Na akú strednú školu mám ísť?

basinka3
23. nov 2023

Ahojte,neviem na akú strednú školu ísť, na ďalší rok mi treba vyberať strednú školu chcela som byť psicholog ale nechcem sa tak veľa učiť,chcela som byť detektívka ale nechcem aby sa niečo stalo mojej rodine,nvm čo mám robiť najradšej by som kreslila a jazdila na koni ale bojím sa to povedať mamke ona také nechce počuť.

basinka3
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anjelicek26
23. nov 2023

To, co chces robit vo volnom case a vyber buduceho povolania su dve uplne odlisne veci. Jazdenie na koni je fajn, zivit sa tym nebudes, ak teda vyslovene nechces ist smer veterina a chov... bavi ta to az tak? To iste kreslenie? Su tisice talentovanych deti, ze by ti sanka spadla, co dokazu nakreslit, je este rozdiel medzi konickom, talentom, a potom prijde kreativita, ktora ta odlisi od ostatnych a aj otazka, ci ta to uzivi... uzivi na najblizsich 40 rokov, nielen dnes a zajtra a prosim zohladni pri rozhodovani aj KI a ich potencial na najblizsich 50 rokov...

Normalne si vyhodnot, ktore predmety ti idu a ktore nejdu...

- ked ti nejdu jazyky a matika, je gymnazium za trest
- ked ta nebavi matika a nechces pracovat v kancelarii, je ti obchodna akademia za trest
- ked nechces pracovat s ludmi, je hotelova akademia za trest
- ked nechces pracovat s chorymi a nejde ti chemia, biologia, je vsetko smer zdravotnictvo za trest...

Hladaj to, co ti ide, zameraj sa na to a podla toho vyberaj skolu. Ist do vyberu skoly tak, ze "nechce sa mi ucit" - to je lepsie ist sa vyucit remeslo..

kacena4
23. nov 2023

ak chces byt psycholog a realne uvazujez je by si to chcela studovat na VS a venovat sa tomu, chod na gympel, kde mas vseobecny rozhlad, alebo chod na strednu pedagogicku odbor pedagogicky asistent, naucis sa vela z psychologie, o zdravotne znevyhodnenych ludoch... a nasledne na VS, k detektivovi ti neporadim kam, kreslenie mozu byt konickom ak nechces ist na strednu odbornu skolu napr. reklama, dizajn... neviem ako si na tom s kresbou ci to aj studujes v ZUS, kedze sa dnes vela veci riesit cez elektroniku toto bude do buducna dost zaujimavy odbor. jazda na koni nie je "zamestnanie" bud chces pracovat so zvieratami, osetrovat ich... tam treba hladat moznosti veterina, polnohospodarska skola... drzim palceky

deti95060810
23. nov 2023

@anjelicek26 na zdrav. sa dá študovať aj zdr. laborant... a neprichádza s pacientmi do priameho kontaktu...
autorka - na tento odbor sa hlási cca 80 - 100 detí, zoberú cca 20....

deti95060810
23. nov 2023

autorka - pozri poľnohosp. školy....

ivangeline
23. nov 2023

Hmm. No neviem,rodicia by mali vediet najviac pomoct. Dufam,ze to nelezi len na tvojich pleciach