Ahojte, len rychla otazka. Syn bude mat rodicko, je uz na strednej. Som uz 5 rokov 2.krat vydata, s manzelom vychadzaju super, je mu ako vlastny otec, s bio otcom sa vidi tak raz za 2 - 3 mesiace. Ja budem v case konania rodicovskeho v nemocnici (planovana operacia). Moze ist na to rodicovske moj manzel, hoci nie je zakonny zastupca? Exmanzel bol z doterajsich desiatok rodicovskych za synov skolsky zivot asi 2x. Neviem, ako to kde beru. Ako to mate zauzivane Vy? Dakujem.
Napíš triednej učiteľke.
Nikto od neho nebude pýtať občiansky, keby niečo povie, že je Mirov otec. Ak by bolo potrebné niečo riešiť ako zákonný zástupca povie triednej, že to nemôže, zreferuje tebe a potom si dohodneš stretnutie.
@kaktusik007 tiež si myslím, povedať triednej nech vie a nebude problém.
Triednej ucitelke som uz samozrejme pisala, zatial nereagovala (co je pochopitelne, vsak su sviatky, resp.volno). Preto som sa pytala, ako to mate zauzivane Vy.
Akurat, ze pise sa tam prezencka, manzel ma samozrejme ine priezvisko, ale tak max da pomlcku a meno syna, ze ku komu patri 🤔
No co z mojej osobnejs skusenosti viem, tak je to uplne jedno. Moj nevlastny “otec” (nebol ani zenaty s mojou mamou) chodieval na rodičká vždy lebo mama pracovala dlhsie nez on. Nikdy nebol problem
Ahoj, my mame v škole splnomocnenie "splnomocnujem toho a toho na informovanie ohľadom môjho syna meno priezvisko,dátum narodenia ,trieda... pre potreby triednej učiteľky na školský rok 2023/24". Overiť notárom samozrejme. A nikto nemôže povedať ani slovo 🙂
@vava_1994 teraz je iná doba, musia byť krytý, u nás v triede uz bol s týmto problém, dieťa bolo zverené výhradne matke ,otec zbavený rodič práv sa bol v skole informovať o synovi... mala z toho veľké problémy, takmer ťahanice na súde, nesmú poskytovať info tretím osobám + gdpr a pod.
Kľudne môže, aj u nás chodia dokonca aj starší súrodenci
A preco nie? Ja som chodila za mamu na rodicko mladsich surodencov. Moj muz, tiez nie otec mojho syna mu bezne chodi na rodicko, lebo moji mavaju rodicko subezne… nikdy to nikto neriesil.
U nas bol na rodicku aj nevlastny otec
Ja som bola ako babka na rodičku keď rodičia nemohli. Dcéra o tom vopred informovala tr. učiteľku a bez problémov.
Môže
@mane01 ja som tiež chodievala na sestrine. ale dnes je iná doba. Učiteľka by ani nemala informovať cudzieho človeka o svojom žiakovi. Takže mala by byť informovaná že príde nevlastný otec, hlavne, ak ho nepozná.
zo zakona nemoze, ak to bude tolerovat triedna ok
Dohodnut sa s triednou ucitelkou a muzovi napisat splnomocnenie. Akoze my to mame bezne, neviem, ake stare dieta, ale teda u nas ho cudziemu nedaju pokial nema splnomocnenie od zakonneho zastupcu, takze na zaciatku roka sa vzdy vypisuje splnomocnenie.
Moja kamoška chodila takto dcére, ktorá vlastne nie je jej, alé žije s jej otcom, ktorý ju vychováva spolu s kamoškou. Triedny si myslel až do 9 ročníka, že je jej mama. A, pri podpisovanie prihlášky na SŠ zistil, že oba je jej macocha. Spolu s mužom majú okrem nej ešte 2 deti.
Mu daj splnomocnenie
Tento skol. rok sme mali ucitelia v skole skolenie o gdpr. Jednoznačne nam bolo povedané, ze nesmieme informovat nikoho iného z rodiny o ziakovych vysledkoch, iba. zakonnych zástupcov ziaka. Ak chce prist na RZ babka, dedko, otcim - mozu len s overenym splnomocnenim od zákonného zástupcu. To co tu spominaju co bolo pred 20 rokmi uz určite neplati.
@jamabe dakujem za info z praxe. Mimochodom, "sranda" je, ze z tych 20 ludi, co tam pride (vieme, ze nikdy nechodia vsetci), kolkych pozna ucitelka osobne a vie s istotou, ze su to ti, ktori tvrdia? OP vypytat predsa nemoze. Ale to len tak pomimo na zamyslenie. Uvidim, co mi odpise predmetna pani ucitelka. Notara uz nestihame na overene splnomocnenie.
Jasne, kludne moze ist. U nas chodia aj babky. Nikto to neriesi. Ja mam cislo aj na druzinarku aj trenera a ked ma tyzden u nas priatelov syn, tak riesim veci, lebo on chodi z prace az neskoro.
a co takto kontaktovat triednu ucitelku a riesit to s nou?