Môže mi učiteľ dať písomku z predmetu, ktorý vyučuje na hodine iného predmetu, ktorú zastupuje?

metjusaurus
4. nov 2024

V skratke, nepísal som písomku z ekonomiky, mali sme zastupovanú hodinu psychológie s učiteľkou ekonomiky a ona mi na tej hodine dala písať písomku. Písomku som nenapísal s odôvodnením, že hodinu ekonomiky nemáme tak z nej písomku písať nebudem. Učiteľka mi z písomky dala 5. Môže toto učiteľ spraviť ? Môže mi učiteľ udeliť písomku z iného predmetu ako toho, ktorý práve vyučuje ? Môže mi tu písomku oznámkovať ak som ju nenapísal ? Je to v jej právomoci alebo sa môžem isť stažovať ? Veď tá hodina psychológie nieje určená na písanie písomiek z iných predmetov, ale na preberanie jej učiva, prípadne písanie písomky z nej a nie na písanie písomky z ekonomiky, však ?

sweet20
4. nov 2024

@metjusaurus neviem ako na strednej, ale na vysokej som tak bezne pisala... ja v tom nevidim ziaden problem.. alebo si sa len nenaucil ?

michellemary
4. nov 2024

Môže, bez problému, bežne sa to tak robí. Treba sa učiť. 🙂

natall113
4. nov 2024

Môže, je to úplne bežný postup

lindous
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aurelia2000
4. nov 2024

Jasné, aj ja tak robím 😃 keby sa to niekomu nepáčilo, tak komisionálky 😁 za starých čias si aj na brannom mohol byť vyskúšaný 😂

akvi
4. nov 2024

@metjusaurus no ja si myslím, že ak ste v ten deň ten predmet nemali, nemali by ste z neho písať písomku, ak to nebolo dopredu komunikovane. Pozri si, čo učiteľka zapísala do triednej knihy. Ona by mala oducit to, čo sa oducit malo. Nechápem, ako niekto môže toto považovať za normálne a bežné, podľa mňa to bežné nie je a ani mi to nepríde v poriadku. Ja teda som už zo školy dávno preč, ale aj keď som učila, tak väčšinou sme si s kolegami nechávali odkazy, že čo majú na hodine spraviť, prípadne sme sa dohodli, že si oducime svoj predmet, ale ani by mi nenapadlo dať deťom písomku, ak to bolo neplánované. Mne to príde neetické.

sella38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lindous
4. nov 2024

Riešil si s ňou neúčasť na pisomke na riadnej hodine, ospravedlnil si sa, diskutoval možnosť si to nahradiť? Niekedy úplne stačí slušne komunikovať veci dopredu a nebude prekvapko.. pamätám si, že u nás to tak učiteľka spravila, keď si pár ľudí bliclo prvú hodinu, aby sa vyhli pisomke, no nevedeli, že nám zastupuje aj druhu…

lindous
4. nov 2024

@akvi no ja som to pochopila tak, že nedala pisomku všetkým, iba autorovi dopisat, lebo nebol na hodine ekonomiky

sella38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sella38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
betulinka1
4. nov 2024

@metjusaurus kludne daj podnet na inspekciu skolstva a tam ti daju odpoved. Inak mal si radsej povedat, ze si s písomnou v tento den nerátal a ekonomiku si sa chcel ucit na zajtra (alebo den kedy ju mas). Ako sa ohradiť, ze nebudes pisat. Podla mna, ked si nemal dnes mat ten predmet, tak by ti písomku dat nemala, lebo si nebol pripraveny.

lukbe
4. nov 2024

@sella38 na zastupovanom predmete sa učiť nemusi, ak nemá vedenie učiteľa, ktorý by to oducil. @autor Pripadá mi to, že v ten deň si neprišiel/la na hodinu, na ktorej sa písala písomka. Ak učiteľ vie, že to robíš často, vyhybas sa riadnym termínom, môže toto urobit. Dokonca to môže byť na porade odobrené vedením školy.

lindous
4. nov 2024

@sella38 možno bola rada, že ho vôbec zastihla v škole… nechcem obviňovať autora, ale rada by som si v tomto prípade vypočula aj druhu stranu a pozrela si celú tu komunikáciu, ktorá tam prebehla

akvi
4. nov 2024

@sella38 ja v tom školstve nie som práve kvôli môjmu zmýšľaniu 😅 akosi mi hodnotovo koliduje 🙈

lienka.7
4. nov 2024

@metjusaurus ja si myslím, že nemôže. A ani som sa tým nikdy nestretla. Lebo keď raz ma byt hodina matematiky, nebudem na nej písať písomku z dejepisu. Obzvlast, ak ten dejepis ma oficiálne byt až zajtra, kedy máš byt na neho naučený.

sella38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aurelia2000
4. nov 2024

@betulinka1 Aj ministrovi môže napísať, aj na medzinárodný súdny dvor. Všetci sa trasiem😆

sella38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mameha7
4. nov 2024

@metjusaurus no ja som také niečo na strednej škole nezažila. Netuším, či sa to môže, ale je to minimálne od tej učiteľky dosť zákerné.

januska12323
4. nov 2024

Môže čo by nemohla, má čakať či prídeš na ekonomiku?

lucia13022023
4. nov 2024

U nás sa také v škole nerobilo. A celkom nechápem ľudí, ktorým to príde normálne.
Zastupujuci profesor ma zastúpiť profesorku ktorá chyba, čiže oducit predmet. Bežne si nechávajú profesori medzi sebou odkazy, čo majú prebrať atď.
A aby ma tu nikto nechytal za slovíčka... Ja rozumiem, že napríklad profesor ekonomiky neoduci nemčinu, ale od toho si nechávajú medzi sebou odkazy, čo ziaci majú robiť. Tiež sme to tak mali, profesorka nevedela ani na ň z nemčiny, tak nám zadala cvičenia a my sme ich robili.

Čiže za mňa nie, nie je to bežné a ani dobré.

candii
4. nov 2024

Nie som učiteľka. Ale nestretla som sa a niečím takým, keď som študovala. Ak by bola vopred dohodnutá dobre ale ak ani v ten deň nebola ekonomika, žiak sa na ňu logicky nepripravoval. To je ako cez prestávku príde nejaký učiteľ a supne len tak random písomku? Čo ja viem. Mne to nepride v pohode.. asi by som išla vyššie za riaditeľkou alebo zástupkynou sa jej opýtať či je to podľa nej ok

sella38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
betulinka1
4. nov 2024

@aurelia2000 triasť sa nik nemusi. Ale oni odpovedia ci je to v poriadku alebo nie. Tiez si ucitelia nemozu robit co chcu. Asi si ucitelka, ked si mala taku reakciu?

lukbe
4. nov 2024

@sella38 dlhodobé PN vedenie rieši inak, aj zmenou rozvrhu, aby hodiny boli odborne zastupované. Nechaj to na nich, vedia, čo robia, aj keď netvrdím, že výnimky neexistujú.

colsami
4. nov 2024

Mna by zaujimalo, pravdu: ci Ti ta ucitelka vopred avizovala, ze "Matus, ked budes chybat na ekonomike a je oznamene ze piseme z toho a toho, dopises si pisomku (napr.) den na to na zastupovanej hodine." ?

sella38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sella38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
doriiis
4. nov 2024

To musí byť radosť učiť taketo deti.Vymyslacov,vyhovaracov a alibistov.
Obdiv všetkým učiteľom.Ja by som na toto nervy nemala.