Ahojte, chcela by som vedieť, aký je Váš názor na opakované každodenné návštevy "kamarátov" vašich detí u Vás v byte.
My sme boli vychovávaní tak, že domov sme smeli doniesť kamarátov, čiže spolužiakov a kamarátov, kt.sme poznali určitý čas. Priateľova dcéra domov, do bytu už priviedla x akože kamarátov a spolužiakov. Ja mam niekedy pocit, že je tu deň otvorených dverí. Nevadilo by mi to, keby to bolo stáli kamaráti, ale x ľudí, čo tu prišlo, už s nimi nič nemá. Najnovšie ma novu spolužiačku v triede, vôbec ju nepozná a bum už sedí u nás. Mne osobne to prekáža, ale neviem, či to nie je tým ako som to mala ja doma. Čo je teda normálne? Ako to je u Vás? Ďakujem za každý názor a postreh. 😊
A čo robia vnútri? Vyžeň ich von a potom jej vysvetli, že ťa teší, že má kamarátov ale ani ty si nevodíš návštevy bez ohlásenia.
pochopila som to tak, že si asi jej nevlastná mama a o to ťažšie je niečo si s nou vydiskutovať. chápem, že ti to vadí, pretože predsa len chceš mať doma svoje súkromie, máš tam svoje veci, prídeš z roboty chceš si lahnúť, oddychnuť, nahodiť domáce oblečko a mať kľud. a do toho tam máš bandu neznámych pubertákov, ktorý predpokladám idú isto aj na wc, nahlas sa smejú, kecajú a atd...ako katastrofa ale musí si to s ňou vydiskutovať tvoj partner. jemu povedz že ti to vadí, že jedna kamoška najlepšia je ok ale mať plný byt neznámych ľudí ....plus isto tam máte aj nejakú hotovosť, ty nejaké šperky...proste hento fakt nie ale musí to vyriešiť on.
Myslím si,že je to veľmi individuálne. Keď som bola dieťa a neskôr puberťáčka až pomaly dospelá,naši boli vždy radšej keď sme boli s kamošmi/kamoškami u nás doma,ako sa túlali po vonku,či som to bola ja alebo staršia sestra,takto nás mali “pod kontrolou”🙂 a poznali všetkých našich kamarátov,či tých lepších alebo tých novších🙂 Vždy s nimi ale aj pokecali,vyslovene ich posielali nech si zoberú niečo jesť či sem tam mama uvarila. Aspoň sme sa až tak neflákali po vonku a mali sme kde byť 🙂 Teraz to praktikujeme rovnako 🙂
Vzdy k nam mohli prist kamaratky a ja ku nim ale to sa aj rodicia poznali 😀aj k nam chodia bratovi kamarati niekedy jw to na nervy kedze ostatni rodicia nedovolia tak su stale tu ale tak radsej ako maju niekde pit a fajcit za panelakom 😀😀
Každá rodina to má inak nastavené, každej vyhovuje niečo iné. Mám kamarátku, ktorá ma v dome vkuse spolužiakov jej detí, volá ich tam ona, citi sa najlepšie, keď jej hučia poza uši, oni ani na dovolenku nejdú ako rodina sami, ale vždy sa pridajú k niekomu, skratka sú to extrovertní ludia, ktorí sú neradi sami so sebou a majú radi okolo seba ruch.
Ja osobne by som sa z toho zbláznila 😅.
Syn si sem tam vodí kamarátov, ale tak maximálne 2 naraz a keď začnú byť moc hlučný, tak ich vyhodim von.
Keby tu chcel mat každý deň niekoho a vysedávali tu celé poobedia, tak by som s tým nesúhlasila, tiež mám rada vlastné súkromie a potrebujem si po práci oddýchnuť. Rozdiel je v tom, že ja som šéfka, dom je môj, moje pravidlá a dieťa je tiež moje, tak mu stanovujem pravidlá aké ja (a môj manžel) chceme. V tvojom prípade záleží, aký máte vzťah, ak nič moc, vysvetli situáciu otcovi dieťaťa a nech si to rieši on, hádam ťa pochopi
@elizabet173
@januska12323
@domca1408
@alena3467
@ninusa221
@sisaka
@elizabet173 priateľ je v pohode. On dá mňa vo všetkom. Jasne, ze je lepšie, keď je doma atď, ale ona nie je žiadne neviniatko a veľa z tých detí sa s ňou už nekamarati a niektorí majú problémy s alkoholom a fajčením atď.... vadí mi to, zr tu nosí ľudí, kt.sama nepozná., ešte ich len spoznáva, všetko sú to deti neskôr problematické.
@vierka987 aj ja som fajčila a pila v puberte ale doma som si to nikdy nedovolila. Myslis si ze dieta v puberte ktore nevyskúša cigarety a alkohol tak je problematické ? Pretože podla mna je lepsie riesit alkohol a nak si aj zapali ako skakat po vlakoch alebo mat nejaké psychické problemy a behat snimi po psychiatrioch…
@vierka987 ved si s nou sadnite a vysvetlite jej ze s kamošmi nech sa stretáva vonku. Jej by to bolo tiež nepríjemné keby vy mate vkuse nejaké dospelácke návštevy a nemohla by sa ísť ani v kľude napiť vody do kuchyne lebo by tam sedeli nejaký neznámi ľudia.
To s akými ľuďmi sa styka nerieš. Možno je dievča extrovert a na rada spoločnosť a nových ludi, to je v poriadku ale môžu si aj ísť von sadnúť na lavičku. Pripadne ak mate možnosť (napríklad pivnicu, šopu na dvore ci veľkú pivnicu v paneláku nech si tam zriadi klubovnu/zašívaren a nech si tam robí seansy). Ale nie doma. Odtiaľ potiaľ, bývate tam všetci a chcete mať kľud, nie cudzích a oštate WC od nejakých výrastkov
@vierka987 uf tak to má fakt skvelých kamarátov....ako viem si to predstaviť ale len trochu...môj ex rozvedený mal tiež dcéru a ako ked som si do budúcna predstavila žiť s nou... rozmaznaná prúserarka ktorej rodičia vždy pomohli a vysekali ju z problémov.jej obľúbená zábavka bola vlámavať sa na obecný úrad, do školy, rozbíjať okná pri tom....vyhodili ju z intráku....čistý snob na ocovu firmu si bola schopná objednať handry za 500 eur a otecko zaplať...podotýkam že vtedy mala tak 15! som rada, že to skončilo aj kvôli nej...
Mne nevadí, keď si dcéra vodí kamarátky. Som rada, že ich má, každý ich potrebuje. Raz som ich vyhnala z obývačky do jej izby a pochopila, odvtedy chodia priamo do izby a tam ich počujem cez dvere ako sa chichocú. To, že občas prejdú na wc alebo pre jedlo pitie do kuchyne, prežijem. K puberte to patrí a tieto babince sú super, veď sme ich aj sami zažívali. Ak ti to vadí, sadnite si doma všetci traja a vykomunikujte si hranice, navrhni že napr. jeden deň prídu k vám, druhý deň pôjdu ku kamarátke, alebo aj inak, to si musíš sama určiť čo si ochotná znášať.
Dievčatá, ale jej nevadí, že k nim prídu kamaráti, ale že sú to stále iní ľudia, stále iní akože kamaráti, ľudia o ktorých možno nič nevie.