Maturitné témy z biológie a občianskej náuky

aniee_aniee
15. mar 2021

Pekný večer prajem ,, možno ste už dávno vyšli zo strednej ,, ale chcela by som sa opýtať či niekto z vás nemá vyplnené alebo len maturitné témy z biológie a občianskej ,, som na gymnáziu , a chcem si začať prezerať maturitné témy , lepšie ak by boli vyplnené ,, maturujem až o rok ,, ďakujem krásne ak sa niekto taký nájde ;))

felicita027
15. mar 2021

Každá škola má iné otázky, ktoré pravidelne raz za niekoľko rokov mení

22abigail22
15. mar 2021

Našla som v náš FB skupinke zo SŠ 😅 a je máme tam zadanie z BIO. Ale neviem či ešte ide stiahnuť. 🤷

Ale ako píše pani/slečna vyššie - každá škola to má inak takže neviem či pomôže. 😶

helcanw
15. mar 2021

@aniee_aniee to si skús vypýtať od nejakých starších spolužiakov zo školy. My sme si takto posúvali a tak ako bolo spomenuté vyššie otázky sa menia, ale témy resp. okruhy otázok sú rovnaké. S nami to potom preberali učitelia na seminároch z daných predmetov.

katkamatka7
15. mar 2021

@aniee_aniee Mám nejaké z BIO

hettinka
15. mar 2021

Tiež nerozumiem tomuto zháňaniu otázok (aj dnes už 2. téma), ved každá škola má svoje zadania, žiaci chodia do školy 4 roky, ak chcú na gymnáziu maturovať, tak si dajú ešte aj seminár v 4.- ročníku a všetko dostanú. Kto si poctivo robí poznámky, za tie 4 roky má komplet všetko vypracované. Prípadne, keď už zháňať, tak od starších maturantov zo svojej školy. No aj u nás s tým obchodovali, zmenili sa zadania a mohli to vyhodiť ...

Ak možem poradiť, na BIO je najlepšie sa nabifliť 6 knižiek od Ušákovej, tie vyžadujú aj na VŠ. A z Chémie zasa našprtať novú klasickú chémiu pre gymnáziá, 3 knihy. A praktické úlohy tie, čo preberá s vami učiteľ, žiadny nepojde proti sebe a nebude preberať niečo iné, ako je v maturitnom zadaní potom.

katkamatka7
15. mar 2021

Zháňa témy a nie otázky. Otázky sa menia, ale témy sú 20 rokov rovnaké s menšími obmenami.

sona96
15. mar 2021

@aniee_aniee jooj, aj ja som maturoval pred 6 rokmi z týchto predmetov, normálne nostalgia na mňa prišla. Ale ja som prvý krát biológiu otvorila deň pred maturitami a náuku o spoločnosti ráno pred skúškou 🤣🤣