Mám ísť na stužkovú?

1. okt 2022

Ahojte tento rok budeme mať stužkovú a úprimne ani neviem či sa na ňu teším alebo nie😕 posledné dni premýšľam len nad tým ako by som tam najradšej možno ani nešla.Hlavná vec je tá,že kedže chodím na 8 ročný gympel tak za tých 8 rokov sme si so spolužiakmi nevybudovali žiadny vzťah k sebe.Oni sú úplne iní ako ja,majú uplne iné záujmy, iný humor a pod. Proste si nerozumieme.Mám v triede jednu kamarátku ktorá je tiež taká introvertnejšia ako ja a potom mám ešte jednu ale tá by dala prednosť iným kamarátom.Ale okej,máme tú stužkovú spolu 3 triedy takže okej.Lenže ani tam nemám moc kamarátov.Ďalšia vec je aj tá,že sa všetcia neskutočne hádajú ohľadom organizácie a taktiež všetci sa tam plánujú najebať.Aspoň moji o tom vkuse kecajú.A ja som človek ktorý neznáša alkohol,ani nepijem.Neviem ani v akej cene sa to pohybuje ale príde mi to dosť drahé dať tolko peňazí za jeden večer ktorý si možno ani neužijem. A to sa bavíme o cca 300€? Ale kto vie,možno aj viac kedže človek si ešte aj šaty musí kupiť a pod. Neviem ale dosť tie peniaze lutujem a radšej by som ich využila zmysluplnejšie.Aj tak ako rodina nemáme bohvie koľko peňazí a keď mi mamka povedala,že by si chcela našetriť na dovolenku k moru tak mi to prišlo celkom ľúto,že za tie penize by sme mohli mať ovela lepsiu zábavu a dosť by som ušetrila.Aj keď občas mám pocit,že moja mamka sa na tú stužkovú teší viac ako ja😕

aeruginosa
1. okt 2022

Ja byt na tvojom mieste, tak nejdem. Podobne som to mala aj ja pred stuzkou, ale nakoniec som sla, lebo ved „idu vsetci/je to pekna udalost/budu spomienky/zabavime sa…”, ale s odstupom casu si to vobec nemyslim a druhykrat by som nesla. Stuzkova vie byt pekna, ak ste kolektiv, ale ak nie, budete sa tam len pretvarovat a nebudes sa citit komfortne... a ked ti je tych penazi luto a vedela by si si predstavit ich lepsie vyuzitie, okrem toho aj lepsie vyuzitie svojho casu a energie, tak jednoducho oznam, ze nejdes. Priprav sa ale na to, ze ta budu iste viackrat prehovarat. Ale nie je to povinne a ked v tom vidis viac minusov ako plusov, nevidim ziaden dovod na silenu ucast.

zooeynka
1. okt 2022

To fakt sa teraz zbiera po 300€/osoba? To budete mat v nejakom kastieli alebo zamku? Co v tej cene je?

autor
1. okt 2022

@zooeynka no zatial co viem tak by tam mala byt miestnost,dj, vecera no v podstate ono je to ešte v štádiu riešenia takže sa ešte finálna cena nevykalkulovala. A ani netusim ako je to s oznamkami a fotkami na ne. Veď aj fotografa musí niekto platiť. Och ja neviem,všetci sa len hádajú :(

dettilv
1. okt 2022

Ahoj. No ja byť na tvojom mieste idem. Presne toto som mala aj ja a ja som nešla. A teraz mi je to ľúto. Veď zabaviť sa môžeš aj s tou jednou kamoškou a piť nemusíš☺️zabavis sa a bude dobre uvidíš☺️

pribinak
1. okt 2022

Chod, patrí to k študentskému životu. Nájdi si brigádu a prispej na dovcu
Veď stužková je aj odmena pre rodičov, že tá podporovali v štúdiu a ty si to správne využila

Nemusíš tam byt do 5tej ráno. Ocino si s tebou nechce zatancovať? Načo budeš spomínať? Ako si čítala Dostojevského alebo riešila deskriptivu?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
1. okt 2022

@aeruginosa problem je ten,že už somnou rátajú,že pojdem. Doteraz som aj chcela ísť ale neviem čo sa mi včera zomlelo v hlave,že možno by aj bolo lepšie keby nejdem

petamich
1. okt 2022

@zooeynka uz roku pana pred pomaly 20 rokmi sme sa zbierali 1000 SK rocne na 5 rocnej skole a potom sa cosi doplacalo a separe sme sa zbierali na dar triednej - nech to bolo 200€ aj cosi, takze 300€ dnes mi nepride az taka utopia, podla toho co vsetko v tej sume je, len teda vacsinou sa zbiera inkrementalne a nie takto naraz

autor
1. okt 2022

@pribinak môj otec takéto spoločenské akcie ani nemá rád takže ešte rátam aj s tým,že by možno na večeru ani neprišiel. Nemám s otcom zlý vzťah ale ani blízky takže ja si snim ani neviem predstaviť tancovať

petamich
1. okt 2022

ty uz si sa rozhodla, ze tam ist nechces, kazdy argument, ktory v tejto diskusii padol za, si znegovala - tak nechod ak to tak citis, povinne to nie je 🤷‍♀️

zuzinka888
1. okt 2022

@zooeynka sála vyzdoba, foto/ kamera .....syn maju 40€ na osobu( ja manzel on + oriatelka160€) takze 300 je este slusna cena. My to mame 400 + obleky saty..takze je to🙈🙈🙈 . A to sym nevie priezviska niektotych spoluziakov. 1.2.3. Rocnik korona teraz prax. Takze sa ani nepoznaju. Mne by sa ulavilo keby nechcel ist. Kedze taketo akcie+ svadby, plesy nemusim.

beata_k
1. okt 2022

Saty sa daju pozicat aj zadarmo. Teraz som dala do googlu. Ludia daruju aj celkom pekne saty.
Ono vies, pre rodica je to trochu aj pycha vidiet dieta ako mu tu zelenu stuzku pripinaju. Ma to taku carovnu atmosferu. Aj mamka si isto rada niekam vyrazi "von". Musis sa s nou o tom otvorene porozpravat. Mate aj s partnerom? Ci take sa uz nerobia? 🙈

cocolino234
1. okt 2022

@zooeynka aj u nás skoro 400€ a v tej cene je jedlo a alkohol, prenajatie podniku, dj aj s hudobnou zostavou, torta a neviem čo ešte. 😆

@autorka Čo sa týka stužkovej, tak ja som názoru, že to je hlavne pre rodičov a už nás vidím s priateľom ako tam sedíme medzi nimi. 🤣 Takže keby som mala rodičov, tak asi idem ale takto som to rovno zrušila, peniaze odišli na sporiaci a skipujem túto udalosť. Tí ľudia mi zas nestoja až za to, aby som nechala 400€ za jeden večer, keďže povedzme si pravdu.. je iné, keď ti to financuje rodič a keď si to financuješ sama. 😀 Ale to nebol problém, peniaze boli pripravené lenže som to na poslednú chvíľu zrušila. Dohodli sme sa, že si spravíme chatu, kde dáme rozlúčku a na stužkovej nech poklebetia rodičia, učitelia a zabavia sa na programe, tam byť nemusím. Ale keby žila moja babka, tak tam kvôli nej idem, pretože by ma tam určite chcela vidieť.

spadnutaslivka
1. okt 2022

na stužkovú sme sa na gympli zbierali dlhšie, neplatilo sa to naraz. Lebo treba rezervovať sálu aj rok dopredu, treba oznamká, rezervovať fotografa, kameramana, kadečo (darčeky, veci na scénky šaty, ... ) Tesne pred stužkovou som aj ja mala trochu taký pocit, že sa mi tam ani moc nechce a pritom sme to všetko organizovali asi 4 kamošky z triedy... ale nakoniec som aj tak išla a bolo to skvelé. Aj teraz si občas pustím video ♥ Som na nás hrdá, ako sme to zariadili, ako sme sa bavili.
A jasné, že tvoja mamina sa teší. Tvoja stužková je ako vstup do dospelosti, rodičia sú hrdí na svoje deti.

thereisabear
1. okt 2022

Bola som v podobnej situácii, mala som v triede asi 2 kamošky. Tiež sa mi tam veľmi nechcelo, nakoniec som išla hlavne kvôli rodičom. Nebol to pre mňa nezabudnuteľný zážitok, ale ani neľutujem.
Dohodni sa s maminou, ak by ona chcela veľmi ísť, tak by som šla, pre niektorých rodičov to je dôležitá udalosť.

aeruginosa
1. okt 2022

Tak ak sa ti nieco zomlelo v hlave len vcera, moze to byt taky chvilkovy stres, ak nemusis nejake velke udalosti, kde si v podstate stredobodom pozornosti.
Ja ti napisem, ze som bola, nemozem vyslovene povedat, ze by som lutovala, ale druhykrat by som teda nesla. Je to na tebe, sprav, ako citis.

autor
1. okt 2022

@spadnutaslivka že rezervovať sálu rok dopredu😃 to ma trošku pobavilo keď za necelé 2 mesiace ju máme mať a ešte nemáme plno vecí vyriešených,ešte ani program sa nezačal nacvičovať

cocolino234
1. okt 2022

@autorka tak to je vaša nezodpovednosť a nezodpovednosť tých, ktorí to organizovali. U nás už minulý rok objednané oznamká, zajednaná sála, od 1. ročníka sa na účet posielali peniaze, program už majú nacvičený.

breznica
1. okt 2022

Ahoj,my sme tiež na strednej škole neboli dobrý kolektív,polovica bola na stužkovej, druhá polovica sme boli na chate. Keď nechceš ísť na stužkovú, nechoď,duplom keď nemáš nejakú extra partiu v triede.svet sa pre to nezrúti

amiaja
1. okt 2022

Ak nie si rozhodnuta a vahas tak asi chces ist. Ono najlepsie akcie byvaju take na ktore sa netesime😁
Ak by si isto vedela ze nechces ist tak to tu neriesis.
Ja som nebola na stuzkovej a za usetrene prachy som isla do pariza 🙂 ale u mna to nebolo rozhodovanie ci ano alebo nie. Vedela som ze nechcem ist.

autor
1. okt 2022

@cocolino234 tak to ste mali potom super 😄 no naši v podstate ešte včera len program vymýšlali..nejak nechapem prečo sa to neriešilo skôr

martinkatinka
1. okt 2022

@zooeynka no bohuzial, ked si vezmes vecera pre teba, rodicov a taktiez v podstate profakom, DJ, dalsie obcerstvenie, sala....

autor
1. okt 2022

@amiaja pariz bol dokonaly🥰 za tie penize by som sa tam radsej vratila😅😅

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
1. okt 2022

@elizabet173 no a oni ju vybavuju len teraz😅 aale nevadi no

svokrinjazykmonika
1. okt 2022

Ja ti radím neísť keď nechceš. Veď čo to tam budeš kaziť spolužiakom svojím kyslým ksichtom? Navyše za 8 rokov štúdia si si ku nim nevytvorila žiadne väzby? Za 8 rokov?? Ty budeš nejaká divná. Každopádne svet sa nezrúti keď tam nebudeš. Ja som tiež nebola na našej stužkovej ale z dôvodu že mi v ten deň zomrela maminka. Ale moji spolužiaci s profesorom mi urobili potom takú súkromnú malú stužkovú iba pre mňa ☺️

autor
1. okt 2022

@svokrinjazykmonika ale prečo ja mám byť divná :( nie som jediná v triede ktora tam tú “elitu” nemusí

loginexistuje
1. okt 2022

stuzkova je sucast studentskeho zivota to ze nemas lamaratov medzi tromi triedami ak chldite do skoly spolu osem rokov tak ano to je divne
napriek tomu by som sa z triedy nevyclenovala normlane sa zapoj do organizacie stuzkovej treba sa naucit fungovat v time aj ked je kasne ze nie vsetci clenovia su nam po chuti to iste budes mat aj v praci

svokrinjazykmonika
1. okt 2022

Áno prepáč, možno som to napísala trochu ostrejšie. Tiež som introvert a mala som iba malý okruh ľudí okolo seba a s niektorými spolužiakmi som sa nemohla ani vystáť. A presne poznám aj tieto pocity že niečo sa chystá, výlet alebo oslava a čím sa to viac blíži, tým menej tam chcem ísť. Ale väčšinou práve tieto akcie na ktoré nechceš, sú úplne najlepšie. Ale samozrejme rozhodnutie je na tebe. Radím porozprávať sa ešte s kamarátkou a mamou a uvidíš podľa toho. Píšeš že máš jednu takú poriadnu kamarátku v triede, asi by nemala veľkú radosť keby ju tam necháš ísť samú. A mamina sa tiež teší.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz