Musí sa ísť 17 a 12 ročné dieťa testovať?

martul
25. okt 2020

Ahojte baby od rána som už prečítala milión článkov, ale na toto odpoved nie: Deti 17 a 12 r. na distancnom vzdelávaní, majú sa ísť testovať? Moji sú doma už 2 týždne, nebudú sa keď nepôjdu automaticky považovať za pozitívnych a s nimi budeme musieť ostať doma aj ja s mužom, my samozrejme ideme len čo oni. Ďakujem

andrejka1974
25. okt 2020

Budete musiet byt vsetci v karantene 10 dni

veronikaszabova
25. okt 2020

@martul od 2.11 do 15.11 musite byt vsetci doma

mimulaaa
25. okt 2020

@andrejka1974 môžem sa opýtať, kde je takáto informácia, či nariadenie uvedené, keď to tvrdíte s takou istotou? 🙂 Ďakujem.

sorciera24
25. okt 2020

@veronikaszabova
@andrejka1974 preco by mali byt vsetci doma? pisete hluposti, neotestovani nemaju karantenu, len zakaz vychadzania, cize deti sotanu doma, ak sa rodicia otestuju a budu negativni, mozu do prace

armica152
25. okt 2020

Ja tiež nedám testovať svojho 12ročného, a preto hádam nezostanem doma aj ja. Veď keď ja budem mať test negatívny, tak môžem ísť do práce

hipuska
25. okt 2020

Po celoplošnom testovaní bude pravdepodobne podmienka-zivot sa vráti do "starých" koľají pre tých, ktorí budú mať 2 neg.testy. Tak sa vyjadrili politici. Ako to presne bude, sa uvidí po tomto víkende, kedy otestujú Oravu. A ako sa do toho obuju právnici

manushka
25. okt 2020

deti musia byť doma, a vy ak budete mať negatívny test môžete isť do práce...

martul
autor
25. okt 2020

@manushka Toto som sa presne pýtala, čo s nami rodičmi, ďakujem, deti sú doma tak či tak chodia len na dvor.

martul
autor
25. okt 2020

@armica152 som rada, že ste to pochopili vďaka.

martul
autor
25. okt 2020

@manushka o to mi ide a snažím sa logicky rozmýšľať, deti budú v tom čase už týždeň doma, moji dva, ja s manželom budeme negatívny, prečo preboha by sme mali byť ,, kvôli" ním doma. Ale aj tak uvidíme cez týždeň, teraz sa to rýchlo mení.

avril299
25. okt 2020

prosim zienky, ked neviete, nezavadzajte ostatnych...

1. karantena teda uplny zakaz vychadzania je iba pre POZITIVNE TESTOVANYCH
2. pre ludi s NEGATIVNOM TESTOM plati zakaz vychadzania s vynimkou najblizsi obchod, lekaren, lekar, vencenie do 100m od bydliska, posta, banka, autoservis, praca, odvoz deti do/zo skoly, pohreb
3. pre ludi BEZ TESTU plati tiez zakaz vychadzania (pozor, nie karantena!!!), ale prisnejsi ako pre negativnych ludi a teda ludia bez testu mozu iba do najblizsieho obchodu, lekarne, lekarovi a vencit do 100m od bydliska

avril299
25. okt 2020

a to, ze sa niekto zo spolocnej domacnosti nedal otestovat, NEMA ziadny vplyv na ostatnych clenov domacnosti a na ich pohyb s NEGATIVNYM TESTOM

kikuska1010
25. okt 2020

Ja nedam a ani moje deti .. je to podvod na ludoch.
Zkrz vakcinaciu a cipovanie este len budu zomierat ludi co budu zaočkovany kludne mi neverte alebo verte beriem to 🙂
Nevadi mi to .. sami uvidite ... 🙂
Muz sa ze da kvoli tomu aby mohol robit no ja a deri nie radsej doma budeme

stanulienkat
25. okt 2020

@kikuska1010 treba navstivit najblizsiu psychiatricku ambulanciu a daj sa odcipovat,lebo ty uz zacipovana si.
A to dost brutalne.

kikuska1010
25. okt 2020

@stanulienkat nie nie 🙂 ja to nepotrebujem ved uvidite ... pekny zvyšok dna prajem 😊😊😊😊

andrejka1974
25. okt 2020

@sorciera24 prepacte asi som to zle pochopila mate pravdu vy mozete ist do prace a deti musia ostat doma

renka30
26. okt 2020

Nevidím zmysel v tom, aby sa deti, ktoré sú od dnes, prípadne aj dlhšie doma, dávali testovať. Už len z toho dôvodu, že tie čo chodia do školy lebo sú 1. stupeň a nemajú ešte 10 rokov sa testovať nemusia...