V tejto diskusii mám na vás dve otázky:
1. V apríli som mala 13 a ešte stále nemám menzes viem že všetky si hovoríte že to je normálne do 15 mám ešte čas ale väčšina mojich spolužiačok menzes má trochu sa obávam viete všetky tie veci okolo toho ako je ochlpenie atď mám už dosť dlho... dosť sa bojím že menzes nedostanem.
2. Potrebovala by som niaku dobrý krém, vodu čokoľvek čo by mi pomohlo zbaviť sa vyrážok ...
Za každú radu vopred Ďakujem.... Á tie výlevy vašej zlosti ako,, toto je fórum pre mamičky nie pre pubertiakov a moja dcéra by sa zdôverila mne nie na niakom fóre '' si radšej nechajte pre seba .
tiež som menzes dostala medzi poslednými z triedy a cítila sa tak "menejcenná", že skoro všetky už majú a ja nie. O nič som neprišla 🙂 Určite ho dostaneš o to sa báť nemusíš 🙂 A čo sa týka vyrážok, tak s tým ti neporadím, lebo si napísala strašne málo.
Menzes dostaneš, k tomu nie je viac čo povedať :D Čím neskôr (samozrejme nie v 30ke :D) tým lepšie pre teba, je to hrozná otrava fakt. Čo sa týka akné, to proste patrí k veku, prešlo si nás tým asi 90% (zvyšku sme v tom čase závideli krásnu pleť) a prejde to, keď sa ti upokoja hormóny 🙂. Používaj nejaký čistiaci gél napr micelárny Lirene alebo aj na čistiace gely z Lidla značky Cien som počula dosť pozitívnych názorov. Potom pleťovú vodu, tu by som ti doporučila dve. Jednu obyčajnú, prípadne micelárnu, hlavne bez alkoholu na bežné používanie a jednu alkoholovú, napr zelenú Balea z DM, ktorú si dáš občas, keď budeš mať vyrážok fakt veľa, pretože alkohol ich vysuší a tým hojí, ale celkovo na pleť nie je vhodný na denné použitie, pretože veľmi vysušuje. A nakoniec pokožku hydratuj krémom, pozri sa na krémy Astrid, Barekol či Cien, ktoré sú cenovo dostupné no napriek tomu dobré, hlavne aby neboli príliš hutné a mastné a ak používaš aj make up, tak by som ho skôr vymenila za ľahké BB krémy, ktoré pleť tónujú a nezaťažujú ju ako make up, na ten máš v budúcnosti tiež kopec času, keď naň bude pleť lepšie pripravená 🙂
@maria200 neboj do dvoch rokov budeš mať a ešte ti pôjde pekne na nervy😌ja som tiez dostala 15 ročná a nič mi nechýba ..ale URCITE JU DOSTANES!žiaden strach ☺☺☺
Na vyrážky je toho dosť ale keďže je to hormonmi nič trvale zatiaľ nebude,jednoducho to musí telom prejsť...skús niečo s aloe vera a dobre sú tie luceralne vody /odmastnuju/...zmatnujuce krémy a tycinka aloe vera na vyschnutie vyrazok..