Nejaká dobrá výhovorka alebo ako to vysvetliť?

saruskaoo
28. sep 2022

Ahojte. Pred nedávnom som sem písala viem. Ale potrebujem tiež teraz spýtať sa. Od utorka robíme na škole gymnastiku. V ten deň som necvičila. Povedala som učiteľovi že nemám úbor. Ale nebola to pravda. Pravda je že sa bojím robiť kotule. Vždy to tak bolo. Ale to sa týka iba gymnastiky . Inak s ničím nemám problém. Na 1. stupni to vôbec neriešili. Kto chcel tak to normálne robil a mal normálne známku. A kto nie tak to proste nerobil. A nemal známku žiadnu. Takže to vlastne nechávali na nás sa rozhodnúť. Na druhom stupni sme to ešte nerobili. Keďže sme boli dlho na dištancnom a ešte aj tá korona. Ale teraz to robíme a ja sa to bojím robiť proste. Ale zároveň viem že učiteľ to nenechá len tak. A budem musieť. Už v utorok nám vysvetlil. Že sa tomu nemáme brániť. Mám strach že keď mu proste poviem svoje dôvody prečo to nechcem robiť. Tak to neprijme. Zajtra máme telesnú. Čo si o tom myslíte?

erikaa09
28. sep 2022

Povedať pravdu. Nemate aj ucitelku ? Skusit ist zanou aby naucila ? Alebo nejaku malicku telocvicnu kde by ste sli kamosky a naucili ta...

evita_g
28. sep 2022

@saruskaoo pozri, čo najhoršie sa môže stať, keď neurobíš kotúľ? dostaneš 5. nič viac.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luccija
28. sep 2022

Povedat pravdu a neklamat.

estrella5
28. sep 2022

Priznať sa... Povedať, že máš obavu robiť kotúľ... A dopredu sa rozhodnúť, či si ochotná na tom strachu pracovať - a ak áno, poprosiť ho, či by ti pomohol naučiť sa ho... Alebo ho jednoducho odmietaš robiť - a aj to asertívne povedať... Nikto nemá právo ťa nútiť robiť niečo čo vyslovene nechceš. Ani učiteľ...

saruskaoo
autor
28. sep 2022

@erikaa09 bohužiaľ nemáme

bagre
28. sep 2022

povedz narovinu o čo ide...
mňa takto donútil učiteľ robiť stojku /teda pokus bol/, pri tom som ho kopla a bolo... či sa to známkovalo netuším, ale teda bolo mi otrasne.

saruskaoo
autor
28. sep 2022

@evita_g nič. Ale potom sa budú na mňa ostatné dievčatá pozerať. A nie určite pekné. A myslieť si že som nemožná a neschopná ☹️

saruskaoo
autor
28. sep 2022

@dominika1988 to je super že si takých mala 😃 ale naši to učitelia to tak bohužiaľ telocvikár nevere. Je prísny dosť ale aj dobre

ddaassuullaa
28. sep 2022

A co tvoja mama? Sadni si s mamou, tisickrat lepsie ako kadejake cudzie zeny

saruskaoo
autor
28. sep 2022

@ddaassuullaa rodičia na to nič. Iba že dostanem za 5. A nikto ma nemôže nútiť. A že si to opravím

dskjhfdlkdjhl
28. sep 2022

@saruskaoo Myslim, ze aj na youtube su take videa ako sa naucit kotul. Ved to nie je premet, stale si na zemi a budes mat mozno aj dobry pocit, ze si sa prekonala. Netreba sa toho bat, treba skusit. V zivote budu vacsie vyzvy, toto je len taka mini vyzva. A to, ci sa Ti budu druhe dievcata smiat, alebo sa divne divat-ony vedia uplne vsetko, co maju vediet?

ddaassuullaa
28. sep 2022

@saruskaoo nevymyslala by som nic, su s tym v pohode, tak to proste das za 5. Niekto vie to, iny tamto. Okrem Chucka Norissa nikto nevie vsetko a naozaj jeden kotrmelec by mi nestal za stres😉

barborachors
28. sep 2022

@saruskaoo chod za skolskym psychologom, nech ti vystavi potvrdenie o fobii z kotrmelcov. Ucitel to musi akceptovat. Inak baby sa vacsinou boja kladiny a premetov cez svedsku bednu. My sme mali kotul letmo cez tie bedne a este len vtedy sme boli dos*ate... Drzim palce. Telesna by sa mala zrusiť.

dskjhfdlkdjhl
28. sep 2022

@barborachors to myslis vazne, ze by sa telocvik mal zrusit? Uz teraz su mnohe deti naucene akurat klikat na mobile, inak ziaden pohyb a este im zrusit telocvik?

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ropucha6
28. sep 2022

@saruskaoo len zo zaujmu, preco sa bojis? Pamatam si, ze vela bab nemalo rado skok cez tu bednu, ale kotul je take nevsedne.

slovenka753
28. sep 2022

A nechceš sa to radšej normálne naučiť? Daj si na zem deku a vyskúšaj. Nie je to nič ťažké a treba len prekonať strach. Ja som sa bála robiť stojky a keď som to prekonala tak to išlo.

sszuzu8
28. sep 2022

Mne telesná nešla zo všetkého som bola drevo kotul som robila vždy do boku pri skoku cez kozu som zhodila kozu a spadla na ňu a niektoré veci som ani nevedela. Bola som za totálnu chuderu každý sa na mne dobre bavil a keďže som aj mala depresie (nevedel o nich nikto) veľmi som trpela celú základnú aj strednú. Nenechaj sa. Dostaneš 5? Nevadí. Telesná nie je podstatná. Alebo nech ti rodičia napíšu ospravedlnenku na ten deň a skus si poriesit s Dr oslobodenku. Sú doktori co to vedia pekne vyriešiť. Moja ochotná nebola ale možno tvoja bude

zuz_ka
28. sep 2022

@saruskaoo ahoj ja som tiež nenávidela robiť kotule na ZŠ. Nevedela som ich poriadne aj som sa bála. Išla som ku doktorke s mamou, povedali sme, že my to nerobí dobre, že má z toho vždy bolí hlava tak ma dr ospravedlnila, že môžem cvičiť ale nesmiem robiť kotule skús to aj ty tak

jana_eyre_2
28. sep 2022

Vekom som sa naučila že najlepšie mi vždy pomôže všetko úprimne priznat.. ak by som bola na tvojom mieste tak by som učiteľa zavolala bokom a povedala mu že sa cítim trápne ale bojím sa robiť kotule.. normálny človek to pochopí a niečo s tým bude chcieť urobit a pomôcť ti..

lija22
28. sep 2022

ak si zmierena s patkou, povedz mu rovno, pan ucitel necitim sa dnes na kotul, bud mi dajte nieco ine alebo piste rovno patku.

cukrikovavila
29. sep 2022

Ja, ako niektoré baby vyššie píšu, som tiež vždy povedala, že proste nejdem, že mám hrozný strach a nech mi kludne dá za 5. Ja som teda mala problém s kotúlom dozadu, ten predný som nejak dala. Nikdy mi tú 5 nedala, lebo som to išla aspoň skúsiť ale vždy som sa nejako zosypala a proste som nemohla (naozaj, nehrala som to ani nič) a asi ma učiteľke prišlo ľúto. Odvtedy ma nikdy nenútila a neskôr som bola dokonca kvôli astme z TV oslobodená.

cukrikovavila
29. sep 2022

Ešte mi napadlo, že možno by pomohlo ozaj mu to niekde bokom súkromne vysvetliť, nemusíš pred celou triedou a povedz mu, že nech ti túto jednu disciplínu nehodnotí... alebo keď máte gymnastiku dajme tomu hodnotenú tak, že celý súbor cvikov = 1 známka zložená z viac malých (kotúl + skok cez kozu + neviem čo sa tam robí.... atď = výsledná známka), tak za ten kotúl päťka alebo nehodnotenývýkon ti celú výslednú známku aj tak nejak brutálne neovplyvní... nejako sa s ním skús dohodnúť... prípadne že miesto toho spravíš niečoho viac, aj to sa u nás niekedy robilo... kto nemohol behať, spravil 20 drepov navyše a pod.

kopytko03
29. sep 2022

@saruskaoo moja dcéra na tom bola úplne rovnako a nakoniec sa zistilo, ze jej problémy s kotulmi spôsobuje skolioza. Ani ju nemala nejak kritickú, ale časť chrbtice sa nebola schopná ohnut tak, aby kotul urobila. Skoliozu riešime, ale na kotule sme sa vykaslali, ma na ne ospravedlnenku, z toho sa svet nezruti keď v živote nespraví ani jeden.