Na akú strednú školu sa dá dostať s tromi trojkami?

20. jan 2021

Myslite ze dcera s tromi 3 z chemie matematiky a asi anglictiny( nechapem ako je to mozne vzdy mala z anglictiny jednotky) sa moze dostat vobec na nejaku skolu? je deviatacka a toto je polrocne vysvedcenie

jendralka
20. jan 2021

jasne, že to je možné 🙂 ma už nejaku vybranu?

deti95060810
20. jan 2021

a prečo nie.... však hádam nezostane v deviatke donekonečna....
Na gymn. to nie je, ale skús niečo ako ekonomickú, stavebnú, zdravotnú, hotelovú....😉

viera
20. jan 2021

Uprimne ani sa necudujem ze vela deti sa zhorsilo...Ani mna by nebavilo pomaly rok distancne vzdelavanie(myslim 2.stupen a stredne skoly...)....A samozrejme ze ma sancu na akukolvek skolu...Len musi vediet co ju bavi, co by v zivote chcela robit, cim chce byt a ak nevie tak V CPPPaP jej poradia...Nech ju otestuju a pomozu jej najst naco ma schopnosti..Akym smerom to moze dat.....Ale ona by to uz v tomto veku mala najlepsie vediet co ju bavi, co by chcela....A podla toho ju pripravit na testy a podobne...DRZIM PALCE

mogaa
20. jan 2021

Úprimne na školy ako gympel a ekonomická sa zrejme nedostane, tam sa berú aj známky z vysvečka a aj od pijímačiek záleží....ale vyskúšať môže....ale napr.nejaká dievčenská, či za kaderníčku alebo kuchárku - tam uplne v pohode....dnes je skoro každá škola s maturitou - či je kaderníčka. kozmetička.....u nás robia bežne kočky z gympla predavačky...takže je to asi jedno

mogaa
20. jan 2021

*od prijímačiek

nafka0483
20. jan 2021

No ekonomicku s 3 z matematiky, neviem neviem. Ver tomu, ze na niektore gymanzia sa s takymi znamkami dostane... v prvom rade berte do uvahy co ju zaujima, co by chcela robit, ponuka skol je dost siroka.
A samozrejme, ze sa niekde dostane, na nejaku strednu nastupit musi.

hettinka
20. jan 2021

@deti95060810 ekonomickú a stavebnú s 3 z matiky asi nie. Na zdravotnú zasa musí vedieť chémiu. Na hotelovej jazyky musí vedieť.

Takze skôr nejaká predavacka, kozmetická, kadernicka, krajčírka... niečo tým smerom.

dominikac321
20. jan 2021

@deti95060810 co by to nebolo na gymnazium?...bohuzial je doba ked sa skoly biju o deti a beru s hociakym priemerom a skol je extremne vela...

dominikac321
20. jan 2021

@nafka0483 mala som na gymnaciu problem s matikou, velky problem a som Ing. ekonomie na statnej skole a vlastnymi silami...takze toto uz davno neplati co tvrdis

hettinka
20. jan 2021

@dominikac321 s trojkami zoberú iba na slabé, druhotriedne gymnázium a čo z takej školy potom... a bude sa tam trápiť, trojkar na ZS na gymnázium nepatrí. Radšej nech má remeslo v rukách a bude úspešnejší, ako s vytrapenou maturitou na gymnáziu.

vulka
20. jan 2021

Na priemyslovku sa dostane. len treba vybrať fajn odbor. IT teraz frčí.

nafka0483
20. jan 2021

@dominikac321 Co neplati co tvrdim? Ved praveze pisem, ze na gymnazium sa dostane, pretoze ich je vela a beru doslova hocikoho.
Pisala som, ze na strednu ekonomicku to velmi nie je, pretoze tam beru do uvahy znamku z matematiky. Netvrdim nikde, ze clovek, ktory ma problem s matematikou nemoze byt inzinier ekonomie, takze neviem preco si takto reagovala na moj komentar.

monro
20. jan 2021

@dominikac321 tak neviem, kde to tak je, ale moj syn mal iba jednu dvojku na vysvedceni pocas celeho druheho stupna a na gymnazium ho vzali az na odvolanie. v prvom kole zobrali len samych jednotkarov.....teda, minuly rok bol taky...brali sa len znamky a prijimacky a ani monitor nebol.

deti95060810
20. jan 2021

@monro máme tú istú skúsenosť... na bilingv. sa dcéra nedostala, lebo mala dve dvojky...

deti95060810
20. jan 2021

@hettinka no ja neviem, ale v Za na stavebnú bežne s trojkami idú - aj zoberú, na zdrav. do Za tak isto s trojkami pobrali kočky - záleží od školy, popr. mesta, záujmu detí a pod....

monro
20. jan 2021

@deti95060810 my sme z BA a ja mam skusenost len s minulým rokom. inokedy ma ani nenapadlo to skumat.

simca06022011
20. jan 2021

zalezi kolko deti sa kam bude hlasit, samozrejme ze sa moze dostat vsade... zase ak nebudu prijimacky, tak tie znamky bohuzial urobia vela. Ale existuje odvolanie, sanca vzdy je... Otazne je potom je na co ma hlavu, dobry gympel asi tazko bez matiky... ale zase mali sme aj takych co sa s tym trapili 4 roky a isli na VS bez problemov, maturita z nej povinna nie je. SPS, OA.. ako tak za mojich cias tam isiel hocikto, ziadny jednotkari...Ale doba sa meni, cize naozaj poradila by som sa s dietatom kam chce ist a priamo tam si zistila ako to vyzera, kolko deti prijmu, kolko deti bude mat zaujem, ake maju podmienky...

deti95060810
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deti95060810
20. jan 2021

@monro tak my tak isto z min. roku...😉

nelca84
20. jan 2021

@vulka na IT odbory je taký nátresk, že už aj na SOŠ-kach (čo sú len premenované učilištia) berú jednotkárov, lebo si môžu vyberať pri takom veľkom záujme

nafka0483
20. jan 2021

@monro
@deti95060810 Zalezi na meste a na konkretnej skole. V Kosiciach tak bolo este par rokov dozadu, ze na spickove gymnazia sa clovek s 3 nedostal, uz s 2 bolo problem, lebo sa hlasilo tolko jednotkarov, ze neostala miesto. Ale boli gymnazia (teraz su uz tusim zlucene alebo zrusene) kde sa dostali aj trojkari, lebo pomer volnych miest na takychto horsich gymnaziach a deti, ktore sa hlasili bol taky, ze proste brali skoro kazdeho.
To iste niektore SPSky - take vychytene maju velky zaujem, dostanu sa ti najlepsi, ine zas vezmu kadekoho.
Rovnako je to predsa na vysokych skolach - na najkvalitnejsie univerzity sa robia prijimacky, nevezmu hocikoho, na ine sa zas dostanu ludia aj zo strednej polnohospodarskej.

luccija
20. jan 2021

Autorka ake mala vysvedcenie priemerne od 5 tr?nie kazdemu takato vyucba z domu vyhovuje a deti aj polavili ..ja si myslim, ze sa gymnazium precenuje a podla niektorych clovek s 3 tak rovno k lopate ci supat zemiaky do kuchyne🙂
Mozno mala slecna dovtedy dobre znamky...
A mne uz je zle z tej honby za znamkami rok sa hodnoti neobjektivne znamky nie su vsetko zalezi ako napise prijimacky

luccija
20. jan 2021

@simca06022011 co som citala tvrdia, ze bude aj maturita aj prijimacky a je to spravodlive aspon mozu ukazat co sa za roky naucili mne sa zdal nespravodlivy system aky bol min.rok

simca06022011
20. jan 2021

@luccija no keď budu prijímacky tak ma šancu každý... Ak nebude tlačenica jednotkarov na tu školu

ibrunova
20. jan 2021

Na odbornú školu sa dostane skoro všade, školy sa doslova bijú o žiakov, lebo je málo detí. Takže určite sa dostane. U nás je napr. len jedna škola- nerátam gymple, kde je nával, zvyšné školy berú všetko.

hettinka
20. jan 2021

Na dobre gymnázium sa nedostane ani každý jednotkár. Na zle nemá zmysel ist...

luccija
20. jan 2021

@hettinka preco si to myslis?ako vobec moze byt zle gymnazium, ked sa hovori, ze tam chodi elita a ti najlepsi?predsa maju nejake osnovy co sa musia ucit....este chapem nejake lepsie gymnazium z pohladu viac matematiky, bilingualne.., ze ma lepsi cveng v zivotopise.Zaujimal by ma pohlad teba ako ucitelky, lebo synovec je dobry ziak, ale odmieta gymnazium ma 2 dvojky, ale chcel by odbornu skolu neviem ci mu dali chrobaka do hkavy ostatni, ktori tvrdili, ze

luccija
20. jan 2021

@hettinka ze na gymnaziu sa bude musiet ucit, ucit cele poobedie nad hnihami a chlapec sa zlakol🙂doteraz sa ucil len pred pisomkou inaku staci vyklad zo skoly.Povazuju sa priemyslovky za zle skoly pre horsich ziakov?

hettinka
20. jan 2021

@luccija aj gymnázia majú rôznu úroveň. Sú take, ktoré si môžu žiakov vyberať, majú dobre meno, ich žiaci vyhrávajú súťaže, dostávajú sa na dobre VS. A sú aj take, kde je záujem nižší, tak vezmú aj dvojkarov, trojkarov už veľmi nie, ta doba tu bola pár rokov dozadu a už pominula.

Odborne školy nie sú “horšie”, len tam je toho učenia menej, aj z cudzieho jazyka sa maturuje na menej náročnej úrovni, zasa je tam prax a žiak sa možno neučí tak dobre, ale je zručný a uplatní sa viac tam. A po skončení má odbor, nemusí nutne na VS, hoci mnohí tuto ambíciu majú.

hettinka
20. jan 2021

@luccija inak, synovec má pravdu, na gymnáziu je učenia dosť. Dcéra už skončila, a učila sa denne, ale zasa nie cele popoludnia nad knihami. Syn je na 8-ročnom a stíha aj krúžky zatiaľ v pohode.