Prosim vás moja dcéra nerada rozpráva o intímnych veciach. Už keď dostala menzes, tak som sa to dozvedela asi po roku. Teraz ma prvý vzťah, samozrejme spolu spávajú (to mi povedala - čomu sa veľmi čudujem). Vie všetko, čo by vedieť mala, ale nechce sa chrániť, lebo antikoncepcia je chémia, kondomy su nepríjemne, však “si dávame pozor a on predsa nie je žiadny humusak s pohlavnými chorobami”, o gynekologickej prehliadke nechce ani počuť…ja už neviem čo s ňou. Na jednu stranu si hovorím, že musim to nechať tak, lebo nedonútim ju, ale na druhu ma preboha 16 rokov, ja fakt nechcem riešiť to, či sa moje dieťa nechá nabúchať a potom príde, že potrebuje ísť na potrat, pripadne že bude tehotna. Mate nejaké rady ako to riešiť?
@subartic ale ona pozná všetky antikoncepčné metódy, nejde o to, že by som potrebovala vybrať vhodnú. Ona ich ma proste v p*** a vôbec ju netrápi, či otehotnie.
rozhovor o tom, co bude, ak by otehotnela ste uz mali? ze je lepsie sa chranit, akymkolvek sposobom, ako potom bud vychovavat dieta, alebo ist na potrat..? tato metoda "vsak sa chranime" je velmi odvazna na 16 rocne dievca..
či má 16 alebo 26 alebo 36 je v podstate jedno z jej strany, ale koľko rokov má ten frajer? ak približne rovnako tak oni sa nechránia nijako 😀 veď toto majú problém odhadnúť aj starší chalani a nie nadržaný pubertiak 😂
Zavolaj si ju aj s frajerom domov a opýtaj sa ako sa o dieťa postará ak k tomu príde. Pretože čo si budeme hovoriť to riziko je tam veľmi vysoké.
@crazy_cat_lady mali… lebo to je take… spolužiačky si tiež dávajú pozor a je to v pohode, proste sexuálne skúsenejšia kamoska je v tomto momente väčší vzor..
@zuzanka.zuzu chalan ma 18/19, slušný chalan, z normálnej rodiny, nemôžem povedať nič zle. Podľa mňa to vôbec nemá nič spoločne s vekom, skôr s tým ako je nažhavený (čo asi taky zajačik bude veľmi 😂), ale je pravda, že keď som mala 16, bola som asi jediná, ktorá sa nejak chránila… všetky si dávali pozor a mysleli si, že su safe
@januska12323 to je dobrý nápad, ale ja si myslím, že moja dcéra by skôr išla na potrat ako by si dieťa mala nechať, takže to by som mohla tak maximálne mu povedať, nech si odloží 500€ a ma ich v zálohe, keď mu je veľa dať 5€ za kondomy. Čo som teda aj navrhla, že ja nemám problém čokoľvek obstarať
Asi nie su dlho spolu, ked ma len 16, ale nie je kazdy mesiac v strese, ci nahodou neotehotnela? Ja by som na jej mieste bola. Ak bude pouzivat kondom, bude viac v pohode pocas styku a aj po nom a hlavne pred menstruaciou kedy bude kazdy den trpnut, ci nahou sa nieco nestalo.
A daj jej precitat diskusie tu na MK, kde zeny pisu, ze otehotneli z kvapocok lasky. Aj tie stacia.
Mozno by mal otec hodit "chlapsku rec" s frajerom vasej dcery. Ked nie je zodpovedna ona, mal by byt zodpovedny aspon on. Ma na to vek.
Má 16. Riadne by som jej vynadala za tú nezodpovednosť. A pokiaľ sa nebudú chrániť, normálne by som jej zakázala aj frajera. Nech si hovorí kto chce, čo chce.
ja by som sa opýtala jeho rodičov,či mladí s deckom budú bývať u nich....
Kludne jej odkaz,ze napr. moje "davame si pozor" uz ma 25 rokov 🤣. A ver mi,nechce mat dieta v tak mladom veku.
Chce to normálny rozhovor... a jasne jej povedať co a ako. Aby sa mladá spamätala.
Kľudne jej tento komentár ukáž. Naše prvé "dávame si pozor" ma v auguste 7 rokov, a naše druhé "dávame si pozor" ma 4,5 roka. Takže tak no. 😅 aspoň ten kondóm nech používajú.
Je zvláštne,ze na gynekologickú prehliadku ísť nechce,ale ak by otehotnela,tak na potrat by šla.To by sa uz nebala lekárov? Anestézie, hospitalizácie...atd atd.....🤦.plus nehnevaj sa,ale píšeš o tom,ze " isla by na potrat" s takou samozrejmosťou,ako keby si isla do drogérie kúpiť nový rúž.Co jej svedomie?Psychika?No neviem......Chlapec je slušný...ale tiez veľmi veľmi nezodpovedný.Davame si pozor 🙈No nie jedna komentujuca len v tejto diskusií ma z takého " davame si pozor" dieťa/ deti.A v realnom živote je ich nespočetné množstvo.Dohovor svojej dcére, že chrániť sa treba.A že mladý pan nemá pohlavnú chorobu je síce pekné,aj to ze nie je humusak.Ale taký HPV vírus?Hm?🤷Pripadne ak by si aj dieťa nechala,bude rodiť doma?Bez ošetrenia gynekológa?🤦🤦Skus jej dohovoriť,mozno aj ukázať túto diskusiu.Drzum palce,nech ti to dobre dopadne a bola " babi" v spravnej dobe.A dcérke prajem viac rozumu a zodpovedného zmýšľania.
No ja som z generácie, čo čítalo "Bravo", "Bravo Girl" a neskôr "In" a teda neviem, či tie hrôzostrašné akože príbehy s následkami v tých časopisoch, či čo v nás zanechalo takú stopu, ale pre všetky dievčatá v triede bolo v takýchto prípadoch úplným základom chrániť sa, chrániť sa a chrániť sa. Fakt ani o jednej neviem, čo by išla na "dávame si pozor", preto má aj udivuje, čo čítam 🙈 keby išlo o moju dcéru, fakt by som stavila na rozhovor. Alebo na rozhovor aj s ním, či s jeho rodičmi.
tak antikoncepciu by so nechcela ani ja usvojej dcéry v 16 rokoch , príliš to negatívne ovplyvňuje reprodukčný systém , ale teda kondom by si mali dať., aleo teda nech si dáva pesar, alebo antikoncepčný gel