Narastiem ešte??

thingirl2356
13. okt 2011

Ahojte.Prosím vás mohli by ste mi poradiť.Mám 13 rokov ale o 2 mesiace budem mať už 14,meriam okolo 166cm vážim 49-50 kg, menštruáciu už mám prosim vás aký ja váš názor narastiem ešte do výšky???? Lebo ja chcem byť vysoká.

zuzana76
13. okt 2011

uz asi nenarasties a ked tak, tak minimalne, dievcata, ktore uz maju menstruaciu, tak uz prestavaju rast, vysku mas taku normalnu, ja mam 164 cm a teda tiez som uz od 15 rokov nenarastla ani o jeden cm. A zaroven sa pozri na rodicov, ci su vysoki, nizki, priemerni, lebo aj genetika zohrava svoju ulohu, ale kedze uz mas menzes, tak si myslim,ze uz rast velmi nebudes.

sisaha
13. okt 2011

ja by som chcela byt hlupejsia...lepsie by sa mi zilo v tomto svete 😉 A teraz vazne, ak mas raz k niecomu predispozicie, tak genetika nepusti. ak tvoji rodicia patria medzi nizsich, tak tazko z teba bude 1,80 m vysoka slecna. Myslim, ze merias tak akurat. Mozno este 1-2 cm podrasties, ale nejaky zazrak necakaj.. 😉

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
piacere
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aliza
13. okt 2011

to vyzera ako nejaka sranda 😝. 'trinastka' na mamickovskom fore a s takouto otazkou...hm

lemac
13. okt 2011

Myslim ze uz nenarasties. Ja mam 166cm, vazim 48 kg a mam 26 rokov. Uz ti len ostava naucit sa chodit na podpatkoch, ak chces byt vyssia... 🙂

vejinka
13. okt 2011

samozrejme ze este narasties! Rast sa konci po 20tom roku zivota. Samozrejme zalezi na genetickych predispoziciach.
A nabuduce sa skus spytat nieco co sa neuci na zakladnej skole!

damiankad
13. okt 2011

Aj ja si myslím že ten rast sa už moc nepohne...ja som prestala rásť v 16stich...ostalo mi 164cm...a to je náhodou ano moc ani málo....či?? 🤐 😅

syslica
14. okt 2011

@thingirl2356 Ahoj môžeš ešte narásť, nečakaj však zázrak. Rast sa u dievčat končí tak 2-3 roky po prvej menštruácii, akonáhle sa uzavrú rastové štrbinky medzi kosťami. Odborník by ti vedel po RTG zápästia veľmi presne povedať koľko a dokedy ešte porastieš, ale my sme tu len laici. Skús počítať tuto: http://www.rastametabolizmus.sk/sk-rast-a-metab.... Mnoho závisí od genetiky, na linku nájdeš aj výpočet predpokladanej výšky podľa výšky rodičov aj percentilové grafy. Nezúfaj, priemerná výška žien na Slovensku je štatisticky 167 cm...takže si úplne v pohode. Ak chceš svojmu rastu ešte napomôcť, zdravo sa stravuj, nefajči, veľa sa hýb a čerstvom vzduchu a hlavne chodievaj večer čo najskôr spať, žiadne ponocovanie - rastového hormónu sa totiž najviac vylučuje práve v noci.

zuzana1710
14. okt 2011

mam 32 rokov.171cm vysku a stale rastiem do sirky..prosim poradte mi,uz nechcem rast do sirky 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 mat tvoj problem,tak sa asi psychicky zrutim 😀 😀 😀

akika722
14. okt 2011

ja by som sa niekedy najradšej scvrkla trošku 😅 mám 178cm 🤐 a vyška už našťastie nepovolí tak tak isto povoluje širka 🙄

lucka1987
14. okt 2011

podla mna tak 2 cm este podrasies... bola som natom podobne..ibaze ja som sa zastavila na 165 cm.... 😅 ber to tak ze dobreho malo byva..... co nechcem urazit vysoke modelky 😀

betina1984
14. okt 2011

DIevča, ja mám tiež 166 cm a stačí mi. Výška závisí aj od výšky tvojich rodičov. Keď nie sú vysokí, nečakaj zázraky...

maggie2
14. okt 2011

fyzicky už do výšky nenarastieš 😉 ak, tak max.1-2 cm.

moncicatko19
14. okt 2011

ja mam 160 cm a som spokojna.....aj ked som siroooka ...a vobec sa nezastavujem na otazkee mala velka a podobne.co je male to je dobre a malého a dobrého je malo.xixi a to ci este podrasties tak to uz asi nie ja som takato od cca 15rok. 😉 😉

burina111
14. okt 2011

tak ja som nerástla a nerástla, mala som ms a potom som odrazu za rok narástla o 6cm, to som mala už 17 rokov a odrazu behom roka som bola z najnižšej v triede najvyššia, mám teraz 176cm a už je to definitívne 😀 😀 😀 . no a ešte mi to prinieslo problémy s chrbticou. ibaže rast to nie je dané tým, či ty chceš alebo nechceš narásť, skôr génmi a aj aké výšky ste v rodine, rodičia, starí rodičia.....hlavne nerieš, človek by sa mal mať rád taký aký je....lebo kým tam nedospeješ, nikdy nebudeš so sebou spokojná....je to iba o tvojom postoji...okrem toho, vysoké podpätky kúpiš vždy 😉

sssimi
14. okt 2011

Veľa záleží od tvojich rodičov. Akú majú výšku. Ja som od maminy vyššia o 2-3cm 😉 Inak terajšie holky sú strašne vysoké. Ak sa nechceš venovať modelingu, tak je to podľa mňa aj zbytočné viac rásť. Veď "co je malé, to je hezké" 😉 😉 😉

jankajs
15. okt 2011

Dobrého veľa nebýva a zlého je aj málo dosť. Tak si vyberte. Ale podľa toho, ako sa ťahá drobec mojej kamarátky, ktorá kupuje výlučne mäso od severných susedov, asi by som, drahá @thingirl2356, vsadila na poľské mäso, zvlášť na obrie kuracie štvrte. Tam sa to rastovými hormónmi len tak "hemží".

luy
16. okt 2011

Mám 168 cm a žijem,som malinká pre niekoho,pre seba som veľká žena!Pozri sa na rodičov akú majú výšku,rokmi sa tam dostaneš /plus,mínus nejaké cm.Nič nie je tragédia ako sa zdá. 🙂

lumimi
16. okt 2011

v tvojom veku som mala 175 cm a 50 kg, nenarástla som už. ak chces byt vysoká, kup si opatky,

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
denduska
16. okt 2011

@thingirl2356

takto si to mozes vypocitat
Výpočet predpokladanej výšky v dospelosti pre dievča:
všetky hodnoty dosadzujete v centimetroch

PV [dievča] = (výška matky + výška otca –13) / 2

PV = predpokladaná výška vo veku 18 rokov

tu je na to rovno kalkulacka
http://www.rastametabolizmus.sk/sk-rast-a-metab...

Az na to ze mne tam vyslo 168 a v skutocnosti mam 174 😉

lussy211
16. okt 2011

Vôbec nie je pravda že nenarastieš ako ti tu ktosi napísal, pokiaľ to nezačneš preháňať s nejakým prílišným posilovaním, diétami alebo fajčením. Ja som narástla ešte v 18 tke tak sa neboj🙂

cigaretka5
16. okt 2011

hno ono sa to da lahko zistit z rontgenu kosti, ak je to pre treba take dolezite tak sa od pediatzricky vyppytaj na taketo meranie

edie63
16. okt 2011

Nie je pravda, ze nenarasties a menstruacia uz teda vobec nema vplyv na rast. Ked 10rocne dievca prvy krat dostane menzes, prestane rast? To je blbost. Ale samozrejme vsetko je o genetike.

amadora
16. okt 2011

ahoj Bravíčko, chcem sa opýtať... bla bla bla :-P

katecameron
16. okt 2011

ja som prestala rast v 15stke rok po m. 😉

danu
18. okt 2011

Otazku zamykam, kedze uzivatelka neplnoleta