Mama mi našla v izbe krabičku kondómov. Ako jej to mám vysvetliť?

aureliaaa01
17. sep 2021

Zdravim! Netuším ako to tu funguje, píšem sem prvý krát, ale potrebovala by som poradiť. Viete, mama mi našla krabičku kondómov v izbe. Áno, je mi 15 a ja viem že by som takéto veci ešte nemala mať ale mám aj keď som nemala v pláne ich nejak využiť. Netuším prečo som ich kúpila, proste asi len pre istotu, mám aj frajera a nikdy neviete čo sa môže stať aj keď sme ešte v mladom veku. Mama sa dosť naštvala a povedala mi, že jej to mám vysvetliť, ale ja neviem ako. Nemáte prosím nejaké rady ako jej normálne vysvetliť? že to napríklad nepoužívam, naozaj to mám len tak pri sebe, lebo ja fakt netuším čo robiť 😭

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sense
17. sep 2021

tsk jej to povedz tsk sko si napisala tu. Uprimne po prvotnom soku by som bols rada ze dcera mysli na ochranu

taskataska
17. sep 2021

no ako? normalne. mas ich pre strycka prihodu

lucka_ke
17. sep 2021

odkáž mamke, že má super dcéru, ktorá myslí na prípadné následky
si skvelá, dávaj si pozor a sex vždy len s ochranou

liljana
17. sep 2021

Mozes sa vyhovorit na kamosky, ze si robili srandu a darovali ti to. Alebo pravdu, ze pre istotu. Rozhodne je pre mamu lepsie najst kondomy, ako pozitivny tehotensky test. Spytaj sa jej, co by jej bolo milsie.

ofzuza
17. sep 2021

Povedz jej, ze si zodpovedna a nechces predcasne otehotniet. Neviem co sa tvoja mama divi, ked mas 15 🤷‍♀️

galganka
17. sep 2021

Prečo takmer vždy, keď je tu diskusia na tému "skorý sex", tak autor použije vetu "...je mi 15, je mi 16 rokov..."... to ktorý puberťák používa?
A k téme, hej, ak to teda zase nepíše troll, povedz presne to, čo píšeš.

mabenn
17. sep 2021

@aureliaaa01 a o frajerovi vlastne mama vie?

domak2
17. sep 2021

@galganka tiež som si vsimla, asi to prekladaju zo starého ceskeho Brava 😅

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
galganka
17. sep 2021

@domak2 vidíš.. 🤔🤣

aureliaaa01
autor
17. sep 2021

@galganka fuuh myslela som si, že to napísať mám..lebo je niečo úplne iné keď rodičia nájdu kondómy 12rocnej alebo 17 ročnej. Tak som pre istotu napísala svoj vek a už som tu aj inde videla komentáre typu "a koľko máš vlastne rokov keď takéto veci tu píšeš ?"

galganka
17. sep 2021

@aureliaaa01 nie. Mne ide o spojenie "je mi toľko a toľko", namiesto vety "mám xyz rokov". 😉

aureliaaa01
autor
17. sep 2021

@mabenn áno vie, ale cítim sa z toho zle že mi to našla lebo proste ešte je na takéto veci časss 😩

aureliaaa01
autor
17. sep 2021

@galganka tak, každý píše inak ja za to nemôžem že ma napadlo práve takto to napísať 😩

mabenn
17. sep 2021

@aureliaaa01 tak lepsie je, ze vie o nom...lebo teraz to berie tak, ze s nim nieco planujes...horsie by bolo keby o nom nevedela a rovno by to zistila takto...cize ubezpec ju, ze nic si neplanovala, hoci to tak vyzera...

aureliaaa01
autor
17. sep 2021

@dominika1988 ja by som rada, ale mám menší strach ako to pochopí

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aureliaaa01
autor
17. sep 2021

@mabenn ach veď práve že to tak berie..lenže mne moc vysvetľovanie nejde a neviem ako ju mám ubezpečiť že fakt nič neplánujem lebo teraz je to podozrivé až až

luccija
17. sep 2021

@aureliaaa01 tak povedz pravdu, že ich máš pre istotu.co si chces vymýšľať?

mabenn
17. sep 2021

@aureliaaa01 ono to postupne prehrmi, mama sa zlakla...dovera sa buduje ajtak na cinoch, nie na slovach...takze drz si cisty stit a casom ona sama uvidi, ze ti moze verit, a toto bol nakoniec len prejav tvojej zodpovednosti...mne v takom veku nasli cigy a zapierala som 😝 zvalila na kamosku...frajera som mala, so sexom pockala este par rokov, ale mala som kamosku, co pohla v podobnom veku vztah a bezne sme sa uz o tom bavili...

aureliaaa01
autor
17. sep 2021

@luccija no áno to môžem povedať ale je možné že už mi nedovolí sa stretávať s frajerom lebo už bude vedieť že by sa mohlo niečo diať keďže už som mala tie kondómy a vyzeralo to ako že už chcem niečo take robit

mabenn
17. sep 2021

a vlastne aj toho prveho frajera som zatlkala 😀 takze si na tom ovela lepsie s mamou...len - vediet - so sebou prinasa aj obavy no

jeltica
17. sep 2021

Lepsie ako keby nasla pozitivny test, no nie? :D

liljana
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sasesoe
17. sep 2021

@aureliaaa01 mozno jej to napis vo firme listu ak sa bojis kriku, ci ze nebudes vediet spravne odkomunikovat. Tak, ako si to napisala tu + I odpovede na potencionalne otazky, kt asi bude mat. Pripadne ju popros, nech ti na to tiez odpise. Nie je to idealny sposob komunikacie, ale niekedy jednoduchsi, minimalne sa vyhnes skakaniu do reci a mas cas si premysliet slova a ich formulaciu. Volila by som uprimnost. A inac, ani kondomy nie su na 100% spolahlive ;) Drzim palce

aureliaaa01
autor
17. sep 2021

Ďakujem všetkým čo sem napísali , cením si toho. Písala som sem, lebo aj ja som bola v šoku, že to našla a miesto normálneho premýšľania som zmätkovala. Ešte som sa síce s mamou neporozpravala, stále mám strach a budem ešte musieť nabrať odvahu, ale už aspoň mám tak nejak predstavu ako jej to vysvetlím. Takže ďakujem 😄

ankaanka1977
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
klarkahanka1987
19. sep 2021

@aureliaaa01 Povedz ze to je darcek pre kamosku k narodeninam, ze jednoducho vy si take blbe darceky davate medzi sebou, toto by som na tvojom mieste povedala ja

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz