ju kúpiť bábiku a kondómy. Schválne, čo si vyberie 😎

dollyzv
29. máj 2020

Horšie by bolo keby toto čo si popísala robil syn 🤣🤣 ak ti vadia jej ružové vlasy (neviem či si ich nafarbila sama) tak ju vezmi ku kadernícke a dohodnite sa spolu na nejakej peknej menej pre teba poburujucej farbe ktorá sa bude páčiť aj jej,možno chcela len nejakú zmenu. To že má slúchadlá a čo počúva si myslím že ti môže byť úplne jedno pokiaľ nonstop nepočúva napr. Pariace sa korytnačky. A to že odvrava v jej veku? To prejde..a čo ak v Tom je chlapec? Myslím,že zvláštnejšie by bolo keby ju v takom veku chlapci nezaujimali..ved je skoro dospela.myslím že by veľa mamičiek pubertiakov s tebou veľmi radi menili ;)