Marihuana u tínedžerov

miskaaa89
17. júl 2022

Ahojte mám podozrenie na užívanie marihuany mojej dcéry aké sú zjavné príznaky a čo robiť 😢

mamulik10
17. júl 2022

@miskaaa89 v lekárni predávajú testy na drogy 🙂

0silvia0
17. júl 2022

@miskaaa89 porozpravat sa hlavne, ide o aky vek?

pribinak
17. júl 2022

https://www.tester.sk/clanok/priznaky-uzivania-...

Ale najskôr by som volila rozhovor.

naturalgazda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
naturalgazda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mandzula
17. júl 2022

@naturalgazda ty asi nepohulis, co?

naturalgazda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mandzula
17. júl 2022

@naturalgazda nie, sam.

luccija
17. júl 2022

@naturalgazda aj, keby islo o tvoje 15 r dieta si tak nad vecou?:(

naturalgazda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
naturalgazda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
0silvia0
17. júl 2022

@naturalgazda ved ma v profile uvedene deti aj s vekom

kittykat22
17. júl 2022

Marihuana v malom mnozstve je ok. Zavislost sa na nej nevytvara a je lepsia ako alkohol - na ktorom sa zavislost vytvara alebo ine synteticke drogy. Problem jediny je, ze dlhorocne hulenie vedie k totalnemu flegmatizmu a nezaujmu o nejake vysledky alebo zlepsenia. THC same o sebe skodlive nie je a je to "najlepsia droga" k akej sa moze dieta dostat. Treba sa s dcerou porozpravat o ucinkoch THC, ze po huleni je clovek nenormalne hladny a pokial bude hulit pravidelne a vyzierat chladnicky moze byt obezna, treba riesit aj to, ze je to trestne a ked ju niekto chyti moze mat problem. Treba vysvetlit velky rozdiel medzi marihuanou a ostanymi drogami - napriklad prirodne ako je hasis vs synteticke ako je pervitin, MDMA ...
Problem bude v partii v ktorej sa pohybuje. Ak tam vsetci hulia tak pojde s nimi. Je velmi tazke povedat ja nebudem, ked tam smazi 5-6 deti ktore stoja okolo.

vifoncitta
17. júl 2022

@kittykat22 hehe smaži sa piko 😃😃
Autorke - určite sa porozprávať,žiadny nátlak a hysteria 🙂 holka je v puberte, skúša a hľadá sa... nieje nič horšie ako bojovať s vlastnými rodičmi alebo dieťaťom...je to pomaly dospelý človek,tak s ňou tak treba aj jednať 🙂

kittykat22
17. júl 2022

Ak chces nieco vediet o drogach a ich rekreacnom uzivani kludne napis. Skusila som ich celkom dost 😂 Ako prirodne tak synteticke. Nikdy som si zavislost nevypestovala, mam dobru pracu, staly vztah 17r a dieta. Studovala som VS a teraz takmer v 40.ke idem dialkovo na aplikovanu informatiku. Drogy neznamenaju nutne skazu a smrt, ale ked uz nieco je, je dobre o nich vediet. Teraz uz neberiem nic, pretoze som zodpovedna partnerka a matka. Pokial uz dcera na nieco ide, je lepsie sa k tomu postavit triezvo s informaciami a mat k tomu co robi relevantne pripomienky. Pretoze v momente ked prides s vetami typu "po trave zomries, po trave budes nepricetna" tak bude vediet ze kecas a nebude ta brat vazne. Kludne mi napis IP.

vifoncitta
17. júl 2022

@kittykat22 👍👍 presne tie posledné vety si vystihla😂ked je holka trocha vyspelejšia rozumovo a nieje to také to ešte mamkine dievčatko čo poriadne ani nevedelo čo robí tak to fakt nebude brať vážne...
@miskaaa89 prečo si myslíš že fajčí trávu?máš nejaké podozrenie? Správa sa inak ako obvikle?

kandelabra
17. júl 2022

@kittykat22 tak to ti gratulujem, že sa ti tak skvelo v živote darí, a to teraz nemyslím vôbec ironicky. Ja mám skúsenosť z inej strany. Poznám viacero ľudí, ktorý nielenže fajčia trávu ale berú aj iné drogy, u každého z nich to problém je. A nie, neskončili s tým tak zodpovedne ako ty, lebo už majú rodinu. Návyk ako taký sa im nevytvoril, nepotrebujú tú drogu za každú cenu, cez deň fungujú normálne, ale stalo sa to súčasťou ich rekreačnej rutiny. Po večeroch keď deti spia, keď sa dostanú von s kamarátmi... Ak už nič iné, tak je to finančne náročné, každý jeden sa sťažuje, že nemá peniaze, a to sú slušne zarábajúci ľudia. Takže pozor na to, človek nemusí skončiť len ako narkoman, ale ak sa to začne považovať za normálne, tak to ovplyvňuje život aj tak.
Autorka, na tvojom mieste by som s dcérou o tom diskutovala, čo berie, prečo, aké to môže mať následky, áno, aj tie negatívne, lebo hoci sa môžu pri marihuane zdať zriedkavé, predsa len sú. Je mladá, skúša, ale nech vie, do čoho ide, a tiež nech vie, že je v poriadku odmietnuť.

kittykat22
17. júl 2022

@kandelabra drogy su momentalne velky problem. Ovela vacsi ako 20r spat kedy k tomu mal pristup len niekto. Teraz mam pocit, ze su vsade. Pozicia rodicov dnes je velmi velmi tazka - a mna caka to iste s mojim dietatom. Debata o drogach, vyrobe, zavislostiach a samozrejme ziadne take - mozess si slobodne hulit, to je v pohode. Tiez sa k tomu musim postavit velmi rezervovane a pokial bude moje dieta hulit tak urcite nie s mojim pozehnanim. Ale aspon sa nemusim bat neznama. Pretoze nie je nic horsie ako lietat v pochybnostiach ze moje dieta nepochybne zomrie ked si nieco da. Bude tazke ma oklamat, kedze o tych drogach viem a mam aj skusenosti 😀 Samozrejme to svojmu dietatu neplanujem zavesit na nos. Ale tiez sa toho bojim aby som sa nezbadala ked bude pol roka na pervitine a doma kradnut veci. Viem, ze drogy mozu byt zradne. Velmi zalezi co sa berie. Preto ta marihuana je vlastne "dobra volba" Urcite lepsia ako synteticke drogy.
A ako kazdy rodic chcem aby moje dieta zilo stastny zivot bez zavislosti, malo skvelu rodinu, pracu a stastie kam sa pozrie. Co si budeme. Sen kazdeho rodica je asi rovnaky

radkasswe
17. júl 2022

@miskaaa89 dnes je taka doba ze vsade vo filme ,v hudbe ci kazdy raper spieva o marihuane a ine staty to legalizuju tak si myslia ze je to ok .... vela mladych fajci marihuanu a pravde aj tvoja dcera alebo ju minimalne vyskusala ale skor by som si dala pozor ci neuziva xanax a podobne chutovky z lekarne

sisaka
17. júl 2022

Vás tu treba viacerych dovzdelavať, aj keď marihuana nie je až taký veľký problém, ak ju fajčia občasne dospelí, práve pre mladých ľudí je nebezpečná a pôsobí negatívne na vyvíjajúci sa mozog, spôsobuje problémy s učením, pamätou, neviem, ktorý rodič by bol s tým Ok. Toto by mojim deťom neprešlo, aj keď u nás ide o legálnu drogu, stále si ju môžu kúpiť len 18+

radkasswe
17. júl 2022

@sisaka ved deti beru legalne drogy ako xanax ,tramal , bezodiazepami ,antidepresiva .... da sa to zohnat a lekar ti ich aj predpise tak netreba dovzdelat ale viac ich pocuvat ...

naturalgazda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sisaka
17. júl 2022

@radkasswe legálne berú lieky? No buď len tí, ktorí to potrebujú, alebo im to predpisujú “lekári” ktorým je jedno, že vytvoria u nich závislosť, alebo berú legálne drogy získané nelegálnou cestou. Mala som takého kamaráta za teenagerskych čias, už je dávno tam ⬆️,
ja pracujem s liekmi a denne vídavam aj teenagerov na psychiatrii, moje deti majú pred akýmikoľvek drogami rešpekt, lebo im viem povedať, čo spôsobujú, aj tie legálne, ktoré sa zneužívajú.
To, že nedovolím dieťa nastaviť bezdôvodne na návykové lieky je tiež moja zodpovednosť ako aj výchova, že drogy v poriadku nie sú.
Ja už mám jedno dieťa dospelé, počúvaním dieťaťa nezabrániš, aby nezačalo fajčiť marihuanu, na to treba protidrogovú výchovu. Aj keď možno raz neodolá a potiahne si musí vedieť, ake ma táto droga nežiadúce účinky na jeho mozog, ako môže ovplyvniť jeho pozornosť (u nás už 14 ročný môžu šoférovať s rodičom, 16 bez) keďže tým môžu ohroziť nielen svoj život, ale aj životy iných.
Takže áno, prestante tuto drogu zľahčovať a choďte sa dovzdelavať, môj 13 ročný vie o nej viac, ako vy.

naturalgazda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
radkasswe
17. júl 2022

@sisaka ano vie viac ako ja ale nie ako vy nakolko protidrogova vychova ako feeest ale kamarati su cislo 1. A nikdy neviete co kamarat vytiahne ale ano je to hrozne ale vytajte v realite lebo tramal sa da kupit za 12 €

radkasswe
17. júl 2022

@naturalgazda to nieje hrotenie len si mysli ze ze zena rocniku 80 mu povoe lepsie ako lamarati

sisaka
17. júl 2022

@radkasswe čo tým chcel básnik povedať? Podstata je, aby dieťa bolo vzdelané v tejto oblasti a vedelo sa správne rozhodnúť. Ja vediem moje deti od mala, aby vedeli povedať nie, dcéra to dokázala a verim, že to dokáže aj syn, teda aspoň budem dúfať. Syn je prirodzený vodca, takže je aj oveľa väčšia šanca, že bude viesť, ako bude vedený. Okrem toho moje deti sa nečinne nepoflakuju, syn je športovec a jeho skupina rovesníkov sa viac zaujima o tréningy a zápasy ako o to, kde zohnať nejaký tramadol.
Tvoja realita je diametrálne odlišná od tej mojej, nie som nejaká socka, aby som nechávala výchovu na ulicu a bola zmierená s tým, že “ulica” ho naučí. Máš deti? Tiež si sa pro nich vykašľala na výchovu, že veď aj tak sa naučia od kamarátov? Gratulujem, ja nežijem v slumoch, kde stoja drogový dealeri na každom kroku a 10 ročné deti sú v gangoch. Ak je to tvoja realita, tak potom úprimnú sústrasť, ale netreba to vzdávať, treba zapracovať a presťahovať sa do dobrej štvrte, so slušnými rodinami, slušnými detmi, ktoré majú iné záujmy ako street drugs.

sisaka
17. júl 2022

@radkasswe a áno, som si istá, že mu poviem lepšie, ako jeho kamaráti, mna sa môže kedykoľvek spýtať na akékoľvek drogy a ich nežiadúce účinky, k tomu mu porozprávam aj prípady, ako take deti skončili a taktiež ma so svojou o 10 rokov staršou sestrou úžasný a veľmi dôverný vzťah, takže na nu sa môže tiež hocikedy obrátiť.

radkasswe
17. júl 2022

Ty sisi ista a Ty mu povies ... dalej som necitala co Ty pises a Ty si myslis o svojom synovi lebo Ty snim chodis von lebo niesom tvoja terapeutka tak to Ty pis co si Ty myslis o marihuane

sisaka
17. júl 2022

@radkasswe už si si potiahla, či čo? Tvoj príspevok nemá ani hlavu, ani pätu. Nikto ťa nenúti čítať, ja už nemám čo k tomu dodať, vyjadrila som svoj názor , nepotrebujem sa tu dohadovať s človekom, čo nie je schopný dať do kopy ani pár súvislých viet, či výchova dieťaťa ma alebo nemá význam a nakoľko si poznám svoje deti 🤦‍♀️