Môžem ostať doma bez ospravedlnenky?

orchidea89
18. apr 2021

Zdravím, chcem sa opýtať ohľadom školy. Som chorá, včera som mala teplotu 38,5° ...dnes mi je už lepšie, kašlem a soplim, bola som sa aj otestovať a som negatívná.
Od pondelka sa mi začína prax a na praxi varíme. Nechcem ísť do školy aby som niekoho nakazila.
Na internete som teraz našla, že môžem ostať doma 5 dní aj bez ospravedlnenky. Raz som tak už ostala doma tiež som bola takto chorá, ale to bolo ešte v septembri.
Môžem zostať ešte raz doma bez ospravedlnenky? ..
Ďakujem.

lindous
18. apr 2021

Keď si chorá aký je problém ísť k doktorke alebo teda teraz aspoň zavolať, že potrebuješ vypísať ? 😅 záleží od vášho školského poriadku, ale veľmi pochybujem, že tam je niečo takéto, že môže žiak na 5 dní vkuse zostať doma bez ospravedlenia, to som nikdy nepočula ... u nás, ak niekto dlhšie chýbal z dôvodu napr. dovolenky a teda nemal potvrdenie od doktora, tak to musel riešiť rodič oficiálnou žiadosťou cez riaditeľku ... deň hore-dolu mi triedna ospravedlnila, keď som je povedala prepáčte, bolo mi zle, ale však jej napíš mail a uvidíš čo ti povie

orchidea89
autor
18. apr 2021

@lindous ..iba ak sa mi zhorší tak môžem ísť na vyšetrenie...

orchidea89
autor
18. apr 2021

Ale zavolám doktorke...len som chcela vedieť či už ostal niekto takto 2x doma..

lindous
18. apr 2021

Tak učiteľke/učiteľovi nech sa buď ozvú rodičia alebo sa ospravedlň ty, ak máš už po 18tke, záleží totižto od nej, či bude toto nariadenie akceptovať alebo nie, ale daj do školy o sebe aspoň vedieť 🙂

orchidea89
autor
18. apr 2021

@lindous s triednym som v kontakte tak určite mu napíšem..

veronice
18. apr 2021

Ja len tolko... Tiez som mala kasel, sopel, hroznu unavu a horucku... Aj negativny antigenovy test.... O 5 dni som isla na pcr test lebo sme boli v kontakte s pozitivnou osobou (este pred tym ag testom) a ten pcr uz vysiel pozitivne... Ja byt tebou ostanem este doma... A toboz ked mas ist do kuchyne...

orchidea89
autor
18. apr 2021

@veronice uvidím čo mi na to povie doktorka..

simonah73
18. apr 2021

momentalne funguje system, ze 5 dni v kuse vie ospravedlnit rodic.

patka06
18. apr 2021

@orchidea89 doma ostať môžeš - ospravedlnenku na 5 dní ti môžu dať rodičia nepotrebuješ od lekára

patka06
18. apr 2021

@orchidea89 Ak si už plnoletá ospravedlňuješ sa sama - písomnou ospravedlnenkou

orchidea89
autor
18. apr 2021

@patka06 Tak to som nevedela...

orchidea89
autor
18. apr 2021

@patka06 ďakujem

birika
18. apr 2021

@orchidea89 ale asi nie si v kontakte s rodicmi - oni hadam rozhodnu ci budes doma

lalenka33
18. apr 2021

Toto isté si riešila pred mesiacom s tým rozdielom, že si sa bala íst,že sa nakazíš

panelacikova
18. apr 2021

@orchidea89 tuším niekedy okolo októbra vyšla nejaká vyhláška, že rodič môže ospravedlniť neprítomnosť viackrát ročne po 5 dní. či to ešte platí, netuším. šlo to do platnosti v čase, kedy zakrátko zatvorili školy...

orchidea89
autor
18. apr 2021

@lalenka33 neriešila som to isté 😉

martul
18. apr 2021

@orchidea89 môžeš ostať 5 dní doma aj viackrát počas školského roka, ale mama nech ti napíše ospravedlnenku

martul
18. apr 2021

@panelacikova stále to platí

jaga18
18. apr 2021

Mali sme prípad, jeden klient v priebehu 2 dní 3 antigenove testy, každých 12 hodín, všetky negatívne, druhý deň poobede sa urobil pcr a ten bol už pozitívny. (riešilo sa to, lebo celá skupina bola pozit. tak keby bol jeden negat tak by ho trebalo oddeliť ale zas len na samotku, pretože bol s ostatnými v skupine v kontakte a medzi zdravých by nemohol... Len pre vysvetlenie, že nie zo srandy mu robili 4 testy a že tie antigenove na 100% zlyhali v tomto prípade )

orchidea89
autor
18. apr 2021

Vďaka 🌸

lalenka33
18. apr 2021

@orchidea89 ale riešila, tak isto si sa pýtala či potrebuješ ospravedlnenku alebo nie, len príbeh okolo toho si zmenila, majsterka asi nebude nadšená keď každý mesiac budeš vynechávať prax

fafa20
17. sep 2021

Prosím ak idem k dr ja a nestihnem syna vybrať zo školy ako mu mám napísať dôvod že niesol do školy ďakujem

fafa20
2. okt 2021

Dobrý deň chcem sa spýtať ak dieťa je 5dni plus víkend nepotrebuje potvrzenie od lekára áno chápem toto a čo keď bude ďalších 5dni choré v Tom istému roku to bude už musieť mať potvrzenie od dr alebo stačí bezpiznakovost zákonným zástupcom jedná sa o prváka skole

lilke
2. okt 2021

@fafa20 ak medzitým dieťa chodili do školy, opäť 5 dní ospravedlňuje rodič. Ale treba si vyzistit, ako sú nastavené interné pravidlá vo vašej škole, v školskom poriadku. Niekde môže rodič ospravedlniť 5 dní za mesiac, inde 3x5 dní za polroka, inde je benevolencia a dieťaťu stačí prísť na 1 deň do školy, a potom nových 5 dní ospravedlňuje rodič, a takto dookola.

fafa20
4. okt 2021

@lilke podľa tohoto som pochopila že len 5dni za školský rok

lilke
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lilke
4. okt 2021

@fafa20 aj vo vašej škole môže rodič ospravedlniť viackrát. Ale len na 5 pracovných dní, ak ide o dlhšiu chorobu, už musí byť pečiatka. Kedysi to boli 3 dni.

fafa20
4. okt 2021

@lilke čiže keď bude teraz 5 dní doma napíšem ja omluvenku a keď o 14 dní opäť 5 dní opäť ja píšem omluvenku

lilke
4. okt 2021

@fafa20 malo by to tak byť. V školskom poriadku by malo byť upresnene, koľkokrát do roka akceptujú ospravedlnenie rodičom, prip. triedna ti povie.

engel76
4. okt 2021

@orchidea89 dnes dom si nasla toto, kedze dom si nebola ista s tymi 5 dnami.