Necítim sa dobre v kolektíve spolužiakov

27. aug 2024

O chvíľu sa blíži začiatok školy (som štvrtáčka SŠ) ide tak trochu o kolektív spolužiakov. Necítim sa dobre keď sa ma opýtajú teda hlavne dievčatá či som zadaná či sa mi páči nejaký chlapec (pravdou je že sa mi páčia starší cca vek na vysokej škole) ale dievčatá to nevedia tak ma ma považujú za ''inú "neviem nájsť správne slovo. Tak chcem niečo urobiť aby mi dali s touto témou pokoj posledný rok lebo zrejme nechápu že im dookola vysvetľujem že je to moja vec a občas si nejaké vysvetlenie vymyslím. Mne nie je dobré samej ale čo mám robiť..musím vydržať možno do mojej VŠ... Chcem sa opýtať či by bolo vhodné "akože" povedať že "áno mám priateľa" aby dali pokoj. Ale zasa na druhej strane mám trochu obavu že tomu neuveria ak by sa slušne opýtali či im ukážem fotku. Ja nemám problém "zahrať divadlo" ale mám obavu že to nevyjde lebo s kolektívom sa nedá ani po dobrom ani po zlom a mohli by to povedať celému kolektívu alebo sa prerieknuť pred učiteľmi. Je to dobrý nápad?

sissy27
27. aug 2024

Neklamala by som, lebo sa budes len zamotavat do klamstiev a raz to praskne a bude to trapas. Normalne povedz “nie, nemam nikoho” a ci sa ti niekto paci - mozes povedat “ano, uvidime, ci to vyjde”.

nika_val
27. aug 2024

Nie je to dobrý nápad. Nerob to, nevymyšlaj si a normálne povedz pravdu
Povedz ze aktuálne ne si zadaná a keď sa spýtajú prečo odvedz diplomaticky ze si ešte nenašla takého čo by za to stál 🙂
Viac vysvetľovať nemusíš

autor
27. aug 2024

@nika_val ďakujem takto to je lepšie

aeruginosa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
0silvia0
28. aug 2024

Na klamstva a vymyslacky ani nepomyslaj. Celkovo sa to do zivota neuc, klamarov nikto nema rad. Normalne povedz, ze ta nikto nechce. Moja dcera to tak zo srandy hovori, ma uz 20 rokov a nechodila zatial s nikym. Nezavesi si na krk hocikoho len aby mohla povedat, ze s niekym chodi. To by bolo fakt trapne

martina1985ba
28. aug 2024

nevymyslaj si, budes musiet stale na to mysliet a neprerieknut sa niekedy. skor by som sa pytala, preco ich zaujima moje sukromie, ci im to nepride cez ciaru

zlatkab2
28. aug 2024

@0silvia0 Veľmi sa mi páči jej názor na toto a to, ako sa k tomu postavila. Lebo poznám kopec dievčat, ktoré potrebujú frajeriť s tým, že s niekým chodia, len teda aby sa cítili, že sú niečo viac...

t1nusa
28. aug 2024

neklam, povedz im, že ich do toho nič nie je 😊 už nie si malé dievčatko, stoj si za svojim životom a názorom a netráp sa, čo si o tom budú myslieť 😊 ja som bola tiež pre spolužiačky iná, tichá, nevýrazná, lebo som nemala potrebu veľmi s nimi komunikovať a jednoducho sme si nesadli, tak som žila vo svojej bubline, sústredila som sa na seba a neriešila ostatné… aj tak sa po škole vaše cesty odídu a každá si pôjdete svojou cestou

trisha_r
29. aug 2024

Noa povedz áno nie, veď to nie je žiadna veda 😆 ja som školu neznášala, akože nie školu ale ľudí, spolužiakov. Ako introvert to bolo pre mňa utrpenie. Chlapci sa mi páčili...málokto a ak tak už skôr starší muži. Ja som bola niekde inde ako spolužiaci čo riešili farbu laku na nechty, to pre mňa bolo nepodstatné veci. Nenašla som v nich kamarátov a nemali sme spoločnú reč, pre mňa to bolo detinské I keď sme boli v rovnakom veku, bohužiaľ rozumovo nie. Sústreď sa na seba a neboj nič , všetko bude tak ako má byť.

autor
29. aug 2024

@trisha_r mne sa tiež páčia starší muži 😅... Ani neviem ako som to zistila, ale mám taký dobrý pocit lebo sa pri starších viem smiať a asi majú tú charizmu a šarm a vedia byť "zaujímavejší"

lintu
31. aug 2024

Aky ste kolektiv? To su kamaratky ci len maju potrebu si z teba robit srandu? Ludom vo vseobecnosti nemusis vysvetlovat nic. Zo skutocneho zaujmu sa pyta len malokto. Na zvedavu otazku mozes odpovedat protiotazkou. Pripadne si vymysli nejaku formulku opakovanim ktorej sa zbavis dalsieho vysluchu.

autor
31. aug 2024

@lintu zo začiatku ešte keď sme boli prváci sme super vychádzali mala som aj kamarátku... Ale v druhom ročníku sa to zhoršilo kamarátka na mňa bez dôvodu začala kričať pre mňa to bol taký šok že som sa nezmohla na slovo a odišla som na chodbu... Im prekáža že som iná ako ony. O otázku či mám priateľa sa zaujímali normálne keď sme sa o tom rozprávali v telocvični na voľnej hodine. Ale už mi to prekáža až sa cítim občas vinná... Jedine mi teraz napadá povedať "áno mám priateľa" a bodka. Ale nechcem riskovať že to niekomu povedia alebo sa opýtajú či môžu vidieť spoločnú fotku s ním

danielahamar
2. sep 2024

Hlavne neklam