Názor na sex 16 ročnej dcéry

1. jan 2021

Ako by ste reagovali keby zistite že vaše 16 ročná dcéra už mala sex ? Dakujem za názory , moj názor je že je to vpohode pokial je dievča poučené chcem pocut názory .

ninusa221
1. jan 2021

Moja mama to zobrala normalne uplne pohode lebo sa somnou stale o tom rozpravala a povedala ze ked to pride mam jej to povedat. Tiez som mala 16. A ked budem mama chcela by som byt taka ista.

tncka
1. jan 2021

Ok

sejan
1. jan 2021

V tejto dobe je to podľa mňa v pohode vek. Určite by som viac debatovala na tému ochrana a tak. A podakovala by som jej za dôveru, že sa Mi vôbec zdôverila.

deti95060810
1. jan 2021

nadšená by som nebola....😉

lenka1993
1. jan 2021

Mala som 15. Mame som sa priznala. Bola trosku sklamaná asi 2-3 týždne. Potom mi predpísala antikoncepciu. Ale dnes už ľutujem.

renata1405
1. jan 2021

Ked si ty s tym v pohode ako jej matka tak si myslim ze nazor ostatnych ta nemusi zaujimat

zuzanka.zuzu
1. jan 2021

že ty si tá 14r (alebo už 16r?) čo chcela vedieť názor na "prespávačku u frajera"? 😀 teda sorry, ty si jej matka 😉

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
denden77
1. jan 2021

moja to vzala dobre, na oko (po rokoch prezradila, ze ju skoro slahlo 🤣 ale fakt sa drzala super 😁).. akurat ma teda opatovne poucila o antikoncepcii 😊

pribinak
1. jan 2021

@zuzanka.zuzu na 100%

kubkovamama
1. jan 2021

Nadšená by som nebola a nechápem názory dnešných mamičiek,že je to o.k.V 16r na tom nie je nič o.k.Nie som stará,máme viac detí,aj pubertaka,ale toto by som ťažko rozdychala.Ja som mala prvý sex dosť neskôr a aj to si pamätám,že som mala pocit kľudne sa dalo aj počkať aj keď s dotyčným sme chodili relatívne dlho a rodičia nás vzájomne poznali.A doma som sa teda rozhodne nepochválila aj napriek tomu.Neviem si to fakt predstaviť,že moje dieťa v 16 sexuje-tzn.ze by malo byť pripravene aj na rodičovstvo ak by náhodou a to dnešné DETI rozhodne v tom veku nie sú

dusankomoj
1. jan 2021

Keď sa stalo,neodstane sa!Pouč o ochrane a vysvetli,že keď už má mať sex,tak pre vlastné potešenie a nie pre to,že ju do toho núti nejaký chalanisko😉

solange7
1. jan 2021

16 je ok

abbey1
1. jan 2021

Ak by to nebol náhodný, nezáväzný sex v podstate s neznámym, tak v pohode. Len teda by som si určite pohovorila vo ochrane pred počatím i o zodpovednosti a vzťahu.

abbey1
1. jan 2021

@kubkovamama To nie sú názory dnešných mamičiek. Ja som s manželom už 28rokov a rozhodne sme nečakali do svadby. Moje najbližšie kamarátky z puberty detto a väčšina z nás sme s tými našimi prvými. V dobrom i zlom. ;)

janinah
1. jan 2021

Je to skoro,fyzicky je vyspelá,psychicky ani náhodou.Mňa sa to už netýka,moje dcéry počkali do dospelosti,ja kedysi tiež.Kebyže sa to stalo,tak sa len opýtam,či bude vedieť dieťa vychovať aj s frajerom,lebo žiadna ochrana nie je 100%ná.

marca12
1. jan 2021

Nadsena by som nebola a zila by som v strachu. Nechcene tehotenstvo v tak nizkom veku je dost nanic.

evora
1. jan 2021

Mne sa najviac páči, ako sa tu zeny rozhorcuju nad sexom v 16-17....ze dnešná doba. Hlavne ze naše babky a kopa generácií pred nimi rodili v 17, vydávali sa s bruchom v 18 🤣 a rodili do 45...takže nie, nie je to dnešnou "skazenou " dobou, ale prirodzeným nastavením ľudského tela. Toto je proste vek, kedy už sex ľudí prirodzene zaujíma a je normálne to neodkladat do 30. Samozrejme za predpokladu, ze ma dievca nejakého stáleho, normálneho frajera a neurobí to na diskotéke z dlhej chvíle.

evora
1. jan 2021

A ešte k téme, aby sa tu do mna neobuli zeny, ze mladi nie sú pripravení deti vychovať. Mame rôzne formy antikoncepcie. Nie ako tie spomínané staré mamy, ktoré potom byvali s kopou deti spolocne so svokrovcami a svagrinami v 2 izbach 😉🙂 a deti sa predsa rodili, aj vychovávali...a zďaleka nie v takom blahobyte, ako tie dnešné. Lepšie sa na tuto tému narovinu rozprávať, ako tváriť sa ze to neexistuje a potom zrovna pride 17 ročná domov tehotná...lebo sa mladí hanbili doma rozprávať o ochrane.

emilius03
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evora
1. jan 2021

@zazvorka87 To je len domnienka dnešných ludi, ze kedysi ludia všetko zvládali. O je taký spomienkový optimizmus. Aj vtedy boli zeny, ktoré boli nešťastné v manželstve, pili, mali milencov, hádali sa s rodinou atd...môžem pokračovať donekonečna 🙂 len nemali možnosti to zmeniť, tak to neriešili. Ludia su stále rovnakí, len okolnosti sa menia. A k tým instagramovym modelkami len toľko, ze majú možnosť voľby: chrániť sa, alebo potom vychovať dieta, alebo ist na potrat. Ja sama poslednú možnosť považujem za najhoršiu, ale zasa mi to nedá...kedysi si ženy robili interupciu ihlicami na strikovanie...dnes im ju urobi lekár.

oli18
2. jan 2021

@evora to mas asi z nejakeho romanu o tych ihliciach ze? 😃

kubkovamama
2. jan 2021

@abbey1 nepíšem nikde,že treba čakať do svadby.Ja som sa vydala až v 35ke😉 Iba si myslím,že 16r je skoro na prvý sex či už chalan alebo dievča.

evora
2. jan 2021

@oli18 Nie, ja nečítam romány. Skôr historické knihy, ale zrovna toto je známe, že ženy skúšali všetko možné aj nemožné aby potratili 🙂

luciannka83
2. jan 2021

@kubkovamama a co ju mala zbit, ze mala sex? Ked uz ho mala?

meluela
2. jan 2021

@oli18 to sa spomina aj etnografickej literature .. niektore casti slovenska mali obzvlast nizky pocet deti a riesilo sa to zial vselijako ...

kikazoe
2. jan 2021

@evora spravne, a volali sa anjeličkarky ( tie čo vedeli spraviť potrat )

jana_eyre_2
2. jan 2021

Ja som.mala.prvy sex v 16tich rokoch, bol s mojou prvou láskou s ktorou som bola dlhšie a mala.som ho rada, verím že aj on mňa vtedy.. mama to zobrala v pohode, toho chlapca poznala, lebo.som jej ho hrdo predstavila ako svojho priatela.. boli sme zodpovedni a chránili sme sa, uvedomovala som si rizika.. s mamou som mala.dobry vzťah a povedala.som jej to sama od seba, potom.som sa sama.rozhodla, že chcem antikoncepciu.. čoskoro budem mať 40rokov, takže to už je naozaj dávna doba.. nemám pocit že by som preto bola nejaka divná, či už vtedy alebo teraz.. keď moja dcéra dospeje do toho veku, nevravím že jej budem gratulovať, ale ak zažije prvý sex v takom veku ale ak bude s niekým koho lubi a on bude ľúbiť ju, nebude má z toho porážať.. pre nás budú deti deťmi asi navždy, ale fakt je, že v tom veku už sú sexuálne aktívni a tak skúšaju..

Moja priorita je naučiť svoje deti aby sa mali radi, aby so sebou nenechali manipulovať a aby vedeli rozlíšiť kto ich má naozaj rád a kto sa ich snaží len dostať do postele.. uvidím ako sa mi to podarí..

kinderzwillinge
2. jan 2021

Tak, ako je pre dieta nepredstavitelne, ze maju sex jeho rodicia, tak si zjavne ani mamy nevedia predstavit, ze ma sex ich dieta 🙂
A naozaj sa mi paci, ako sa tu vacsina dusuje /nie len v tejto teme, vo vsetkych/, ako nepila, neflakala sa, nechodila po diskotekach a sex ani nevyslovila, nie to aby nanho pomyslela... 😂😂😂