Ahojte žienky, mamičky prosím vás chcem sa spýtať či by mohla 14 ročná slečna si nájsť brigádu? A ešte jedna otázka na akú školu sa zapísať, keď chce byť dizajnérkou? Ďakujem za všetky odpovede a rady.🙂🤗
14 ročná nie.
@cicinkova myslim, ze nejaky druh prac ako babysitting alebo napr. roznášanie letákov by sa dal
@gabrielkaa no neviem kto zveri svoje dieťa 14 ročnému dieťaťu. Ja teda nie.
@klarissa25 no záleží samozrejme. Niekto možno na hodinu - dve. 14 ročne dieťa je už dosť veľké aby take niečo zvládlo .
Ja by som teda 14 ročnej nezverila dieťa, ktorá ani o alergiách a o prvej pomoci nevie nič, nech skúsi ísť na poštu ohladom roznášania letákov
na SK moze s papiermi oficialne po skonceni 10r dochadzky, tj od 16 rokov
inak len susedom pomoct na zahrade, s nakupom, umyt auto.....
Sú aj práce pre 14 ročných a mladších. Ide však podľa zákona len o ľahké práce pri
účinkovaní, spoluúčinkovaní na kultúrnych a umeleckých predstaveniach
športových podujatiach
reklamných činnostiach
@cicinkova od 16
@gabrielkaa nie. .14 rocne je stále dieťa.. podľa mňa normálny rodič cudziemu 14 ročnému dieťaťu, svoje dieťa nikdy nezveri
@gertrudaosem
@gabrielkaa
@lucik194
@dadka128
@dankamg
@klarissa25
@koniarova Ďakujem za odpovede a to stráženie detí to nie to by som ani ja nedovolila.
@klarissa25 áno tiež by som sa asi bála trochu. Aké zas k väčšiemu dieťaťu . Cca k 7-8 ročnému.
Dizajnerka- grafický dizajn sa študuje na umeleckej škole...
@gabrielkaa nie sú. To čo ty píšeš,je až od 16 rokov. A do súhlasom Inšpektorátu práce a RÚVZ.
Dohodnut sa s niekym na pomoci v domacnosti, upratovanie, umyvanie okien, zehlenie, varenie, chodenie na nakup (dochodci?), doucovanie,... Cokolvek co sa niekomu nechce doma robit z domacich prac a je ochotny za to zaplatit na ruku.
@koniarova to čo som napísala je skopírovanie z webu. Takze asi sú
klasicke brigady su legalne az od 16tich, ale moze si privyrobit "nacierno" ked niekomu z okolia pomoze a ten ju vyplati na ruku. Ja mam 14rocneho syna a napr. par krat si zarobil ked pomahal znamym pri stahovani, alebo u svokrovcov ked kosil zahradu tak ich sused ho poprosil nech aj jemu pokosi, u nas susedke chodil vencit psa a nakupovat ked mala poranene koleno a nemohla. Casto si takito pubertaci privyrabaju tak, ze v partii jeden 16rocny (alebo niekoho starsi surodenec) na seba vezme roznasanie letakov ale pomahaju mu viaceri aj mladsi a rozdelia si potom zarobene peniaze.
Zavisi ako sa jej dari v skole, graficky design ide s vysokou pravdepodobnostou casom studovat moja, ale strednu skolu ma klasicke gymnazium...dava jej to viac "moznosti", keby zmeni nazor na vyber skoly... hlavne tie jazyky su na omnoho lepsej urovni, ako napr. na umeleckej skole... dcera chodi malovat mimo skoly na kurzy na VS kusok od nas, su vikendove par krat v roku... vela jej to dava...plus samozrejme vela trenuje sama, ma dva graficke tablety, kopu programov, uci sa sama, ide jej to... a k tej brigade ti uz baby popisali, este nemoze...
@cicinkova oficiálne nie. Moji bratia začínali roznosom letákov, ale roznos bol písaný na mňa. Ja už som mala 16 alebo 18, neviem presne, kde je hranica. Pokiaľ viem, tak aj kamoškine deti si tak privyrábajú, papiere podpisuje matka a matka je aj za odvedenú prácu zodpovedná a dostane vyplatené peniaze.
@cicinkova Na umeleckú nech sa zapíše, tam by mal byt aj taký odbor, alebo aspoň podobný čo sa tým zaoberá. A čo sa týka tej brigády tak oficiálne určite nie. Musí prejsť aspoň prvým rocnikom na strednej a dovŕšiť vek 16 rokov. Čiže jedine ak neoficiálne, nejaké letáky alebo brigáda cez známosti , venčenie psov, možno nejaké ľahšie upratovanie starším ľuďom doma, treba sa skusit popýtať známych alebo nech sa ona spýta spolužiakov v škole či nemajú nejakú takú brigadku.
@klarissa25 hovori ta co predava kecup
@johanaprdlava 🤣🤣🤣🤣🤦♀️
@johanaprdlava no mňa porazí🤣🤦♀️
@cicinkova 14 ročná nemôže mať brigádu...