Zdravím chcela som sa opýtať ci môžem robiť v kii keď mám 17 rokov
brigadu si uz mozes najst ...ja som pracovala v stanku s obcerstvenim ... neviem ako je to s TPP na sk ale nevidim dovod aby si nemala aspon tu brigadu
Pracovný čas, nočná práca a čas odpočinku pre dospievajúce deti vo veku medzi 15 a 18 rokmi
Ak zamestnávate dospievajúce deti vo veku medzi 15 a 18 rokmi, na ktoré sa podľa vnútroštátneho práva už nevzťahuje povinná riadna školská dochádzka, môžu pracovať najviac 8 hodín denne a 40 hodín týždenne.
Dospievajúci zamestnanci nemôžu pracovať medzi 22.00 hod. a 6.00 hod., ani medzi 23.00 hod. a 7.00 hod. Niektoré krajiny EÚ umožňujú výnimky z týchto obmedzení za výnimočných podmienok týkajúcich sa povahy práce (v odvetviach námornej dopravy alebo rybolovu, ozbrojených síl alebo polície, v nemocniciach alebo podobných zariadeniach, pri výkone kultúrnych, umeleckých, športových alebo reklamných činností).
V každom 24-hodinovom období musíte zaručiť minimálny čas odpočinku 12 po sebe nasledujúcich hodín a v každom období 7 dní minimálne 2 dni odpočinku (ak je to možné, mali by nasledovať po sebe).
Ak to vnútroštátne právne predpisy umožňujú, je možné, že uvedené časy odpočinku nebudete musieť poskytnúť svojim mladým zamestnancom pracujúcim v týchto odvetviach:
odvetvie námornej dopravy alebo rybolovu
ozbrojené sily alebo polícia
nemocnice alebo podobné zariadenia
poľnohospodárstvo
odvetvie cestovného ruchu alebo odvetvie hotelov, reštaurácií a kaviarní
Povinná školská dochádzka Ti skončila už ako 16ročnej,jasné ž môžeš pracovať pokiaľ myslíš brigádu ako prax k tvojmu odboru alebo ak už nechodíš do školy a myslíš zamestnanie tak tiež ťa môžu v niektorích firmách zamestnať,kde nevyžadujú ukončenie strednej školy.