Nikdy nechcela nosiť sukne, iba rifle a maximálne legíny, neprišlo mi to čudné, lebo tak nech má štýl aký jej vyhovuje. Lenže dneska prišla za mnou s tým, že sa cíti ako chalan. Vôbec som nevedela, že ako mám reagovať a čo jej na to povedať tak zo mňa vypadlo jedine to že nech nevymýšľa.... Ma ešte len 12 rokov, tak neviem že či to brať len ako niečo čo ju prejde, alebo že či sa mám začať báť, že z nej nakoniec bude transexual 😰 Ako by ste reagovali a čo by ste robili na mojom mieste?
Nic, brala by som to ako info... a nechala ju tak... ona si to v hlave musi urovnat uplne sama... to, ze sa ti zverila je len prvy krok... citit sa ako chalan - neznamena hned transexual...znamena to burku vnutornych pocitov od prechodnych po trvale... ak jej chces v tomto citlivom obdobi pomoct, zober ju k psychologovi, nech sa s niekym otvorene a bez predsudkov a pocitu, ze "sklame rodicov" moze o tychto temach porozpravat v neutralnom prostredi. A ujasni si, co vlastne chce. Lebo je skoro vediet, co vlastne chce.
Podľa mna bohužiaľ to bolo to najhoršie čo si jej mohla povedať. Ako mame ktorá ju lubi sa ti s tým zdoverila a čakala že ju pochopíš. Mám dve dcéry jedna 9r typicky chalanisko šaty neznáša ale malovatka a take ju baví. Druha čoskoro 7 r tá šaty zbožňuje. Ale keby jedna z nich za mnou príde s touto vetou vyjadrila by som jej maximálnu podporu ak to teda nieje len vrtoch a možno ju to aj prejde. V každom prípade nieje to niečo čo môže ona ovplyvniť bohužiaľ…
Neviem či môžem označiť jednu mamičku no na profile cairka má príbeh, kde si prešla niečím podobným... Ale nesúď dcérku. Ja osobne by som to rešpektovala a riešila to už so psychológom, že či to je tak, aby si chúďa neublížilo a vedelo, že nech je kýmkoľvek má u vás podporu.🙏🏼
Možno je to iba obdobie a možno nie. Ale na toto by boli vhodni odborníci aby jej pomohli sa vyznať samej sebe...
No to si zareagovala asi najhoršie ako si mohla. Prišla za tebou s dôverou a ty takto. Nechala by som ju chvíľu tak a za pár dní by som za ňou išla s tým, že mi môže povedať všetko. Potom by som chcela vedieť, akým spôsobom sa chce sama prezentovať, či oblečením, či sa chce aj ako chlapec správať a pod. Na závery je ešte skoro, pozri na dcéru Angeliny Jolie. Od malička chcela byť chlapec a teraz už je z nej slečna v šatách. Nemusí to nič znamenať. Ale prejav jej pochopenie, nech nestratíš jej dôveru.
Neprejavuj odpor lebo sa zľakne a nič ti nepovie. Naopak prejav pochopenie aby vedela že sa ti môže so všetkým zdôveriť. Aj ja si myslím že to ešte neznamená že ma inú sexuálnu identitu.
Ahoj, ja som bola v jej veku podobná. Bola som ako chalan, obliekala som sa tak, hrala som sa tak, aj som sa tak cítila. Vôbec som sa necítila ako dievča, neznášala som všetky tie typicky babské veci. Prešlo ma to okolo 14-15 🤔..teraz mám skoro 30 a som naopak veľmi ženská 😁 bolo to proste len obdobie
Ocenila by som že sa mi zdoverila a že sa nebála povedať pravdu ako sa cíti
Pozri si www.inakost.sk
Mne to dcéra povedala v 14tich.Ja som ju v tedy len objala povedala, že ju ľúbim takú aká je a budem pri nej stať v každej situácii. Ja sama som to potrebovala najskôr spracovať. Ale je to moje dieťa nech je dievča ci chlapec
Aj moja dcéra sa cíti ako chlapec, ale v zmysle, že ju viac lákajú športy a športové oblečenie, ako copiky a ružové sukničky.
Keď má zobrať šaty a nejaké balerínky, či sandále, až chorá je. Proste nie každe dievča musí byť nežné a ako anjelik. Ona je akčná, každé leto zlomená ruka, či noha, obite kolená, všetko modré, zelené, sivé.
Ale má frajera 🤣
Tym všetkým, co nas dnes 'demokraticky' obklopuje, sa ani nedivim, ze sa občas deti cítia zmatene, neisté same sebou a tym, kto/co su.
Jediné, co môžeš urobiť, je dcéru milovat, nespochybnovat, doverovat jej a dávať jej najavo, ze pri nej budes stat nech sa deje čokoľvek.
Môže z toho 'vyrast' ako napríklad dcéra Angeliny Jolie, mozno to tak vsak skutočne cíti a ty ako matka, aj ked to bude možno ťažšie akceptovať, by si sa s tym mala zmieriť a stat vždy pri nej. Ci bude hetero, homo, trans alebo jednorožec. Dôležité je, aby bola dobrým človekom a bola šťastná ❤️
@lusinda1989
@strudlikmalicky máte pravdu. Zareagovala veľmi zle. Ale je to pochopiteľne. Bola prekvapená a to bolo prvé čo jej napadlo. Preto nateraz to mohla napraviť takto: “minule si mi vravela že sa cítiš ako chlapec. Ako si to myslela? Spoľahni sa že akokoľvek sa cítiš budem vždy na tvojej strane. A nebudem sa snažiť ťa zmeniť. “ neviem mohlo by to byť?
Moja mama mi v 16tich povedala nieco podobne. Mam 3 deti a muza. Na odlahcenie. ;)
V tomto veku je to veľmi časté. Vôbec to nemusí znamenať, že z nej bude transsexuál. Samozrejme, môže to aj tak dopadnúť, ale skôr je pravdepodobné, že si to utrasie v hlave a vyrastie z toho.
Viem, že som bohužiaľ zareagovala zle, ale ja som v ten moment nevedela že čo mám povedať 😢 Má ešte len 12 rokov. Dúfam, že ju to prejde ale aj keby nie tak ju budem stále veľmi ľúbit aj keby z nej bol chalan... Skúsim sa s ňou ešte o tom porozprávať ale môže to byť aj tým že deti v dnešnej dobe sledujú rôzne veci na internete a mohla tam niečo o tom čítať a tak ju to napadlo 🤷🏽♀️
Moja dcéra ma 14, asi pred rokom mi tiež povedala že je chlapec. Nebolo mi všetko jedno, ale nechávam ju, kupuje si chlapčenské oblečenie. Ale poviem vám, správa sa ako dievča, záluby ako dievča, vyjadrovanie, kamošky dievčatá, úplne všetko. Takže čakám kedy ju to prejde. A keď neprejde, tak to prežijem.
@mb2021 To bolo dievča?
Povedz "dobre" a ide sa dalej. Uvidis casom.
A oblecenie neries. Ja som sa cely zivot obliekala ako chalan a teraz tiez metalshop 😉. Muz tiez a deti to neriesia 😁.
Hlavne by som jej povedala, že nezáleží, či sa cíti ako dievča alebo chlapec, stále ju budeš mať rada. Prípadne si skúsiť vygoogliť nejaké organizácie trans ľudí a informovať sa tam, ako postupovať.
Stalo sa, takých nie najlepších reakcií ešte bude, pokus sa to napravit. Chod sa s ňou o tom znova porozprávať. Dnešná doba, aspoň ja mam ten pocit, na internete akoby hnali ľudí k týmto veciam. Je to akoby moderné. Keď si pozrieš tik tok alebo youtube je tam toho dosť. Pre deti to môže byť chaos.
Ja a aj niektoré moje kamarátky sme v jej veku riešili, že sa cítime byt viac ako chlapci, niekedy. Hanbili sme sa za prsia, pretože sme vedeli, že je to niečo co chlapcov bude priťahovať a akosi sa nám to zdalo mimo nás. Mne to bolo nepríjemné, ešte som nechcela také veci riešiť a zase keď mi tam skoro nič nenarastlo a ostatným áno, tak tiež bolo zle. Časom ma to prešlo.
Nedávno som nasla video kde o tom rozprávalo dievča, ktoré si tým prešlo. Nasla čosi na nete o týchto veciach tak sa podľa toho identifikovala. Potom ale vraj nasla iný článok v ktorom boli aj iné možnosti. Ty môžeš byť nie len chlap a žena, nemusíš sa pokladať ani za jedno... Je tam toho viac. Tak podľa toho sa menila aj ona. Neskôr vraj mala riadny chaos v hlave, už neviem ako to riešila... Dnes je obycko žena, občas sa oblečie ženský a občas sportovejsie,ale pokladá sa za ženu.
Môže to byť fáza. Skúsila by som sa poradiť so psychologickou ako postupovat
Asi by som sa prepadla od hanby a premyslala kde som spravila chybu… a s odstupom casu to predychala 😅🙏
zial tieto chore moderne “pre deti cool” veci.. je jedna velka diagnoza. Je uplne bezne ze v kazdej jednej triede sa najde nejaky narusenec, drzim palce nech to myslela v tom normalnom slovazmysle, ze sa len radsej hra s autickami a pod… oblecenie by som neriesila vobec 🍀
Povedala si dcere, ktora sa ti zdoverila, nech nevymysla? No tak toto je uzasna reakcia, ozaj. Ak si homofob, tak chudatko dcera...
Toľko sa o tom hovorí ... o tom ako sa rozprávať s mladými... a ty sa takto ukážeš, no gratulujem, matka storočia.
Podľa mňa ti už o tom ani necekne
Ale ste múdre všetky .... Hlavne keď nie sme v jej situácii ... Odrazu by sme každá reagovali inak super ....
Nemusis sa vobec bat.
Velka cast zien nenosi sukne. A co znamena sa citit ako chlapec?
Vacsinou zijeme v rodovych stereotypcoh a teda ocakavaniach spolocnosti.
NIE, byt zenou neznamena nosit stekle, kechlit sa, chichtat a doma vypekat a riesit vsetky celebritky.
A byt muzom neznamena sledovat rozne sporty, chodit na pivo, na ryby...
Sme fakt roznorodi a je prirodzene, ze ona sa porovnava so spoluziackami a pritom moze byt ovela vyspelejsia, normalnejsia.
Realne aako su primarne rozdiely medzi pohlaviami, su aj rozdiely v ramci toho isteho pohlavia.