Dcéra dostala prvú menštruáciu v apríli no bolo to skôr len také špinenie a v júli sa spustila nekontrolovateľná vlna. Oslávila 14.narodeniny a odvtedy to s malými cca 1-dňovými prestávkami neprestalo. Niekedy je to silnejšie, niekedy slabšie no predsa. Neviem či ju mám zobrať k obvoďáčke alebo je to normálne? Máte s tým niektorá skúsenosti?
Urcite navštíviť gynekológa, obvodný lekár sa k tomu asi ťažko vyjadrí
mať dva mesiace v kuse menštruáciu určite nie je v poriadku. V začiatkoch som mávala 10 dňovú, každé dva mesiace, kým sa to upravilo.
Určite, nečakať, rovno dorastovej gynekologičke, je tam nejaká hormonálna nerovnováha, už som sa s tým stretla, aj u seba v tom veku. Zbytočne to dievčaťu znepríjemňuje život a bude akurát anemická (chudokrvná) z veľkých krvných strát. Z vyšetrenia traumu mať nemusí, som veľmi hanblivá stvora, v tom čase (ako pubertiačka) som sa neodvážila zobliecť do plaviek. Ale dorastové sú zväčša ženy a keď jej to ako mama vysvetlíš, bude to dobre.
tak toto naozaj nie je sranda. Urcite by bolo vhodne ist do najskor na gyn. Zrejme hormony sa trosku poblaznili
urcite navstiv lekarku, strata krvi nie je sranda, s dcerou mam dobre skusenosti pri problemoch s menstruaciou pit caj z rebricku obycajneho/normalne sypany v lekarni/,vyskusaj, ale treba pit vlazny a neluhovat dlhsie ako pisu max.15 min, lebo potom uz je velmi horky a dcera Ti ho nevypije 😒
Aj moja dcerka mala podobny problem 21 dnovy menzes 2 dni prestavky a zase menzes.Zobrala som ju ku gynekologicke,,spravila jej ultrazvuk ci nahodou nema cisty.Cisty nemala takze jej dala ascoritin a kanavit kvapky,a povedala ze nabuduce ked bude mat dlhsie ako 10 dni nech jej zacnem davat kanavit aby prestala krvacat,zevraj s tym sa nic neda robit lebo telo si musi na to zvyknut((menzes)...
Vezmi ju ku gynekológovi. Zo začiatku to hapruje a niekedy trvá roky kým sa to ustáli. Ale každý deň obdeň krvácať už nie je sranda.