Môže si 14-ročná slečna nájsť brigádu?

cicinkova
18. nov 2022

Ahojte žienky, mamičky prosím vás chcem sa spýtať či by mohla 14 ročná slečna si nájsť brigádu? A ešte jedna otázka na akú školu sa zapísať, keď chce byť dizajnérkou? Ďakujem za všetky odpovede a rady.🙂🤗

klarissa25
18. nov 2022

@cicinkova 14 ročná nemôže mať brigádu...

koniarova
18. nov 2022

14 ročná nie.

dankamg
18. nov 2022

@cicinkova legálne nie

gabrielkaa
18. nov 2022

@cicinkova myslim, ze nejaky druh prac ako babysitting alebo napr. roznášanie letákov by sa dal

klarissa25
18. nov 2022

@gabrielkaa no neviem kto zveri svoje dieťa 14 ročnému dieťaťu. Ja teda nie.

gabrielkaa
18. nov 2022

@klarissa25 no záleží samozrejme. Niekto možno na hodinu - dve. 14 ročne dieťa je už dosť veľké aby take niečo zvládlo .

dadka128
18. nov 2022

Ja by som teda 14 ročnej nezverila dieťa, ktorá ani o alergiách a o prvej pomoci nevie nič, nech skúsi ísť na poštu ohladom roznášania letákov

lucik194
18. nov 2022

na SK moze s papiermi oficialne po skonceni 10r dochadzky, tj od 16 rokov

inak len susedom pomoct na zahrade, s nakupom, umyt auto.....

gabrielkaa
18. nov 2022

Sú aj práce pre 14 ročných a mladších. Ide však podľa zákona len o ľahké práce pri
účinkovaní, spoluúčinkovaní na kultúrnych a umeleckých predstaveniach
športových podujatiach
reklamných činnostiach

gertrudaosem
18. nov 2022

@cicinkova od 16

klarissa25
18. nov 2022

@gabrielkaa nie. .14 rocne je stále dieťa.. podľa mňa normálny rodič cudziemu 14 ročnému dieťaťu, svoje dieťa nikdy nezveri

cicinkova
autor
18. nov 2022

@gertrudaosem
@gabrielkaa
@lucik194
@dadka128
@dankamg
@klarissa25
@koniarova Ďakujem za odpovede a to stráženie detí to nie to by som ani ja nedovolila.

gabrielkaa
18. nov 2022

@klarissa25 áno tiež by som sa asi bála trochu. Aké zas k väčšiemu dieťaťu . Cca k 7-8 ročnému.

ivett1
18. nov 2022

Dizajnerka- grafický dizajn sa študuje na umeleckej škole...

cicinkova
autor
18. nov 2022

@buberova vďaka

koniarova
18. nov 2022

@gabrielkaa nie sú. To čo ty píšeš,je až od 16 rokov. A do súhlasom Inšpektorátu práce a RÚVZ.

liljana
18. nov 2022

Dohodnut sa s niekym na pomoci v domacnosti, upratovanie, umyvanie okien, zehlenie, varenie, chodenie na nakup (dochodci?), doucovanie,... Cokolvek co sa niekomu nechce doma robit z domacich prac a je ochotny za to zaplatit na ruku.

gabrielkaa
18. nov 2022

@koniarova to čo som napísala je skopírovanie z webu. Takze asi sú

macekovam
18. nov 2022

@cicinkova letáky by si mohla roznasat

quaxi
18. nov 2022

klasicke brigady su legalne az od 16tich, ale moze si privyrobit "nacierno" ked niekomu z okolia pomoze a ten ju vyplati na ruku. Ja mam 14rocneho syna a napr. par krat si zarobil ked pomahal znamym pri stahovani, alebo u svokrovcov ked kosil zahradu tak ich sused ho poprosil nech aj jemu pokosi, u nas susedke chodil vencit psa a nakupovat ked mala poranene koleno a nemohla. Casto si takito pubertaci privyrabaju tak, ze v partii jeden 16rocny (alebo niekoho starsi surodenec) na seba vezme roznasanie letakov ale pomahaju mu viaceri aj mladsi a rozdelia si potom zarobene peniaze.

anjelicek26
18. nov 2022

Zavisi ako sa jej dari v skole, graficky design ide s vysokou pravdepodobnostou casom studovat moja, ale strednu skolu ma klasicke gymnazium...dava jej to viac "moznosti", keby zmeni nazor na vyber skoly... hlavne tie jazyky su na omnoho lepsej urovni, ako napr. na umeleckej skole... dcera chodi malovat mimo skoly na kurzy na VS kusok od nas, su vikendove par krat v roku... vela jej to dava...plus samozrejme vela trenuje sama, ma dva graficke tablety, kopu programov, uci sa sama, ide jej to... a k tej brigade ti uz baby popisali, este nemoze...

mikadooo
18. nov 2022

@cicinkova oficiálne nie. Moji bratia začínali roznosom letákov, ale roznos bol písaný na mňa. Ja už som mala 16 alebo 18, neviem presne, kde je hranica. Pokiaľ viem, tak aj kamoškine deti si tak privyrábajú, papiere podpisuje matka a matka je aj za odvedenú prácu zodpovedná a dostane vyplatené peniaze.

gabika0825
19. nov 2022

@cicinkova Na umeleckú nech sa zapíše, tam by mal byt aj taký odbor, alebo aspoň podobný čo sa tým zaoberá. A čo sa týka tej brigády tak oficiálne určite nie. Musí prejsť aspoň prvým rocnikom na strednej a dovŕšiť vek 16 rokov. Čiže jedine ak neoficiálne, nejaké letáky alebo brigáda cez známosti , venčenie psov, možno nejaké ľahšie upratovanie starším ľuďom doma, treba sa skusit popýtať známych alebo nech sa ona spýta spolužiakov v škole či nemajú nejakú takú brigadku.

johanaprdlava
23. máj 2024

@klarissa25 hovori ta co predava kecup

klarissa25
23. máj 2024

@johanaprdlava 🤣🤣🤣🤣🤦‍♀️

labky613
24. aug 2024

@johanaprdlava no mňa porazí🤣🤦‍♀️