Menštruácia a pomôcky pri malých dievčatách

ivetkatka197808
22. júl 2021

Prosím súrne potrebujem radu, zajtra ideme na dovolenku a dcéra 12 rokov dnes dostala menštruáciu, mala ju dostať pred týždňom. Prosím o pomoc existuje niečo pre tak mladé dievča aby sa mohla kúpiť a je to možné bežné kupit a kde?? Dakujem za každú radu.

trema
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evica17
22. júl 2021

@ivetkatka197808 menstruacny kalisok. Len to chcw cvik pri zavadani, a to neviem ci stihate. Tak tampon jedine asi

sona96
22. júl 2021

@ivetkatka197808 ak nemá skúsenosti s tamponmi, tak ideálne tampax, aj s aplikatorom

domisha02
22. júl 2021

@ivetkatka197808 jedine tampón, predávajú sa aj z aplikátorom

annamaria_65
22. júl 2021

Tampóny s aplikatormi. Tiež som zažila v podobnom veku takýto problém. Mamina mi kúpila tampóny s aplikatormi a super. A kúpila mi aj tampóny na kúpanie ale tie boli bez aplikatprov a tie sa mi lepšie. Tak odporúčam nech si skúsi dať tampón s aplikatorom a potom bez a uvidí čo sa jej bude lepsie

simona1998
22. júl 2021

@ivetkatka197808 tampon , nič sa jej nestane ani blanu nepretrhnú , ja som v 13 isla tiež na dovolenku a s TAMPÓNOM vlastne na každej jednej dovolenke som mala menzes 😂 a ver mi že byt na vložkách na dovolenke prijemne nie je čiže jedine tampon 🙂

senta_sofia
22. júl 2021

@ivetkatka197808 tampon s aplikatorom

michellia
22. júl 2021

Tampon, ale s aplikatorom by som volila, len jej treba povedat, ze si ho musi pravidelnejsie menit aby neprislo s syndromu toxickeho soku 🙂

simona1998
22. júl 2021

@michellia toto si pamataaam ten sok keď sme boli decka tak sme sa pýtali skôr zo školy lebo som sa bála že ten sok príde na minútu presne a zomriem v škole 🤣 lebo som si vždy zabudla zobrať náhradný tampon 😁😁

hettinka
22. júl 2021

@ivetkatka197808 tampón v najmenšej veľkosti (mini), ak ho vôbec bude vedieť si dat a po kúpaní vymeniť za vložku. Nič iné nie je.

madeleine
22. júl 2021

@ivetkatka197808 hlavne ju s tym nevystresujte, je to uzasny moment v zivote zeny. Chodte pokojne spolu do obchodu, spytajte sa a poradte sa, ona pravdepodobne nebude hned krvacat ako zena po porode, takze na zaciatok mozno aj intimky postacia. Urobte si z toho chvilku pre zeny, porozpravajte sa s nou o moznostiach a hlavne ju ubezpecite, ze je to v poriadku. Nic horise ako hanbit sa za to ze je zena neexistuje. 🙂

Za mna absolutna parada je zohnat tento balicek: https://www.pikle.cz/e-shop/sada-menarche-sada-... pretoze obsahuje vsetko dolezite a hlavne informacie na urovni sebavedomej zeny.

Samozrejme to pravdepodobne uz nepride, ak to nemate niekde po ruke v obchode, tak skuste pozriet aj tu: https://www.maluna.sk/menstruacia/menstruacne-p.... S tamponmi by som bola velmi opatrna, ja som osobne zazila dlho a velmi neprijemne pocity prave kvoli tamponom, takze urcite velky pozor na vyber, ak sa rozhodnete pre tampony.

Zelam prijemne zvladnutie tejto krasnej situacie a uzasnu dovolenku!

hettinka
22. júl 2021

@madeleine ja som to pochopila, že oba už menzes máva a dostala neskôr, tak potrebuju vyriešiť dovolenku. Nie riešiť “osvetu”.

madeleine
22. júl 2021

@hettinka pekne od vas 🙂 Ja som hlavne z uvedenych prispevkov povazovala za dolezite zmiernit paniku a venovat sa tomu podstatnemu, je to normalne, stava sa to a da sa to vyriesit.

V Spisskej Novej vsi sa urcite najde par obchodikov, kde by mohli mat vhodne pomocky, staci si zavolat a popytat sa. Pekny den zelam!

simsalabim
22. júl 2021

@ivetkatka197808 moja si ho nedokazala zaviest 🤷‍♀️ Treba sa aj na to pripravit. A co pocuvam, vela mladych dievcat to nedokaze, a to moja mala podporu a pomoc mna aj starsej dcery. A cela dovolenka pred nami 🤦‍♀️ Vygooglila som, ze plavanie bez akychkolvek pomocok sa v sucasnej dobe odporuca - tlak vody krvacanie zastavi. Skusili sme na sukromnej plazi (cierne plavky, samozrejme) a 👍 Treba to logisticky premysliet - po vyjdeni z mora si dala suknicku z uteraka a sla na apartman… Bez problemov zvladala aj vodny bicykel. Vraj aj bazen by nemal byt problem, s tym si ake nie som moc ista…. More je predsa ine. Dodnes nie je schopna pouzit tampon ci poharik. Kupila som v Anglicku menstruacne plavky a tie nosime so sebou pre pripad.

hettinka
22. júl 2021

@madeleine ja necítim z príspevku paniku 😂

madeleine
22. júl 2021

@simsalabim ano, realne to funguje aj v bazene, ale len do urciteho momentu, ktory v mori nie je tak viditelny ako v bazene 🙂 Pochopitelne je aj to, ze mnoho mladych dievcat sa neciti komfortne a sebaisto take veci skusat a nie je to na dlhe pobyty v bazene, ale je to super o tom vediet a skusit. Hlavne pri vyplavani zase vznika tlak, ktory akoby uzavrel cesty, takze von z vody urcite obrovske nestastie nehrozi. 🙂

hettinka
22. júl 2021

@simsalabim moja podobne, prvýkrát v cca 14-15 si dávala tampón, tiež kvôli kúpanie na dovolenke, prvýkrát si ho ani nedala, potom s problemami dala, ale po 10 min išiel von. Až postupne si zvykla, teraz už ani iné nepoužíva.

ivetkatka197808
autor
22. júl 2021

Ďakujem Vám skúsime ten tampón s aplikátor om a to som plánovala dovolenku aby nemala menzes a nevyslo☹️

hettinka
22. júl 2021

@ivetkatka197808 skus jej dávať citrón, najlepšie keby zjedla, alebo aspoň stavu do vody. Vysoké dávky C zmierňujú krvácanie, mne na dovke skrátilo krvácanie o 1 deň.

tenerifka
22. júl 2021

@ivetkatka197808 pozri, dnes dostala, zajtra budete cestovat, bude sa kupat az na 3.deñ, tak s tamponom poriesi, uz to bude mat menej, to najhorsie krvacanie byva prve 2 dni. Nech sa kupe skor v mori, v bazene az ked uplne skonci ms

matabb73
22. júl 2021

Moja dcéra má 13 a používa tampóny mini. Dosť ma tým prekvapila, ja som ich v tom veku nevedela použiť, až neskôr. Nech skúsi a uvidíte, či sa jej bude dať.

mey8
22. júl 2021

@ivetkatka197808 keď jej vysvetlíš, že sa nemusí báť a ten mini tampón nech zavedie hlbšie, veď blana nie je nazačiatku ( a zle zavedený tampón vypadne a je veľmi nepohodlný, keď bolí tak je zle zavedený) tak to zvládne aj 12 ročné dieťa... Najmä sa nesmie báť😉👍🏻 a nech začne vkladať už teraz a nie až na dovolenke😉👍🏻

diusqa761
22. júl 2021

Viem že v zahraničí sa dajú kúpiť plavky na plávanie počas menštruácie ako sú napr menštruačné nohavičky ale pochybujem že na SVK sú . Jedine skúsiť tampón s aplikátorom

macekovam
22. júl 2021

@evica17 pre boha.. Kalisok 12 ročnej určite nie!

ivett1
23. júl 2021

no, tu ani tak nejde o to, že by sa ženy/dievčatá hanbili, len to otravuje ... a hlavne cez dovolenku - aj mamu, nielen dcéru, je jedno, či pri mori alebo na horách...
@ivetkatka197808 držím palce, nech to zvládnete...ako radia baby - skúsiť tampón pri plávaní ... aj nám sa toto stalo minulý rok v Tatrách, plánovali sme spoločnú dovču aspoň 3 mesiace dopredu a aj tak sa v tom termíne mens vyskytla

evica17
23. júl 2021

@macekovam ak sa smiem spytat, preco nie ? Aby som dobuducna pri dcere vedela, lebo co som citala tak normakne to pouzivali aj take mlade dievcata, a aj v navode pise ze je mozne od prvej menstruacie. Ale nemam realnu skusenost. Vdaka

macekovam
23. júl 2021

@evica17 skus si ho zaviesť a zistíš.. Dospelá žena nemá problém si myslím ale také dievča ťažko.. Je to dieťa.. Véd pozri si autorku a tam vidíš aj dcérku.. Myslím ze by si nechcela zaucat také dievča ako si ma dat kalisok... Pre dospelú ženu je v pohode tiež používam.. Ale dcére by som ho zatiaľ určite nedavala

macekovam
Autor odpoveď zmazal
Zobraz