Ahojte.Prosím vás mohli by ste mi poradiť.Mám 13 rokov ale o 2 mesiace budem mať už 14,meriam okolo 166cm vážim 49-50 kg, menštruáciu už mám prosim vás aký ja váš názor narastiem ešte do výšky???? Lebo ja chcem byť vysoká.
ja by som chcela byt hlupejsia...lepsie by sa mi zilo v tomto svete 😉 A teraz vazne, ak mas raz k niecomu predispozicie, tak genetika nepusti. ak tvoji rodicia patria medzi nizsich, tak tazko z teba bude 1,80 m vysoka slecna. Myslim, ze merias tak akurat. Mozno este 1-2 cm podrasties, ale nejaky zazrak necakaj.. 😉
to vyzera ako nejaka sranda 😝. 'trinastka' na mamickovskom fore a s takouto otazkou...hm
Myslim ze uz nenarasties. Ja mam 166cm, vazim 48 kg a mam 26 rokov. Uz ti len ostava naucit sa chodit na podpatkoch, ak chces byt vyssia... 🙂
samozrejme ze este narasties! Rast sa konci po 20tom roku zivota. Samozrejme zalezi na genetickych predispoziciach.
A nabuduce sa skus spytat nieco co sa neuci na zakladnej skole!
Aj ja si myslím že ten rast sa už moc nepohne...ja som prestala rásť v 16stich...ostalo mi 164cm...a to je náhodou ano moc ani málo....či?? 🤐 😅
@thingirl2356 Ahoj môžeš ešte narásť, nečakaj však zázrak. Rast sa u dievčat končí tak 2-3 roky po prvej menštruácii, akonáhle sa uzavrú rastové štrbinky medzi kosťami. Odborník by ti vedel po RTG zápästia veľmi presne povedať koľko a dokedy ešte porastieš, ale my sme tu len laici. Skús počítať tuto: http://www.rastametabolizmus.sk/sk-rast-a-metab.... Mnoho závisí od genetiky, na linku nájdeš aj výpočet predpokladanej výšky podľa výšky rodičov aj percentilové grafy. Nezúfaj, priemerná výška žien na Slovensku je štatisticky 167 cm...takže si úplne v pohode. Ak chceš svojmu rastu ešte napomôcť, zdravo sa stravuj, nefajči, veľa sa hýb a čerstvom vzduchu a hlavne chodievaj večer čo najskôr spať, žiadne ponocovanie - rastového hormónu sa totiž najviac vylučuje práve v noci.
mam 32 rokov.171cm vysku a stale rastiem do sirky..prosim poradte mi,uz nechcem rast do sirky 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 mat tvoj problem,tak sa asi psychicky zrutim 😀 😀 😀
ja by som sa niekedy najradšej scvrkla trošku 😅 mám 178cm 🤐 a vyška už našťastie nepovolí tak tak isto povoluje širka 🙄
podla mna tak 2 cm este podrasies... bola som natom podobne..ibaze ja som sa zastavila na 165 cm.... 😅 ber to tak ze dobreho malo byva..... co nechcem urazit vysoke modelky 😀
DIevča, ja mám tiež 166 cm a stačí mi. Výška závisí aj od výšky tvojich rodičov. Keď nie sú vysokí, nečakaj zázraky...
fyzicky už do výšky nenarastieš 😉 ak, tak max.1-2 cm.
ja mam 160 cm a som spokojna.....aj ked som siroooka ...a vobec sa nezastavujem na otazkee mala velka a podobne.co je male to je dobre a malého a dobrého je malo.xixi a to ci este podrasties tak to uz asi nie ja som takato od cca 15rok. 😉 😉
tak ja som nerástla a nerástla, mala som ms a potom som odrazu za rok narástla o 6cm, to som mala už 17 rokov a odrazu behom roka som bola z najnižšej v triede najvyššia, mám teraz 176cm a už je to definitívne 😀 😀 😀 . no a ešte mi to prinieslo problémy s chrbticou. ibaže rast to nie je dané tým, či ty chceš alebo nechceš narásť, skôr génmi a aj aké výšky ste v rodine, rodičia, starí rodičia.....hlavne nerieš, človek by sa mal mať rád taký aký je....lebo kým tam nedospeješ, nikdy nebudeš so sebou spokojná....je to iba o tvojom postoji...okrem toho, vysoké podpätky kúpiš vždy 😉
Veľa záleží od tvojich rodičov. Akú majú výšku. Ja som od maminy vyššia o 2-3cm 😉 Inak terajšie holky sú strašne vysoké. Ak sa nechceš venovať modelingu, tak je to podľa mňa aj zbytočné viac rásť. Veď "co je malé, to je hezké" 😉 😉 😉
Dobrého veľa nebýva a zlého je aj málo dosť. Tak si vyberte. Ale podľa toho, ako sa ťahá drobec mojej kamarátky, ktorá kupuje výlučne mäso od severných susedov, asi by som, drahá @thingirl2356, vsadila na poľské mäso, zvlášť na obrie kuracie štvrte. Tam sa to rastovými hormónmi len tak "hemží".
Mám 168 cm a žijem,som malinká pre niekoho,pre seba som veľká žena!Pozri sa na rodičov akú majú výšku,rokmi sa tam dostaneš /plus,mínus nejaké cm.Nič nie je tragédia ako sa zdá. 🙂
v tvojom veku som mala 175 cm a 50 kg, nenarástla som už. ak chces byt vysoká, kup si opatky,
takto si to mozes vypocitat
Výpočet predpokladanej výšky v dospelosti pre dievča:
všetky hodnoty dosadzujete v centimetroch
PV [dievča] = (výška matky + výška otca –13) / 2
PV = predpokladaná výška vo veku 18 rokov
tu je na to rovno kalkulacka
http://www.rastametabolizmus.sk/sk-rast-a-metab...
Az na to ze mne tam vyslo 168 a v skutocnosti mam 174 😉
Vôbec nie je pravda že nenarastieš ako ti tu ktosi napísal, pokiaľ to nezačneš preháňať s nejakým prílišným posilovaním, diétami alebo fajčením. Ja som narástla ešte v 18 tke tak sa neboj🙂
hno ono sa to da lahko zistit z rontgenu kosti, ak je to pre treba take dolezite tak sa od pediatzricky vyppytaj na taketo meranie
Nie je pravda, ze nenarasties a menstruacia uz teda vobec nema vplyv na rast. Ked 10rocne dievca prvy krat dostane menzes, prestane rast? To je blbost. Ale samozrejme vsetko je o genetike.
ahoj Bravíčko, chcem sa opýtať... bla bla bla :-P
ja som prestala rast v 15stke rok po m. 😉
Otazku zamykam, kedze uzivatelka neplnoleta
uz asi nenarasties a ked tak, tak minimalne, dievcata, ktore uz maju menstruaciu, tak uz prestavaju rast, vysku mas taku normalnu, ja mam 164 cm a teda tiez som uz od 15 rokov nenarastla ani o jeden cm. A zaroven sa pozri na rodicov, ci su vysoki, nizki, priemerni, lebo aj genetika zohrava svoju ulohu, ale kedze uz mas menzes, tak si myslim,ze uz rast velmi nebudes.