Moj 13 rocny syn chce z jeho 16 rocnym kamaratom ist do Prahy na 2/3 dni. Mozem ho pustit vlakom? Ak ano ake dokumenty musi zo sebou zobrat? A moze sa z jeho 16 rocnym kamaratom ubytovat v hotely, aj ked nema sprievdot dospeleho? dakujem za odpoved
Potrebuješ Splnomocnenie na sprevádzanie dieťaťa cudzou osobou pri ceste do zahraničia a v hoteli ich neubytujú ak tam nieje dospelá osoba.
Nech zoberú niekoho dospelého z rodiny kto bude za nich zodpovedný a dohliadne na nich.
A to by si ho ako vazne pustila?! Ja by som od strachu zomrela. 2 deti same v prahe. Naco pre pana jana?!
@lena235 to bude asi ten 13r prip ten 16r co sa pyta ci mozu ist aj sami 😂😂😂
Nie, nie, a nie. Zabudnite deti.
Teda aspoň dúfam, že v skutočnosti tento príspevok písalo to 13 ročné dieťa a nie jeho rodič.
Toto autorka bud myslela ako vtip/chcela vyvolat vasne, alebo to pise ten 13 rocny chlapec 😂
Ak chceš mať opletačky s políciou a socialkou tak pusti. Nepustila by som samého ani toho 16 ročného nie to ešte 13.
Na 2/3 dna sa mu neoplati..
Ze to pise jeden z tych, ktori sa planuju zucastnit vyletu? 🙂
My teda zijeme v CR, takze mame Prahu asi blizsie nez vy a aj mame niekolkych clenov rodiny v Prahe, takze by na dieta teoreticky mal kto dohliadnut, prip. by malo u koho prespat, ale aj tak by som 13 rocneho sameho s dalsim pubertakom do Prahy nepustila ani nahodou.
Neexistuje to je asi zlý vtip toto.
Pustila by som ich akurát do jednoty na nákup.
@martinkraj
Deti radšej si urobte ulohy na pondelok namiesto pytania sa kravin na koni. Ak by toto pisal rodic, urcite by nebol príčetny. Skôr rozumovo obmedzeny. A keby predsa, lebo ludska hlupost je nekonecna - jasne pustila by som ho a este dala post na fb tiktok insta. Teda za predpokladu, ze by som chcela o to moje dieta prísť a riesit to so socialkpu - v tom lepsom prípade. V horsom s policiou - zmyznutie, smrt dietata. Tak sup, smelo do toho! Zalezi uz na pricetnosti rodica - do coho smelo. Ja by som volila ten konflikt s maloletym 😏
ak sa toto pytas vazne tak ty si potom matka roka
@martinkraj sociálku na teba a nie radu ci pustiť 13 ročne decko do Prahy 🤦
A inak si v poriadku?
tak dneska som uz videla vsetko a to sa povazujem za tolerantnu a benevolentnu mamu 😂😂😂😂
@martinkraj tak toto pise na sto pro jeden z tych kamaratov 😁
@martinkraj v inštrumentáli odporúčam používať predložky s/so 😉 a nie, v hoteli vás bez dospelého neubytujú
@martinkraj to myslíš vážne toto?
Profil prave vytvoreny,takze autora (i podla nicku)pozname. A nie, nenajde sa tu ziadeeen rodic,co by to dovolil :D smola. Pocuvaj rodicov,nikam sam nejdes...
@martinkraj to nemyslíš vážne 🙆Praha a bez dospelého ?Nástrahy ?Napr.uz dávno bežala reportáž kde jeden bývaly feťák zháňal po nočnom meste mladých chalanov ponúkol drogy a keď o sebe nevedeli predal ich ako štetky .A to iba jedna z nastrah
Toto je dúfam vymyslená téma.
@martinkraj nie, nemozes. Mama ma rozum a ma pravdu, ze Ta nepustila 😄
Profil založený 3/24, podľa mňa to píšu tie deti
@martinkraj nie a podla mna sa pyta ten 13r syn
@lena235 V prahe mam svoju sestru ktora by tam bola keby sa im nahodou nieco stalo, ale nechceli byvat priamo snou.. Keby tam nikoho nepoznam tak by som ich urcite nepustila 🙂
@katuskamala1 Pustili sme ich dvoch uz na viacero vyletov po Slovensku, ako napr. do Tatier na viacero dni, a zvladly to uplne vporiadku.. Preto som sa pytala, vsetky tieto komentare chapem ale uz sme si to par krat otestovaly, preto ma zaujimalo ci je to mozne.
@martinkraj nie zlatko, bez dospelého ťa neubytujú v hoteli a za druhé to nie je ani bezpečné. Veď sa opýtaj rodičov či vás tam nevezmú. 🙂
@evaachesa inak to by ma zaujímalo keď teda už ich pustili na viacero výletov,že kto si zoberie na zodpovednosť ubytovať dve deti...
@martinkraj podla nicku asi nepíše mamina ale teda ok budem odpovedať ako matke ;) .. by ma zaujimalo keby sa dieťaťu niečo stane ako by si to riešila. Veď ty si preboha za neho zodpovedná. Nikdy nevieš do akej situácie sa môže dostať a čo sa môže stať
Jo 13r panecek nechce byt u tety v Prahe on musi byt v hoteli 😂a mama skace ako on piska. Ty si velmi neznala”matka” ked nevies ze deti nesmu byt ubytovane v hoteli bez dospeleho. A ked sa mu nieco stane v tej Prahe budes trestne stihana za zanedbamu starostlivost. Ty dieta radsej si Rob domace ulohy cestovat budes bez rodicov o 5rokov kolko len budes chciet a moct .
@martinkraj ty mas kolko rokov prosim ta?