Neviem čo mám ísť študovať

lujza98mama
21. apr 2024

Ahojte,
mám veľkú dilemu už dlhšiu dobu a potrebujem sa už rozhodnúť. Blížim sa k poslednému ročníku gymnázia a potrebujem si vybrať, čo pôjdem študovať. Nikdy mi nešla matematika a podobné predmety týkajúce sa logického myslenia. Tým mi vypadáva veľa možností.

Ja osobne som rozmýšľala buď nad právom alebo psychológiou. Bojím sa však o možnostiach práce po štúdiu. Bojím sa uplatnenia. Chcela by som ísť študovať do Čiech, neviem či by som tam chcela aj zostať.

Chcela som sa opýtať, či nemáte nejaké vlastné skúsenosti s týmito odbormi alebo nejaké odporúčania ako si vybrať.

Ďakujem

zorkahorka
21. apr 2024

A musis ist studivat hned? Ved si nechaj rok pauzu, oddychni si od ucenia, najdi si pracu a mozno zistis, co ta bavi

lahela
21. apr 2024

Sociálna a pracovná psychológia, ak nebudeš psychologička, môžeš byť personalistka, tie sú žiadané

ivangeline
21. apr 2024

Psychologia je v kurze. 🙂

riesska123
21. apr 2024

@zorkahorka tu by som neradila. Či z z roku nebudú potom dva a viac ..

zorkahorka
21. apr 2024

@riesska123 no a? Kolki si urobili vysku neskor a o nic neprisli..ani mna kefysi davno neprijali hned po strednej. Som chvilu pracovala vo fabrike, co ma prinutilo ist studovat.

nelka93
22. apr 2024

Išla by som študovať to co ta baví, ak chceš právo tak chod. Na Slovensku ak budeš šikovná sa uplatnis. Ja som mala rozhodovanie podľa toho čo ma baví, a uplatnila som sa. Ak chceš napíš.