Nechcem ísť na lyžiarsky

12. feb 2024

Ahojte, prosím poraďte mi čo mám urobiť.
Zajtra ideme na lyžiarsky výcvik ale nechcem tam ísť poraďte ako sa tomu vyhnúť. Ďakujem.

viestta
12. feb 2024

A rodicia vedia, ze tam nechces ist? Nespamatala si sa tak trosku neskoro, ked je uz vsetko zaplatene? Budes rodicom splacat storno zajazdu? Z coho? (lyziarsky nie je povinny, mala si sa vyjadris vcas)

matullienka
12. feb 2024

To si sa zavčasu zbadala, nemrzí ťa, že rodičia prídu o peniaze?

zuzka0605
12. feb 2024

pekne chod, bude to lepsie ako cakas.

hipuska
12. feb 2024

U nás, pri storne vracali peniaze. Skus to prebrať s rodičmi. Ale aký máš dôvod? Ak sa bojíš toho, že nevieš lyžovať tak tam sa lyžuje úplne slimacim tempom

felycity
12. feb 2024

to si mala/mal prebrať s rodičmi troška skôr, každopádne stále máš priestor si s nimi sadnúť a v pokoji sa o tom porozprávať a povedať čo cítiš a prečo... a prezradíš nám aj dôvod?

januska12323
12. feb 2024

Prečo? Zaplatené to je dávno, spolužiakov poznáš. Lyžovať sa naučíš alebo aj nie, to nevadí. Ber to ako výlet.

betulinka1
12. feb 2024

Aky mas na to dovod by ma zaujimalo. Tam je vzdy sranda. Bude ta boliet koleno a nemusis ist uz ani na svah. No najlepsie výhovorky su choroba, boli ma hrdlo, hlava, toci sa mi hlava, boli ma zaludok, uz ma niekolkokrat prehnalo, mam hnačku. Pri tom nemusis mat teplotu. Ved sa vynájdi. Mladým uz aj to ako maju blicovat sa musi radiť 🙈🙈🙈🙈

taga
12. feb 2024

Ved ani blicovat netreba, ved sa pomaly nikde neda lyzovat, co je tak teplo...
Skus nam ale povedat, preco nechces ist... takto sa tazko radi

anjelicek26
12. feb 2024

Toto trebalo povedat jasne rodicom, kym ten vycvik zaplatili, kupili ti vybavu a vsetko nachystali... teraz je neskoro zacat spekulovat...

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
12. feb 2024

@betulinka1 bez internetu su uplne strateni 🙄

h2
12. feb 2024

Môj syn bol minulý týždeň a mal aj spolužiakov, ktorí neboli, lebo nechceli. Ale tí to povedali rodičom dopredu, aby za nich neplatili a nekupovali im drahú výstroj a oblečenie. Spamätať sa deň dopredu je trochu blbé, si myslím.

koniarova
12. feb 2024

Porozprávaj sa s rodičmi. Keby moje dieťa nechcelo,nechám ho doma a peniaze ozeliem. Určite máš na to dôvod. Držím palce.

ivett1
12. feb 2024

Nádych, výdych...neboj sa...určite bude všetko super, len choď...keď mám takéto pocity, vždy všetko dopadne super ... nič nie je také hrozné ako sa zdá...

gabika0825
13. feb 2024

A prečo si sa prihlásila? Veď lyžiarsky už nie je povinný ako to bolo kedysi. Ja som tiež na lyžiarsky nechodila lebo som nebola vedená k lyžovaniu a k zimným športom, tak aj rodičia to brali tak ze naco tam pôjdem. Porozoravaj sa s mamou a povedz že tam nechces ísť iné ti poradiť nevieme

sabina230
13. feb 2024

@betulinka1 svätá pravda. Ja napríklad nechápem prečo tí čo nechcú ísť lyžovať zostávajú doma. My sme bývali na lyžiarskom rozdelení do 4 skupín: 3 skupiny boli lyžiari podľa obtiažnosti a skúseností a 4.skupina boli nelyžiari. Ale tí mali náhradný program cely týždeň čo sme tam boli. Chodili na turistiky, Rainerova chata, ľadový dóm, hrebienok. Podľa mna by to tak mohlo byt vo viacerých školách zavedené.

koniarova
13. feb 2024

@sabina230 mohlo, ale nie je. Nepoznám zatiaľ lyžiarsky,kde sa nemuselo lyžovať.

luliu
13. feb 2024

@sabina230 lebo takto to väčšinou nefunguje. U nás musia lyžovať všetci, ti čo nechcú, zostávajú doma

mmoni89
13. feb 2024

@luliu
@koniarova no presne,este som nepocula.o takejto moznosti ze by sa nemuselo lyzovat

h2
13. feb 2024

@sabina230 Tak to je zvláštne. Veď preto je to lyžiarsky kurz, aby sa tam naučili lyžovať aj tí, čo dovtedy nelyžovali. To nemá byť lyžovačka pre lyžiarov a nelyžiari nech sa prechádzajú. Na plaveckom kurze sa tiež decká učia plávať, nie je to o tom, že kto nevie plávať, nech sa prechádza okolo bazéna.

betulinka1
13. feb 2024

@sabina230 lyžiarsky je aj o tom aby si to kazde dieta vyskúšalo, lebo nie kazde chodi lyzovat s rodicmi. Tak neviem, ze ci su prechadzky vhodne ale ok, Ved kazda skola si to robi inak. Ale ja napriklad rozumiem tomu, ze nechce niekto ist, ma nadváhu, nešportuje, ci je uplne sportove drevo, alebo maju v triede sikanu. Ok Ved nech ma dovody autorka akekolvek. Ale nevedia sa uz tieto deti vynájsť…. Vsetko aby za nich kazdy robil. Este aj ako sa uliať zo skoly ci lyžiarskeho. Ked som sa chcela zo skoly uliať, tak som sa uliala, tych výhovoriek je milion. Jasne, ze deti to maju s edupage tazsie, lebo to rodicom hned pípne, ze dieta chyba ale na lyžiarsky to nie je problem, mama by ma ospravedlnila osobne. Normalne Dakujem, ze som vyrastala bez elektroniky a tejto brutálnej kontroly, lebo sme ako deti museli pouzivat mozog, kombinovat, hladat ako sa z akeho pruseru dostat bez toho aby nas doma este nezabili rodicia. Toto uz tieto deti nemaju.

lienka.7
13. feb 2024

@autorka choroba?

sense
13. feb 2024

Treba ist za rodičmi a povedať im to. Mňa by veľmi zaujímal ako rodiča dôvod a aj to prečo si to nepovedala skôr.
Ú nás je lyžiarsky povinný (žijeme mimo svk) a teda minulý rok mala dcéra obavy, toho roku sa nevedela dočkať a jedine čoho sa bála ze nebude sneh a budú musieť chodiť na tury

h2
13. feb 2024

Autor/ka, tak ako? Si na lyžiarskom, alebo doma?

prasiatko30
13. feb 2024

Ono je v poriadku neist na lyziarsky ale treba to odkomunikovat pred tym ako sa zaplati zajazd pokial si cusala ked sa lyziarsky platil tak by si mala mat aspon tolko zodpsovednosti a ist

estellas
18. feb 2024

@sabina230 Tak to je super. Ale u nás na to tak nebolo všetci museli lyžovať.

rainee
19. feb 2024

Lyžiarsky nie je povinný. Dcera tiež nechcela ísť, nebaví ju to, nechce lyžovať tak načo by išla. Len ona to vedela od začiatku, nevymyslala deň pred. Asi 5 deti z každej triedy nešlo tak spravili 1 hromadnú triedu pre tých co zostali.

sabina230
7. mar 2024

@h2
@betulinka1
Tak a čo chcete to dieťa nútiť k tomu keď nechce? 🤣🤣 Naši rodičia si to odsúhlasili aby nikto z triedy nemusel ostávať v škole a nebol o nič ukrátený, zatiaľ čo ostatní lyžujú lebo ich to baví 😀 Mne osobne sa tento systém páči. Keď sa na to niekto necíti, nech nelyžuje. A lyžiarsky výcvik nie je povinná záležitosť. 😊

h2
7. mar 2024

@sabina230 Ja som niekde písala, že treba dieťa nútiť? Len nevidím význam v tom, aby niekto išiel na lyžiarsky, keď nechce lyžovať. Dala som aj príklad s plaveckým výcvikom. Jednoducho keď je to raz LYŽIARSKY, tak sa má na ňom lyžovať. Ináč to môžeme nazvať školským výletom.