Môžem pustiť 13-ročného syna do Prahy so 16-ročným kamarátom?

martinkraj
15. mar 2024

Moj 13 rocny syn chce z jeho 16 rocnym kamaratom ist do Prahy na 2/3 dni. Mozem ho pustit vlakom? Ak ano ake dokumenty musi zo sebou zobrat? A moze sa z jeho 16 rocnym kamaratom ubytovat v hotely, aj ked nema sprievdot dospeleho? dakujem za odpoved

prasiatko30
15. mar 2024

@martinkraj ty mas kolko rokov prosim ta?

maranco
15. mar 2024

Potrebuješ Splnomocnenie na sprevádzanie dieťaťa cudzou osobou pri ceste do zahraničia a v hoteli ich neubytujú ak tam nieje dospelá osoba.
Nech zoberú niekoho dospelého z rodiny kto bude za nich zodpovedný a dohliadne na nich.

lena235
15. mar 2024

A to by si ho ako vazne pustila?! Ja by som od strachu zomrela. 2 deti same v prahe. Naco pre pana jana?!

prasiatko30
15. mar 2024

@lena235 to bude asi ten 13r prip ten 16r co sa pyta ci mozu ist aj sami 😂😂😂

fido69
15. mar 2024

Nie, nie, a nie. Zabudnite deti.
Teda aspoň dúfam, že v skutočnosti tento príspevok písalo to 13 ročné dieťa a nie jeho rodič.

crazy_cat_lady
15. mar 2024

Toto autorka bud myslela ako vtip/chcela vyvolat vasne, alebo to pise ten 13 rocny chlapec 😂

matullienka
15. mar 2024

Ak chceš mať opletačky s políciou a socialkou tak pusti. Nepustila by som samého ani toho 16 ročného nie to ešte 13.

o__o
15. mar 2024

Na 2/3 dna sa mu neoplati..

diewcatqoo
15. mar 2024

Ze to pise jeden z tych, ktori sa planuju zucastnit vyletu? 🙂
My teda zijeme v CR, takze mame Prahu asi blizsie nez vy a aj mame niekolkych clenov rodiny v Prahe, takze by na dieta teoreticky mal kto dohliadnut, prip. by malo u koho prespat, ale aj tak by som 13 rocneho sameho s dalsim pubertakom do Prahy nepustila ani nahodou.

bloger
15. mar 2024

Neexistuje to je asi zlý vtip toto.

januska12323
15. mar 2024

Pustila by som ich akurát do jednoty na nákup.

svetlonos
15. mar 2024

@martinkraj
Deti radšej si urobte ulohy na pondelok namiesto pytania sa kravin na koni. Ak by toto pisal rodic, urcite by nebol príčetny. Skôr rozumovo obmedzeny. A keby predsa, lebo ludska hlupost je nekonecna - jasne pustila by som ho a este dala post na fb tiktok insta. Teda za predpokladu, ze by som chcela o to moje dieta prísť a riesit to so socialkpu - v tom lepsom prípade. V horsom s policiou - zmyznutie, smrt dietata. Tak sup, smelo do toho! Zalezi uz na pricetnosti rodica - do coho smelo. Ja by som volila ten konflikt s maloletym 😏

k1k1na
15. mar 2024

ak sa toto pytas vazne tak ty si potom matka roka

nikpa
15. mar 2024

@martinkraj sociálku na teba a nie radu ci pustiť 13 ročne decko do Prahy 🤦

banalu
15. mar 2024

A inak si v poriadku?

amelia89
15. mar 2024

tak dneska som uz videla vsetko a to sa povazujem za tolerantnu a benevolentnu mamu 😂😂😂😂

hsjdudhdbd
15. mar 2024

@martinkraj tak toto pise na sto pro jeden z tych kamaratov 😁

dzejsik
15. mar 2024

@martinkraj v inštrumentáli odporúčam používať predložky s/so 😉 a nie, v hoteli vás bez dospelého neubytujú

sofia1979
15. mar 2024

@martinkraj to myslíš vážne toto?

katuskamala1
15. mar 2024

Profil prave vytvoreny,takze autora (i podla nicku)pozname. A nie, nenajde sa tu ziadeeen rodic,co by to dovolil :D smola. Pocuvaj rodicov,nikam sam nejdes...

malaliliaeli
15. mar 2024

@martinkraj to nemyslíš vážne 🙆Praha a bez dospelého ?Nástrahy ?Napr.uz dávno bežala reportáž kde jeden bývaly feťák zháňal po nočnom meste mladých chalanov ponúkol drogy a keď o sebe nevedeli predal ich ako štetky .A to iba jedna z nastrah

kamatopo
15. mar 2024

Toto je dúfam vymyslená téma.

andrea78
15. mar 2024

@martinkraj nie, nemozes. Mama ma rozum a ma pravdu, ze Ta nepustila 😄

klip0
15. mar 2024

Profil založený 3/24, podľa mňa to píšu tie deti

megg1
15. mar 2024

@martinkraj nie a podla mna sa pyta ten 13r syn

martinkraj
autor
16. mar 2024

@lena235 V prahe mam svoju sestru ktora by tam bola keby sa im nahodou nieco stalo, ale nechceli byvat priamo snou.. Keby tam nikoho nepoznam tak by som ich urcite nepustila 🙂

martinkraj
autor
16. mar 2024

@katuskamala1 Pustili sme ich dvoch uz na viacero vyletov po Slovensku, ako napr. do Tatier na viacero dni, a zvladly to uplne vporiadku.. Preto som sa pytala, vsetky tieto komentare chapem ale uz sme si to par krat otestovaly, preto ma zaujimalo ci je to mozne.

evaachesa
16. mar 2024

@martinkraj nie zlatko, bez dospelého ťa neubytujú v hoteli a za druhé to nie je ani bezpečné. Veď sa opýtaj rodičov či vás tam nevezmú. 🙂

dagas
16. mar 2024

@evaachesa inak to by ma zaujímalo keď teda už ich pustili na viacero výletov,že kto si zoberie na zodpovednosť ubytovať dve deti...
@martinkraj podla nicku asi nepíše mamina ale teda ok budem odpovedať ako matke ;) .. by ma zaujimalo keby sa dieťaťu niečo stane ako by si to riešila. Veď ty si preboha za neho zodpovedná. Nikdy nevieš do akej situácie sa môže dostať a čo sa môže stať

miadi
16. mar 2024

Jo 13r panecek nechce byt u tety v Prahe on musi byt v hoteli 😂a mama skace ako on piska. Ty si velmi neznala”matka” ked nevies ze deti nesmu byt ubytovane v hoteli bez dospeleho. A ked sa mu nieco stane v tej Prahe budes trestne stihana za zanedbamu starostlivost. Ty dieta radsej si Rob domace ulohy cestovat budes bez rodicov o 5rokov kolko len budes chciet a moct .