Moja 13-ročná dcéra chce nosiť podprsenku

9. máj 2024

Chcela by som radu.Takže moja dcéra “13” by chcela začat nosiť podprsenku (s vypchávkami),ibaže nemá prsia.Nezastaví jej to nejako vývin? Ďakujem

nyusika
9. máj 2024

v ziadnom pripade....podprsenka je smrrrrrrrt
zastavi jej to nielen vyvoj, ale aj vetry

luckajozko21
9. máj 2024

Kup jej podprsenku aku chce. Boze.

nyusika
9. máj 2024

inak, vedeli ste, ze vela dospelych zien nosi podprsenku s vypchavkami prave preto, lebo nema prsia ?
tak teraz neviem, nezacali ich nosit priskoro ?

deti95060810
9. máj 2024

také menšie vypchávky majú aj športové podpr. - pozri v drogérii Teta, alebo ešte aj v KIK

stellarstar
9. máj 2024

Keď dáš batoľatu čiapku tak sa mu tiež nezastaví rast hlavičky ci?
K veci, nie nezastaví sa jej žiaden rast ci vývoj. Ako aj? Kúp jej aká sa jej páči

klejkaez
9. máj 2024

Iba s mensimi vypchavkami , jemnymi.
Riadne vypchávky vo vývine nemaju co robit, narobia škodu, než úžitku

lenka567899
9. máj 2024

Ja som ako 13 ročná už úplne normálne nosila podprsenku takisto ako všetky spolužiačky a kamaráti, ani si neviem predstaviť bez, chceš aby jej vytrcali bradavky?

monro
9. máj 2024

Moja dcéra bude mať o mesiac 12 rokov a nosí už podprsenku. takú športovú a tiež s jemnými vypchávkami.

lakebabe
9. máj 2024

V 13 som nosila davno úplne klasické podprsenky plus športové nič detské kamaratkina dcéra má 9 a už nosí braletky a tie detské podprsenky sama si to pýtala lebo veľa tričiek presvita a v škole je jej to neprijemne

cyberk
9. máj 2024

Kup jej ju, aj lentilky pod kobercom vidno v obtiahnutom tricku (a vyzera to smiesne v puberte ;) )

dominikamacakova
9. máj 2024

Takže podľa teba nosenie topánok zastaví vývoj chodidla?

0silvia0
9. máj 2024

a ty si nosila podprsenku s vypchávkami? A ako si na tom s vývinom?

fairyy
9. máj 2024

nosila som podprsenky od 10tich rokov a viem potvrdit, ze mi to vyvin nezastavilo 😀 bodaj by to tak fungovalo, zeny by si radsej kupovali podprsenky ako podstupit operaciu na zmensenie

stanulienkat
9. máj 2024

To nie je real tema.😁

lenkakravcova
9. máj 2024

Myslíš klasickú podprsenku, cez ktorú nepresvitaju bradavky?
Tu áno, tu jej kúp. Sú aj veľkosti AA alebo 0.
Ale push upku by som jej nekupovala (neviem čo si mala na myslí tými vypchavkami)

nyusika
9. máj 2024

@klejkaez a ako konkretne tie vypchavky brania vo vyvoji ?

ss1908
9. máj 2024

@klejkaez co presne narobia tie vypchavky za skody? :D

nyusika
9. máj 2024

@ss1908 brania vo vyvoji 😀 😀

autor
9. máj 2024

@fairyy ďakujem za názor🙂

klejkaez
9. máj 2024

@nyusika
@ss1908 vypchavky ktoré su určené už ako push up, nie su určené pre dospievajúce a tak male. Spevnena podrpsenka, bez výplne push up ano.
Nie je to dobré nosit push up, pre vývin mliečnych žliaz, a podporuje nepravidelny vyvoj a nasledne cysty a rakovinu prsniku v neskorsom veku.
Smiešne sa mi to naozaj nezdá, matky deti mavaju, cim dalej tým skôr rakovinu prsnikov a pytaju sa preco, treba sa nato pozrieť aj z ineho uhla pohľadu

Ked vam je to vtipné, hovori to za všetko 🙂.
Vypchavky nie su spevnena časť celej podprsenky, ale časť, ktora prsia vypcha, aby vyzerali plnsie , lepsie. To slecny tak malé, nepotrebuju.
Ale hold, kazda matka nech spraví ako uzna😊

nyusika
9. máj 2024

@klejkaez
podla sekty, uz som nazov zabudla, je celkovo podprsenka nezdrava a odporucaju sa nosit len lanove lajbliky.

pri ziadnych prsiach nie je co vypchat a vytlacit, taku podprsenku ma slecna na sebe par hodin denne, vacsinou kompletne cela odstava od hrudnika - kde nic nie je, nema co tlacit.

pekny den.

klejkaez
9. máj 2024

@nyusika porovnávať zrelé dospelé ženy bez pŕs s dospievajucimi dievčatami, ktorým sa prsia vyvíjajú aktívne, či už viac alebo menej, ale majú fázu rastu, to vážne? 😄🤷🏼‍♀️ To vraví za všetko.
Je to úplne rozdielne porovnanie.

klejkaez
9. máj 2024

@nyusika však píšem, ze podprsenka ano, ale bez push up vypchávok😊🤷🏼‍♀️. Push up vytláča prsia v spodnej časti pŕs.
A keď ňou zacne, určite ju nebude využívať len 5h v škole, ruku na srdce

rozculena
9. máj 2024

@stellarstar autorka asi nosila tesnú čiapku....lebo toto si myslieť,že sa zastaví vývoj....och

autor
9. máj 2024

@klejkaez Rozhodla som sa že jej kúpim tú normálnu,zajtra pôjdeme do pepca alebo niekde🙂

nyusika
9. máj 2024

@klejkaez a topanky su OK...tiez nenosi kazda barefoot o cislo vacsie

nie, ani vypchavka nic neohrozuje.
ani pocas vyvoja, ani neskor.

klejkaez
9. máj 2024

Normálna podprsenka je úplne v poriadku 🙂. Aj vypchávky, ktore su tenke (resp, spevnena podrpsenka, aby netrcali bradavky).

klejkaez
9. máj 2024

@nyusika opakujem sa nie je vypchavka ako vypchavka. Tenka ok, push up su výplne. Je to uplny rozdiel na pozdvihnútie prs.

A neviem prečo ma sudite o lanovych lajbliloch a barefoot, ked niesom zastanca toho.
Rakovina prsníka je velmi casta a úmrtnosť okolo 20r uz tiez, nez rakovina chodidiel alebo sa mylim?
Porovnavate hrušky s jablkami..ale maminky nech si u dcér samé zvolia, co uprednostnia.
Maminka hore sa pýta na názor a niektore komentáre, su doslova trapne vysmešne.

nyusika
9. máj 2024

@klejkaez nena prsia - niet co dvihat 😀

klejkaez
9. máj 2024

@nyusika nenarástu jej zo dna na deň. Postupne sa žľazy vyvíjajú, však? A o tom to je.
Pekny den prajem😊