Ahojte mám 14 rokov a v januari budem mať 15. Prepadol som v 7 ročniku lebo som na to kašlal ale už som sa spamätal. Teraz som v 8. Ročniku a chcel by som po dokončení z neho odísť na 4 ročnú strednu umelecku školu. Už od malička ma bavilo kresliť a robiť grafiku. Len neviem či je to možné a tak by som sa s vami rad poradil. Ďakujem za odpovede.
...nezoberu, musis mat ukoncenu ZS a celu 9 rocnu dochadzku, ta je povinna..
Pred pár rokmi bolo tak, že ak si požiadala vedenie ZŠ a odsúhlasili, mohla si na nej ostať o rok dlhšie, teda ukončiť povinnú školskú dochádzku na nej. Poraď sa s triednou a výchovnou poradkyňou a pozrite vyhlášku. Inak, z 8. ročníka, bola veľmi obmedzená možnosť výberu. Len dvojročný učebný odbor (ani nie trojročný).
@letfenixa Tak fajn. O to je to jednoduchšie. My sme to vtedy riešili s pestúnskymi deťmi, ktoré k nám prišli v opakovanom treťom ročníku. Dcére t povolili, synovi (navyrábal si problémy) nie. Pre dievčatá vtedy ale naozaj nebol žiaden primeraný dvojročný odbor, pre chlapca stavebná výroba.
@kikusooo Takže pekne do deviatky a uč sa. A ak chceš na umeleckú, pracuj na sebe aj po tejto stránke.
ak si skutočný talent a máš na to tak ta zoberu, tam je dôležitejší talent
skus to za pokus nič nedáš
ale musíš pridat doslova
Podmienkou prijatia na strednu je riadne ukoncena zš, co nemas...ani monitor testovanie nemas, co casto vyzaduju pri prijimackach...takze pochybujem,ze z 8.rocnika ta zoberu
Najdi si konkretnu skolu a podmienky prijatia