Nemecké, ruské verzus španielske bilingválne gymnázium

12. nov 2021

Dobry den,
viete mi niekto poradit, ktore z tychto bilingvalne zameranych gymnazii sa mi viac zidu do zivota? Myslim co sa tyka vyuzitia jazyka v zivote. Do inej krajiny nastalo zit ist nechcem, po gymnaziu chcem ist na medicinu, tak hlavne v tejto medicinskej oblasti, vie niekto poradit?
Dakujem za rady.

mamina0078
12. nov 2021

Čo sa týka medicíny tak išla by som na nemecké, určite sa ti zíde vedieť nemčinu pretože v porovnaní s Ruskom a Španielskom má medicínu na najlepšej úrovni preto aj nejaký erazmus alebo stáž by sa ti určite zišla v Nemecku počas štúdia. 🙂

dskjhfdlkdjhl
12. nov 2021

Kedze chces pokracovat na medicine, tak sa najma rozhoduj podla urovne vyuky biologie a chemie, cize ja by som volila nejake prirodovedne orientovane gymnazium. Ale ak chces ist v kazdom pripade jedine na biling. gymnazium, tak z tohto by som si to nemecke vybrala.

simsalabim
12. nov 2021

Suhlasim s
@dskjhfdlkdjhl, toto je urcite najrozumnejsie riesenie.

karin19971
12. nov 2021

Ja osobne som chodila na nemecké bilingválne gymnázium D. Tatarku, úroveň biológie aj chémie tam bola veľmi dobrá a všetci moji spolužiaci, ktorí sa chceli dostať na medicínu sa tam aj dostali. V každom prípade ti odporúčam rozhodnúť sa skôr podľa predmetov, ktoré sú pre prijatie na medicínu rozhodujúce a nie podľa jazyka. Ja osobne som zostala študovať na Slovensku právo a po pár rokoch čo som z bilingválneho gymnázia ti môžem povedať, že ak ten jazyk reálne pravidelne nevyužívaš na komunikáciu, tak začneš veľmi rýchlo jazykovo upadať, okrem toho ak máš záujem o jazyky, myslím si, že aj jazykovky sú veľmi dobrá možnosť .

pralinka25
12. nov 2021

Nemecke.
Ale aj tak nechapem preco to musi byt nutne bilingvalne ked tvojim cielom je medina. akoze bilingvalne ked tak by som si vyberala podla toho ku akemu jazyku ta to taha a kam by si raz aj chcela ist studovat, zit alebo je to tvoja vysnena krajina. Nemcina ked tak sa mi zda pre medicinu pouzitelnejsia kvoli medicinskej urovni krajin v ktorych sa tak hovori nemecko rakusko svajciarsko ....
ak ti idu jazyky ostatne sa mozes ucit vo volnom case. ale ak uz teraz vies ze zit v zahranici naisto nechces tak by som sla radsej na gympel kde su vyborne prave predmety potrebne pre prijmacky na medinu.
ono bilingvalna skola je uz tak samo o sebe narocnejsia ako bezna a ja by som radsej usilie venovala medicine.
syn chodi na bilingvalnu zakladku ale prave preto lebo cielom je ten jazyk.