Ahojte,syn chodí do ôsmej triedy,po skončení zš,by chcel ísť študovať odbor Architekt.Na akú strednú školu sa musí prihlásiť?
ono z gympla bude mat lepsi prehlad v matike, z odbornej skoly (stavebnej) bude mat lepsi zaklad z odbornych predmetov.
hlavne ked chce ist na architekturu - urcite kreslenie nezanedbat, SW na kreslenie aspon zaklady ovladat, bude sa na prijimackach prezentovat svojou tvorbou.....
@makeka moj brat aj svargrina su obaja vo fachu. Brat siel na VS z priemyslovky, svagrina z gympla. Obaja hovoria, ze im nieco zo SS chybalo a v niecom mali naviac. Z gympla lepsia matika, zo SS odborne predmety. Tak si vyber...
@makeka ja som vystudovala SvF STU aj s manzelom.ja som isla z gymnazia on zo stavebnej strednej,tak vieme porovnat..za mna radsej gymnazium a potom vs stavebna alebo architektura.v prvom rocniku je velke sito na matike,fyzike..tam vypadnu z priemyslovky.. potom nasleduju odborne premety co zas pretriedi gymnazistov..ale kedze je len na ZS a ak sa na to uci,odporucam gymnazium..stale ma moznost aj zmenit nazor pocas dalsich 4 rokov.
Sesternica vlani koncila architekturu - ona chodila na gympel, vie perfektne anglictinu, tak na vysku odisla do Danska...
@makeka Bud stavebna priemyslovka alebo gympel,ale ja osobne som za priemyslovku. Ja som tiez tak isla a potom vysoka stavebna. Z gympla boli spoluziaci dobri v matike,ale teda odborne predmety k nim nemali taky vztah a nevedeli suvislosti. Priemyslovka ta lepsie pripravi. Ale zase gympel ta pripravi co tyka matematiky,fyziky. Vs stavebna je narocna skola, narocne vypocty na kazdom odbornom predmete,takze ak je slabsi v matike,gympel by mu pomohol zlepsit sa.
architektura je kreativnejsi odbor, vyzaduje sa esteticke citenie, stavebna fakulta je zamerana skor na technicku stranku veci, takze syn by sa mal rozhodnut, k comu viac inklinuje, pri architekture sa tam urcite bez umeleckeho vzdelania a prezentacie svojej prace nedostane, takze treba zacat rozmyslat aj tym smerom
@makeka
stavebná priemyslovka a potom výška