Môžem ísť na strednú umeleckú školu, keď som raz prepadol?

kikusooo
28. sep 2020

Ahojte mám 14 rokov a v januari budem mať 15. Prepadol som v 7 ročniku lebo som na to kašlal ale už som sa spamätal. Teraz som v 8. Ročniku a chcel by som po dokončení z neho odísť na 4 ročnú strednu umelecku školu. Už od malička ma bavilo kresliť a robiť grafiku. Len neviem či je to možné a tak by som sa s vami rad poradil. Ďakujem za odpovede.

sisa_s
28. sep 2020

Podmienkou prijatia na strednu je riadne ukoncena zš, co nemas...ani monitor testovanie nemas, co casto vyzaduju pri prijimackach...takze pochybujem,ze z 8.rocnika ta zoberu
Najdi si konkretnu skolu a podmienky prijatia

matapo
28. sep 2020

...nezoberu, musis mat ukoncenu ZS a celu 9 rocnu dochadzku, ta je povinna..

aniele
28. sep 2020

Pred pár rokmi bolo tak, že ak si požiadala vedenie ZŠ a odsúhlasili, mohla si na nej ostať o rok dlhšie, teda ukončiť povinnú školskú dochádzku na nej. Poraď sa s triednou a výchovnou poradkyňou a pozrite vyhlášku. Inak, z 8. ročníka, bola veľmi obmedzená možnosť výberu. Len dvojročný učebný odbor (ani nie trojročný).

letfenixa
28. sep 2020

@aniele toto teraz neplatí, normálne do 16 rokov môže byť na ZŠ.

aniele
28. sep 2020

@letfenixa Tak fajn. O to je to jednoduchšie. My sme to vtedy riešili s pestúnskymi deťmi, ktoré k nám prišli v opakovanom treťom ročníku. Dcére t povolili, synovi (navyrábal si problémy) nie. Pre dievčatá vtedy ale naozaj nebol žiaden primeraný dvojročný odbor, pre chlapca stavebná výroba.

@kikusooo Takže pekne do deviatky a uč sa. A ak chceš na umeleckú, pracuj na sebe aj po tejto stránke.

sara07
28. sep 2020

ak si skutočný talent a máš na to tak ta zoberu, tam je dôležitejší talent
skus to za pokus nič nedáš
ale musíš pridat doslova