Dobrý večer, ako všetci viete, tak prijímačky sú za nami.
Hlásila som sa na dve školy a na jednu z nich ma prijali. Bohužiaľ nie na tú, na ktorú chcem ísť. Na školu, kde chcem ísť berú 30 detí. Bola som 37 v rebríčku a z toho odišlo 5 detí, čiže predo mnou sú ešte další dvaja. Moja mamka tam volala a riaditeľka povedala, že to je viac menej už uzatvorené ale mám určite napísať odvolanie. Myslite si, že to mám skúsiť? Asi to už majú roztriedené a uzatvorené... Čo si o tom myslite vy? Budem rada za každú odpoveď! Prajem pekný zvyšok večera/dňa.
@lucinka9726 odvolanie urcite daj, mozno aj niekto z tych prijatych ma inu vysnivanu skolu a este tam caka na odvolanie a potom uvolni miesto. Drzim palce.
@lucinka9726 urcite napis odvolanie. Ja osobne by som nenapisala iba take strohe, ale pridala by som aj par dovodov, preco by mali vybrat teba. Kamaratka bola riaditelkou skoly a od nej viem, ze to sledovali a brali do uvahy.
@lucinka9726 Ahoj🙂 Určite treba napísať odvolanie.Stojí to za to!!! Keď len 2 ľudia sú pred Tebou.Ono ten počet skutočne nastúpených študentov sa ešte utrasie. Nie všetci tí, ktorých prijali,tam aj nastúpia. Možno si vyberú inú školu.Takže šancu ešte určite máš.A keď sa budeš snažiť a veľmi zaujímať o tú školu,je možnosť aj prestupu v 1. ročníku.Treba sa informovať.Veľmi držím palce,aby to vyšlo🙂!
@lucinka9726 Určite napíš, ešte sa môže niekto odhlásiť aj napriek tomu, že už dal záväzne že nastúpi.
vyskusat urcite treba. Aj ostatne deti sa isto hlasili aj inam, a mozno ich vzali aj inde a tu este len daju vediet, ze nenastupia a tak sa este uvolni miesto.
Urcite odvolanie.
@simsalabim fuha, a to sa moze ? Keby malo moje dieta na prijimackach viac bodov a prijmu prednostne ine co napisalo srdcervuce odvolanie, tak ma to asi dost nastve....
@masinka to ja neviem 🤷♀️ Bola to sukromba cirkevna bilingvalna skola, zriadovatel cirkev, nie kraj ci mesto, mali niekolko kriterii a pri odvolaniach rozhodovala komisia. Viem, ze hovorila, ze dolezite bolo umiestnit v odvolani 9takov, 8ci mali sancu o rok. Ale bolo to uz davno, ja neviem, ake boli pravidla vtedy a ci su stale rovnake...
Odvolanie napísať, je jedno, ako to sformuluješ, ale papier musí byť a možno budeš mať šťastie. Držím palce. Nezabudni na lehotu.
ešte sa stále môže niekto odvolať zo školy.... napr. moju dcéru zobrali na 3 školy a ešte sme ani jednej škole nenapísali že tam dcéra nenastúpi.... Však do 25.5. je čas...😉
@deti95060810 toto sa zas nezda fer mne... kopec deti si teraz riesi buducnost, co dalej. Trapia sa a hladaju, co dalej. Naco im to blokovat?
@deti95060810 súhlasím s @simsalabim , že škole treba čo najskôr oznámiť, že dieťa nenastúpi, sú desiatky detí, ktoré na tie miesta čakajú. Keby ste boli v opačnej pozícii, tiež by sa Vám to asi nepáčilo, že ostatní zbytočne držia miesta
@deti95060810 trochu empatie voči ostatným by to chcelo.. Ak nie ste naisto rozhodnutí, tak jednu ste už isto vylúčili. U nás tie lehoty školy skrátili lehoty do 17.5..
@deti95060810 suhlasim s babami. Nevies si predstavi ake stresy maju tie deti co skoncili tesne pod ciarou. Syn ma spoluziaka, inac dobry ziak, len velky stresman a tak skoncil 3.pod ciarou.. podali odvolanie, a caka ci sa posunie vyssie.. je z toho velmi vystresovany.. nevie ci ho zoberu, ci sa ma pripravovat na druhe kolo prijimaciek.
My sme tiez dali prihlasky na 4 skoly a prijali ho vsade, pricom 2 sme hned vylucili a rozhodoval sa medzi dvoma. V piatok nam volali z jednej skoly, ci nastupi, lebo vela deti pod ciarou dava odvolanie, tak sme slubili ze sa rozhodneme co najskor. Tak sme rozhodli cez vikend.
Veru tak, my sme ten opačný prípad, na jednu školu je prijatý , ale na vytúženej druhý pod čiarou a znáša to celkom ťažko, takže tiež poprosím nerozhodných, aby sa čo najskôr rozhodli.
Je síce ale pravda aj to, že na tej škole, kde je prijatý "držíme miesto", ale škola je informovaná o situácii.
@simsalabim tiež sa mi nezdá fér kde čo a musí byť...😉
@deti95060810 rozdiel je v tom, ze niekto tie nefer veci robi bez stipky sucitu, niekto ich ignoruje a prehliada, niekto proti nim nieco robi a niekto ich musi znasat. Drzat miesta len preto, ze na to mas zakonne pravo, pricom niekde place dieta, lebo je pod ciarou, jeho rodicia rychlo riesia, co dalej a tiez sa trapia, sa mne osobne zda naozaj neohladuplne voci druhym. Ale to som ja.
@lucinka9726 urxite to treba skusit, nikdy nevies