Najlepšie menštruačné vložky

kristina345
2. aug 2017

Ahojte žienky, mám trochu intímnejšiu otázku. Aké menštruačné vložky (bežne dostupné) sú pre vás tie "naj"? A prečo? Prípadne, ktoré neodporúčate. Krvácam pomerne silno, a mamininy favoriti mi moc nevyhovovali. 😞 Podmienkou je, aby boli dostatočne dlhé. Aj fotočka by sa hodila. Tampóny a kalíšky ma zatiaľ moc nelákajú... Za užitočné odpovede veľmi pekne ĎAKUJEM.

PS: Ak by niekoho zaujímalo, prečo sa nespýtam mami, odpoveď v piatej vete. A čím viac názorov, tým lepšie.
A ak by niekoho zaujímalo, čo robí na tejto stránke 13-ročné dievča, pripomínam, že stránka je aj pre budúce mamičky a meštruácia s tým predsa dosť úzko súvisí. 😊

candii
2. aug 2017

Always maxi alebo natural maxi su dost dlhe, tiez take potrebujem

mata223
3. aug 2017

Tiez always nocne su podla mna najlepsie

martinuska
3. aug 2017

Za mna tiez always, teraz su ocislovane od najmensich (1), po najvacsie 4-ky. Mne nevyhovovali tie sensitive , vzdy som mala pocit mokra. A ked kupis vo vacsich retazcoch take velke balenie tak to nie je az take drahe.

tom_i
3. aug 2017

ja tiež používam always night (obrázok neviem pridať 🙂 ) Ale
@candii ak máš veľmi silnú menštruáciu (vložku si musíš meniť veľmi často, alebo musí mať väčšiu absorpciu) porozprávaj sa o tom s maminou. Lebo to tiež nie je dobre. Ak si ešte nebola na preventívke u obvodnej detskej (v 13. roku pôjdeš) tak to potom normálne povedz tam. Ak to nerobíš zapisuj si ako dlho máš menštruáciu, ako silnú (koľko vložiek si použila) a na základe toho sa s maminou rozhodnete. Drž sa.

candii
3. aug 2017

@tom_i toto asi nepatrilo mne ale autorke 🙂

tom_i
3. aug 2017

@candii sorry zmením to 🙂

tom_i
3. aug 2017

ja tiež používam always night (obrázok neviem pridať 🙂 ) Ale
@kristina345 ak máš veľmi silnú menštruáciu (vložku si musíš meniť veľmi často, alebo musí mať väčšiu absorpciu) porozprávaj sa o tom s maminou. Lebo to tiež nie je dobre. Ak si ešte nebola na preventívke u obvodnej detskej (v 13. roku pôjdeš) tak to potom normálne povedz tam. Ak to nerobíš zapisuj si ako dlho máš menštruáciu, ako silnú (koľko vložiek si použila) a na základe toho sa s maminou rozhodnete. Drž sa.

emasss111
3. aug 2017

no pre mňa sú najlepšie allways a naturella 👍 tie night od oboch značiek sú dosť dlhé a ja som nehodu s nimi zatiaľ nemala 😉

lkjhyfrtd
3. aug 2017
lkjhyfrtd
3. aug 2017
libawet
3. aug 2017
kristina345
autor
3. aug 2017

Ďakujem, veľmi ste mi pomohi.

@tom_i Ahoj, ďakujem za odpoveď. Nemyslím si, že je krvácanie neviem ako silné, len silnejšie ako som čakala. Ak nerátam noc, cez deň si mením vložky každé 2-3 hodiny (3 a pol je maximum). Po okrajoch býva zväčša pretečená, najmä keď často mením polohy. Teda, pretečením by som to asi nenazvala, je to také "šuchnutie". Ale ináč je kompletne od krvy (och joj, tá moja naivita, že tam bude jeden malý pásik, presne v strede, a budem si behať v bielych šatách a legínach a tešiť sa s toho že už je to tu ako tie ženy v reklamách😏). Používala som vložky s označením normal. Najviac mi vyhovovala (s tých, čo sme mali) asi Jessa, potom som skúsila RIA, ale tie zlyhali na plnej čiare, pocit vlhka a skutočne pretiekli (škvrna asi ako fazuľa, aj na nohaviciach). Potom som skúsila Naturelu, tá bola super príjemná, ale to už bolo ku koncu a moc toho na nej už nebolo. A ešte som raz skúsila Always, ale to bolo viac-menej z núdze a vymenila som ju asi za necelú hodinu, takže na dojmy si moc nepamätám. Kalendár si vediem podrobný, na 13-ročnej som ešte nebola. Asi ešte jeden menzes počkám, predsa len toto bol prvý, a uvidím ako sa to vyvinie.

@libawet To už mám naštudované, som prírodná čo sa týka kozmetiky, a máme v meste iba jeden malý bio-obchodík, kde bohužiaľ taký sortiment nemajú a cez internet objednávať nechcem. Neviete mi poradiť, kde by sa niečo také dalo kúpiť v kamennom obchode? Ale ďakujem.

janulka1802
3. aug 2017

Keď som bola v pôrodnici tak tam zasadne neuznávajú always že sú plne chémie a taktiež kadejaké parfumované su podľa mna zbytočne ale zase čo jednej robí dobre druhej žene prekáža a naopak skusaj a časom prídeš na tie ktoré Ti budú najviac vyhovovať

misaelka
3. aug 2017

@kristina345 jessa dm pomer cena/vykon 🙂