Prosím, nájde sa ochotná maminka, ktorá sa pozrie či sme dobre pochopili úlohy a tie čo nevieme, pomôže. Vopred ďakujeme
.1priama
2. nevieme
3. priama
4. priama
5. priama
6. nevieme
7. priama
8. priama
9. nepriama
10. nevieme
11. priama
12. Nepriama
13. Nevieme
13. nepriama
2. nepriama - menej pokladní = dlhšia čakacia doba
4. nepriama - menej dní = denne si musí odložiť viac peňazí
6. nepriama - nižšia rýchlosť = dlhší čas (pre výpočet je fajn si to zapísať ako 100 minút)
10. nepriama - viac ľudí na prácu = kratší čas
13. priama - dlhší čas = viac presypaní (opäť pri výpočte premeniť hodiny na 120 minút)
Ostatné sú správne, počítať viete ako, keď už máte určený typ úmery ? 🙂
@ciernysokol treba to vypočítať. Ja som len napísala čo máme a čo nevieme. Ale nie som si istá či je to správne
@lindous ďakujeme, áno to vieme, len nie vždy sa trafíme či je p. alebo n. umera
@lindous môžem ešte predsa len poprosiť ako to má byť správne zapísane pri tej 2, 10 a 13? Ďakujem
Neviem akým štýlom sa to teraz učí, ja som naučená takto zapisovať a podľa šípiek (priama rovankým smerom, nepriama opačným smerom) počítať 😅
2:
8 pokladní ...... 5 minút
5 pokladní ...... x minút
10:
2 ľudia ...... 9 dní
3 ľudia ...... x dní
13.
4 minúty ..... 1 presypanie
120 minút ..... x presypaní
@lindous presne takto, veľmi pekne ďakujeme. Týždeň sme chýbali v škole a dosť nám to teraz chýba. Vážim si vašu pomoc a ochotu
@lindous presne takto to učia stále....matika, fyzika sa učí roky tak isto... V slovenčine navymýšĺali hovädín neskutočne veľa...😉
@deti95060810 slovenčinu nemáme problémy, ale fyzika a matika nám vôbec niekedy nemyslí. Vždy si radšej dáme poradiť a prekontrolovat úlohy. Ale tak každý je dobrý v niečom inom
@lindous prosím ťa, v tej osmičke si premenime tie 3 hodiny na minúty? Ďakujeme
@palcovicova áno, premeníš na minúty ...predtým vypočítaš koľko prečerpá za minútu a potom vynásobíš
@patka06 ďakujem, takto sme to vyriešili, neviem či je to správne
@palcovicova je to správne
@patka06 ďakujeme. A mohla by som poprosiť ešte tento skontrolovať?
@palcovicova správne
@patka06 ďakujeme veľmi pekne 🙂
A treba to vyriesit, ci urcit typ umernosti v priklade? Lebo za zadania vyplyva, ze vyriesit. Jedine, ze by urcili inak.