Mám povoliť skoro 17-ročnej dcére piercing?

laurelika
15. mar 2024

Dcera (16 onedlho 17) chce piercing a tetovanie..po svojom si v 13tich spravila tetovanie s tušom,chvala bohu ze nedostala infekciu :( co si myslite aky mate na to nazor? Mam jej to povoliť ci nie?

yna1
15. mar 2024

Na jednu stranu by som bola rada ze sa ma opyta, lebo moja 15 rocna neter ma prosim pekne uz tri tetovania, doprepichovane usi, septum v nose a piercing v pupku. 🙄Mala aj tu uzdicku nad hornymi zubami vola sa to smile 🙄 Takze pokial to nebude takto po svojom tvrdohlavo hrotit a prehanat, mozte sa dohodnut. A nerozmyslala si nad spolocnym tetovanim mama+dcera ? 🙂

zuzubb007
15. mar 2024

Nie nedovolila zhovadovat sa v takom veku, ešte piercing možno

tiezjedna
15. mar 2024

Ja by som piercing nezakazovala, o tetovaní by som s ňou podebatovala, mne osobne sa nepáči... Naša si dala septum do nasa a bavil ju rok. Teraz leží v skrini... Ale ona už je dospelá.

chrobak7
15. mar 2024

Ako ja nerozumiem ľuďom. Na jednej strane sú strašne proti piercingu, ale malým dievčatám už v útlom veku bez problémov nanútia píercing ucha - prepichnú laločky a dajú náušnice. A bez toho, aby sa tých dedí pýtali, či to chcú. Potom keď sami chcú nejaký šperk inde, tak už sú proti.

Prečo je to tak? Lebo tradícia...?

Takže ak si povolila dcére náušnice, tak prečo pochybuješ nad schválením piercingu?

justxme
15. mar 2024

Piercing v pohode, to majú niektorí aj skôr ako v 17, ako bolo spomenuté, väčšina má náušnice od detstva. Ale tetovanie by som s ňou prehodnotila a asi nedovolila, predsa len je to väčší záväzok, hlavne ak nejde o nejakú fakt drobnosť na mieste, ktoré sa dá zakryť.

tinqua
15. mar 2024

Dovolila, pokecala by som o tom čo a kde, dala si záležať nad výberom salónu a v prípade tetovania aj kvalitou umelca. Lebo ona si to dá spraviť v momente keď bude mať peniaze a príležitosť s požehnanim či bez neho...rozdiel je či to bude spravené dobre alebo u niekoho v garáži na kolene

lenka1993
15. mar 2024

V takom veku som sa rodičov na to nepýtala 😀. Prišla som domov prepichnuta a hotovo.

egonsk
15. mar 2024

@laurelika podla mna je to skoro si ohavit telo a navyse povedala ti kam chce ten piercing? Lebo ak na klitak, pysky a pod., tak by to bolo na zamyslenie...

tinqua
15. mar 2024

@lenka1993 presne...mala som v tej dobe rovnaku politiku...dosla som domov a co...vytrhne mi to z tela von? ...tyzden sme sa nebavili a potom si mama zvykla

lossless
15. mar 2024

@laurelika dovolila a bola v tom s nou, kde aky co sa napr tebe paci, pokecat o tom. Nam nasi zakazovali a obaja s bratom sme si po 18 spravili po svojom a este sa s nami par tyzdnoc nebavili. Zbytcone hrotenie nema zmysel.

guudy
15. mar 2024

@laurelika porozpravaj sa s dcerou o rizikach a vybere salona. Ak jej aj nedovolis teraz, mozes ocakavat, ze hned po 18. narodeninach pride domov s oboma.

mamamasama
15. mar 2024

@chrobak7 lepšie by som to sama nenapísala 👌

guudy
15. mar 2024

@chrobak7 zdaleka nie vsetci rodicia davaju nausnice babatku. Moja sa rozhodla sama, ked mala cca 9-10 r. Aj v blizkom okoli mame niekolko dievcat, ktore sa rozhodovali same.

guudy
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dskjhfdlkdjhl
15. mar 2024

@laurelika Pokial viem, tak tetuju az od 18 rokov a ten piercing by som dovolila.

januska12323
15. mar 2024

Ja sama som proti ale keď chce po 18 jej aj dám peniaze len aby to bolo v kvalitnom salóne.

lucia13022023
15. mar 2024

Jasne ze áno. Aj ja som mala piercing tuším v 16🤣 a chrupavku v uchu ešte skôr. Aj tetovanie... Ak to bude o pár rokov ľutovať, pôjde si to dat odstrániť, žiadna veda 🤷‍♀️

lenka1993
15. mar 2024

@tinqua naši nejako neprotestovali. Nos a uši neriešili vôbec. Jazyk komentovali akurát že nemám rozum a pupok sa im obom páčil. To mi oco aj zo sluzobky nový šperk priniesol 😀.

tinqua
15. mar 2024

@lenka1993 ja som si dala jazyk robiť 4 dni pred Vianocami, jasne že som bola pre nich uplne na hlavu, ale pri stedrej veceri sa to zlomilo...obaja sa na mne rehotali, ze neviem jesť a otec ma ešte nejaku dobu volal "šušliak šušlavý"...uplne sa tesim na pubertu svojich dcér 😅

sona110
15. mar 2024

Ja keď som mala 17 som si sama prepichla nos,použila som ihlu na šitie.Otec mi povedal že vyzerám ako opica.Po troch rokoch ma to prešlo.Dnes mám 47 a už by som si nedala😉

simik22
15. mar 2024

Nos som si sama prepichla v 16, potom aj sestre, mladším bratom uši...:D pirsing sa mi moc nepáči už, podľa toho kde by ho chcela. Ale nie som nejak zásadne proti, potetovana som dosť aj ja , ale v 16 by som jej ešte asi nedovolila, možno nejaké maličké nenápadne

muchacici
15. mar 2024

@laurelika Piercing áno, ako už bolo spomenuté, ak to nehrotí. Tetovanie nie, to naozaj stojí za zváženie. V priateľskom duchu by som sa s ňou o tom porozprávala, aj o nejakých serióznych riešeniach do budúcnosti, ak by na to trvala (nejaký profi salón/tatér, zdravie, práca). Presne v jej veku mi týpek začal kresliť návrh tetovania šikmo cez celý chrbát, veľmi som po tom túžila, no našťastie z toho vzišlo 😃 teraz, skoro 20 rokov neskôr som rada, že to tetovanie nemám. Niektorí ľudia to síce neľutujú, no ja viem, že by som už nebola rada, ak by som bola potetovaná

anavianavi
15. mar 2024

piercing za mna ano. je mlada, pekna, nech si uzije svoje telo teraz a experimentuje. pri tetovani by som nebola tak otvorena. piercing sa da vybrat von. dierka nie je taky problem.

sashabb
15. mar 2024

Samozrejme, že dovolila. Ja som synovi dovolila všetko. Chceš piercing? daj si, tetovanie? jasné, dredy? prečo nie, tunel do ucha jasné 👍 a vieš čo z toho všetkého má? nič 😂 keď je to dovolené, nie je to také zaujímavé.
Teda aby som mu nekrivdila, má jednu náušnicu v uchu, a aj to som mu hovorila aby si dal aspoň tri, nech to nejako vyzerá. Samozrejme, nenechal si poradiť 😀

belllinka
15. mar 2024

@lucia13022023 Haha, žiadna veda? Máš pocit, že odstraňovanie tetovania je také v pohode? Že prídeš, vyzmizíkujú ti ho a v všetko ok?

lenkakravcova
15. mar 2024

@laurelika piercing áno, ale len na takom mieste, kde jej to nespôsobí žiadne zdravotné problémy (teda NIE na prsiach, pohlavných orgánoch a ani v ústach či pupku). V uchu OK, nad obočím OK, nos OK a inde by som sa na to pozrela pre istotu ešte zo zdravotného hľadiska.
Tetovanie NIE. To si v 25ke rozmyslí a riešiť potom odstraňovanie laserom nie je nič príjemné, zdraviu prospešné a ani finančne nenáročné.

lucia13022023
15. mar 2024

@belllinka viem ako to prebieha, sama som si dávala jedno menšie odstrániť, a nie, nevidím na tom nič zložité. Ja sa snažím nehľadat problémy tam kde nie sú, odstraňovanie tetovania je bežná vec, nič co sa nedá urobiť a je super ze taka možnosť je. Takže nechápem tvoj výsmech a úprimne ma ani nezaujíma

lenkakoc444
15. mar 2024

@laurelika a piercing chce kam? Ja som si uz asi od 14 chodila nausnice dostrelovat mama mi este aj poradila kam mam ist 🙂 A tetovanie ake chce kam? Podla mna toto rozhoduje. Ja by som dovolila asi aj aj, ale podla toho kam. O rok ma 18 spravi si aj tak ako chce, je to fajn, ze sa ta pyta.

h2
15. mar 2024

Myslite si o mne, čo chcete, ale nedovolila by som ani piercing a tetovanie už vôbec nie! Dôvod: aby mi raz moje dieťa, keď už bude dávno dospelé, nevyčítalo, že som mu takú blbosť dovolila, že ja som bola dospelá a zodpovedná, mala som ho zastaviť, keď z puberťáckeho "rozumu" chce robiť také veci.

ahhola
15. mar 2024

Co tak jej vysvetlit, ze sa neodlisi tetovanim, tym sa idlisovali namornici, vazni v base, aj v koncentraku. Nech urobi dieru di sveta niecim originalnym, nie ciachovanim, ktore je tu stovky rokov. Dost inak lutujem dnesnu mladez, ked uz vsetko bolo vynajdene😂diery na kolenach, kruzky v nose🐮, tunely v usiach, otapetovana koža... Ooooo, ake originalne👿🙆👽