Maturitný ročník diaľkovo

24. okt 2024

Prosím Vás o skúsenosti, poznatky. Dá sa niekde urobiť diaľkovo maturitný ročník a maturita?
Máme problém. Ten môj starší je gymmazista, maturant, ale v škole bol teraz asi 10 dní dokopy a do konca polroka má už taký tréningový plán, že stíha školu pár dní. Plus si lieči chrbát, takže tri krát do týždňa doobeda dve hodiny fyzio.
V škole má štvrtý rok (8 ročné gymnázium) individuálny plán, ale aj to musí mať známky a ísť na písomky do školy, čo zo zahraničia,
kde trénuje nemá šancu.

Stretli ste sa niekto s tým? Ja vôbec netuším čo s tým.
Budem volať triednej dnes poobede, ale chcela by som aspoň vedieť možnosti.

lukbe
24. okt 2024

My ti tu nepomozeme, treba to riešiť so školou. Možno mu dajú neskoršie termíny, možno nie. Je potrebné určiť si priority, vy asi mate sport a tréningy. V takom prípade je namieste požiadať o nejaký odklad, prerušenie studia ap. Chod za vedením školy.

marsmykkok
24. okt 2024

aj na fyzio chodí v zahraničí? Ak nie prečo nedá fyzio poobede a nejde do školy a nenazbiera známky?

januska12323
24. okt 2024

To mi chceš povedať, že pri individuálnom štúdiu si raz za čas nenájde par dní na nazbieranie známok?

autor
24. okt 2024

@lukbe idem volať triednej, len som najprv chcela byť pripravená a navrhnúť rovno nejaké riešenie, preto som chcela vedieť, či niekto nemá ako rodič alebo učiteľ skúsenosti.

autor
24. okt 2024

@marsmykkok nie, v zahraničí má povinnosti s klubom, čiže tréningy, preteky apod. Teraz je doma druhý týždeň, čo chodí aj do školy, ale budúci týždeň sú už prázdniny (pondelok a utorok je riaditeľské voľno) a ten ďalší pondelok už odchádza na jedno sústredenie, vráti sa, bude tu tri dni, odchádza na druhé sústredenie, vráti sa, bude tu vyše týždňa a odíde a možno sa vráti na dva dni v januári, ale aj to asi len do prahy, kde má povinnosti s klubom. Fyzio robí tu, ale neviem, či si niekedy bola na fyzio, berieš termín, keď je, nie podľa toho, ako sa ti to hodí...

autor
24. okt 2024

@januska12323 keby mal, nemusela by som riešiť...

autor
24. okt 2024

Doteraz to zvládal, ale menil pôsobenie a aj nároky klubu, kde sú už starší muži, sa zvýšili. Im je jedno, že on maturuje.

akvi
24. okt 2024

Dohodni ten individualny tak, ze pojde len na preskusanie na pol roka a na konci. Zalezi samozrejme od dobrej vôle skoly, ci to umoznia. Ak to neumozni tato skola, skus oslovit nejaku inu, aj ked na toto bolo treba mysliet skor, pretoze nova skola nedostane na tvoje dieta peniaze. Mozno skor sukromnu oslov, tam im zaplatis aspon to skolne. ak to nepojde, da sa studovat externe, aj ked ulpohy bude musiet plnit, ale to vie po veceroch a potom pojde na preskusanie na pol roka. Neboj sa, vsetko sa da vyriesit a moznosti existuju..

autor
24. okt 2024

@akvi no toto chcem vedieť, či sa dá

marsmykkok
24. okt 2024

Autorka Určite v najhoršom nájdeš súkromnú platenú, kde pôjde že len urobí skúšky na polroku a maturitu. Druhá vec je či je to škola pre športovcov? Lebo tam sú ochotnejší a ak si vybrala takú, kde je sám športovec, tak ich ochota nemusí byť dostatočná, to bola chyba. V takej kde je väčšina športovcov sú prispôsobivejší, lebo s týmto rátajú. Ale každopádne šport je vrtkavý, určite nech maturitu nejako dokončí a tento rok, hoci aj na štvorky a na inej škole, ale proste je to základ mať maturitu pre život ked už športovať nebude a ako staršiemu ked už bude pár rokov zo školy sa mu bude už dokončovať ťažšie.

namornicka
24. okt 2024

Skusenosti su take, ze vzdy sa da dohodnut, ked obe strany chcu. Porozpravaj sa s triednou a ked nebude pristupna, chod za riaditelkou. Urobte aj vy ustretove kroky, fyzio posunte na poobede. Pisomky dopise dodatocne, vzdy su nahradne terminy, pre ziakov co chybali. Mozno bude treba obehat aj predmetarov, to si syn obeha a dohodne kto ho kedy vyskusa.

januska12323
24. okt 2024

Viete dátumy kedy je doma? Na vtedy treba dohodnúť aj písomky a skúšanie ale to je na dohode medzi vami a vyučujúcimi. U nás na škole pred x rokmi tak chodili žiaci a nemali problém.

akvi
24. okt 2024

Autorka - neboj sa, vsetko sa da. Zacni v aktualnej skole dohodnut ine podmienky, ak pochopia, tak ok, ak nie, nemrhaj energiou na prehovaranie a hladaj inu skolu. Bola som v podobnej situacii so synom, takze viem, ze co je niekde "nemozne", inde radi vyjdu v ustrety. A ak zlyha vsetko, pohladaj si skoly, ktore robia dialkove studia a zavolaj im tam. Poznam dieta, co takto ukoncilo gymnazium, mal dva roky normalne denne a potom dva roky robil dialkovo. Ulohy boli jasne dane dopredu, ze co kedy odovzdat, uplne v pohode sa to dalo zvladnut. A potom uz len preskusanie a maturity tiez ok..

autor
24. okt 2024

@marsmykkok školu si vybral on pred ôsmimi rokmi, keď mal 11, vtedy vôbec netušil, že bude športovať na takej úrovni, aj keď športuje od 4,5 roka. Na športovú školu tu sme ho ani nechceli dávať, lebo tam sú ešte prísnejší, ale teraz si mi dala myšlienku, že možno v Trenčíne na športovom gympli by sa dalo. Skúsim zavolať aj tam.

autor
24. okt 2024

@januska12323 približne vieme, cca 5 dní v novembri bude doma a v decembri 4 dni. V januári asi vôbec, lebo síce 6.1. príde na Slovensko, ale 8.1. už zas ide preč a 6.1. je sviatok

autor
24. okt 2024

@akvi ďakujem, dnes som sa nedovolala učiteľke, skúsim neskôr.

marsmykkok
24. okt 2024

autorka Tak verím, že nejako to vyriešite. Je to o ochote ľudí vždy. Tu na strednej v najhoršom nájdete školu, kde sa synovi prispôsobia. Ako ja napríklad som v tomto osobne "narazila" ked som jeden ročník zš ochorela, dosť vymeškala a musela som odísť z nemocnice nedoliečená pred koncom školského roka, aby som nabrala známky, lebo inak by mi dali opakovať ročník. Nechceli mi dovoliť ani komisionálky na konci prázdnin, hoci som vymeškala kvôli vážnym zdravotným problémom a bola predtým vzorná žiačka aj v správaní aj v prospechu-jednotkárka.

lukbe
24. okt 2024

Také veci by si mala riešiť osobne.