Viem, že rozhodnutie je na mne a nikto iný sa za mna nerozhodne, ale tak chcela by som vedieť Váš názor. So svojou triedou nevychádzam. Nie žeby som mala niečo proti ním, ale skratka nesadli mi. Ja som elegantná, ony športové, radi ohovárajú atď. Proste som iná ako ony, ale celkovo nemám nič osobne proti ním, len ja nesedim im a ony mne. Ani v priateľoch na nikde nemáme. Necítim sa dobre v ich prítomnosti. A tak rozmýšľam ist alebo neist na stuzkovu? Chcela by som mať zážitok, ale na druhej strane rozmýšľam, že čo tam budem robiť? Cely večer len budem sedieť a určite nebudem s nimi tancovať aj keď sme v kruhu postavia sa tak aby mi dali vycítiť, že nepatrím k ich a dokonca mi aj povedali, že som úplne iný typ a nepatrím do ich triedy. Viem, že sa musím rozhodnúť ja. Ale rozmýšľam či radšej za tých 700€ ísť radšej niekde k moru ako byť na stužkovej. Chlapci tam budú mať frajerky takže zbytočná reč o chlapcoch. Ďakujem krásne …
700 eur? Nestraš,syn maturuje o 2 roky....nešla by som na tvojom mieste...ale čo na to rodicia?
Ja by som v tomto prípade neisla a ako píšeš je to dosť veľká palka a radšej si niečo kúpila… išla k moru alebo nechala na výšku
@janinah áno a ešte sa bude určite doplácať, dnes ceny 🤷♀️
No veď nechoď. My sme mali stužkovú pri mori, takže zážitok. Ale vy ak to budete mať len tu v jeden deň (?) asi zbytočne pre Teba.
@avonladyba áno preto rozmýšľam, že jeden deň a ešte pri zlom kolektíve, len na druhej strane si vravím, že zážitok
Osobne som ani ja nevychádzala s väčšinou. Mala som 3kamaratky, s ktorými som držala. Vždy sa na mňa pozerali inak kvôli národnosti a patrične mi to dávali najavo cele 4 roky. Na stužkovú som šla s priateľom a rodičmi. Zabavili sme sa fajne, neľutujem. Dokonca padla reč aj s ostatnými 🙂
Nechoď, ja som bola na tom podobne a oľutovala som že som sa tam vôbec trepala 🙈
Čo tvoji rodičia?
Nechceš ísť aspoň na oficiálnu časť kedy triedna dáva stuzku?
Ja som nešla a neľutujem. Kúpila som si za tie peniaze svoj prvý notebook😅a nelutujem
@pribinak povedali, že ako to citim nech tak spravím. Nooo, aj tam by som musela kupovať šaty a plno bečí okolo toho. Peniaze nie sú vôbec problém, len ten kolektív
Ked nepojdes,bude to uz uplne odstrihnutie sa od kolektivu,budes musiet ratat s tym,ze uz az do konca roka budes outsider,o stuzkovej budu hovorit este dlho,daju ti pocitit ze si nebola,o co si prisla atd..Taktiez byvaju este dozvuky,nejaka chata atd,tam ta uz asi nebudu volat vobec..Tym ta nechcem presviedcat ze mas ist,ale ze sa budes musiet velmi obrnit,na to,co bude potom..
Akých reči?
Predpokladám, že všetci na mňa v škole vyletia, že sme jedna trieda a ZRAZU im budem na stužkovej “chýbať”. Čo im na to povedať?
Zažila som to podobne no bude to nepríjemné len trvať na Tom že nebudeš mrhať peniaze na niečo čo nechceš, že si radšej za tie peniaze dopraješ niečo lepšie 😊
@dorothee na chaty chodia aj teraz a nikde má nevolaju a spolu nekomunikujeme vôbec tak budem na tom rovnako ako aj teraz 🤷♀️ my v maturitnom ročníku máme tak, že každý má už svoj rozvrh len Slovenský jazyk, Anglina a telesná je spoločná. Je nás niekoľko tried v jednom ročníku a každý ide podľa seminára.
Nechod naco, nas zo stuzkovej vyhodili (privliekla som si svojich kamaratov kt sa blizili k 30tke, vyplundrovali bar a bola super zabava -(mojich spoluziakov som nemusela a od maturity nevidela … o nic som neprisla) 700€ by ma sakra bolelo za pos…ty vecer kde sa este budem citit zle. Ak mas svojich kamaratov tak si urob party za 200 a 500 vylet niekam last minute
@pribinak že sme jedna trieda a ja sa odstrihnem od nich a trieda má robiť všetko spoločne (moje spolužiačky len majú silne reči, ale vôbec nič nerobíme ako trieda)
V každej triede sú skupinky a jednotlivci. Žiadna trieda nie je jedna kompaktná skupina.
Píšeš že peniaze nie sú problém. Tak chod aspoň na oficiálnu časť.
No a ty si tam mas koho pozvat? Rodicov, surodencov, priatela? Ak ano, isla by som, stravila by som ten cas so svojimi blizkymi. Ak nie, a budes tam uplne sama, tak asi nic moc… inak sa dost cudujem ze maturanti sa k sebe spravaju takto az sikanatorsky… ze ty si ina nechceme ta tu 🤷♀️
No tak viac sa odstrihnúť už podľa mňa ani nedá. Ak máš priateľa a išiel by s tebou tak ešte ok, no ak máš ísť sama, tak načo? Neviem o aký zažitok by v takom prípade malo ísť. Tie peniaze minieš určite lepšie. A to som na svojej stužkovej bola, no ak by som mala byť v tvojej situácii tak určite nejdem a bolo by mi jedno čo si kto pomyslí. 💁🏻♀️
Len chyba je trosku aj v tebe, nie len v kolektive. niekdey aj ty ako slečna extra elegantná sa proste oplatí prispôsobiť, zapadnúť. A to dúfam, že sa ťa nedotknem. Nie kazdy s každým vychádza ale rešpektujeme sa a vieme sa ja zabaviť. To je prostr vec, ktorá platila aj u nás v škole. A na stužkovú by som išla, a ja som aj bola, večer som si užila, potancovala so všetkými. Môžeš si aj ty priznať vinu trosku a skúsiť sa kamaráti aj s rozdielnymi ľuďmi a nie sa odstrihavat, sama potom na seba stihanes vlnu kritiky a ohovárania. Na stužkovú pozvem rodinu, zapojis sa do plánovania, môžeš ukázať ze vieš aj ty sa "neodstrihavat" a v kľude si to ešte môžeš užiť. Alebo to proste nechaj tak, nechoď a chod s inymi kamoškami niekam. Len aby si o tom naozaj bola presvedčená a potom to nelutovala. Je to len raz za živiť.
Mne sa vôbec nezdá ze v dnešnej dobe by bolo tak zle, ze sa spolužiaci nebavia lebo iny typ :D... aj keď napr skončila mi gympel známa a akurát mali skoro cele studiu kovid, čiže kolektív o ničom... potom v 4r už nič... ved to vlastne už sa ledva stretávali. Ale nebolo odstrihavanim, proste sa takmer nepoznali.
Na tvojom mieste, podľa toho čo píšeš že ti dávajú pocítiť že k nim nepatris, vylučujú ťa z kolektívu, tak ja by som nešla.
Ja som na stužkovej bola. A so spolužiakmi som vychádzala v rámci možností. Nebola som s nimi veľká kamarátka, ale ani sme si nerobili zle. Keď som im povedala že nejdem sa s nimi fotiť na oznamka, nechcem mať ani fotku na table, a nechcem ani na stužkovú ísť, sami ma presviedčali aby som šla. Som myslela že 4000 SK budem vedieť rozumnejšie využiť. Ale išla som.
zazitok je to pre toho, kto si vie uzit taketo veci a teda ak si v kolektive outsider, tak to pre teba asi tazko bude pekny zazitok.. tak neviem, co by si tak mohla lutovat.. jedine ak to, ze ked nezazijes, ze to bolo nahouby, tak si vzdy budes moct mysliet, ze keby si sla, tak by to bol pekny zazitok 😀
ja som nebola outsider, ale stuzkova pre mna ziadny skvely zazitok nebola.. ja som proste nebola schopna prezivat tieto veci tak, ako ostatni, co maju z toho bohovske zazitky.. skusala som to, ale neslo mi to.. takze som tam sice bola, ale aj tak mi bolo luto, ze ja som ten 'zazitok' neprezila ..
ty sa poznas najlepsie, tak asi vies, ci si to budes vediet uzit, alebo nie..
Ja by som išla, po tej oficiálnej časti si urobíš príjemný večer a posedenie s rodinou, aj s nejakým tancom a dobrým jedlom. Prečo nie?
Stužková je za mňa precenovana dráha vec... My sme sa nakoniec ako kolektív zhodli ze ju nebudeme mat, išli sme na chatu a to bolo super. Prišla za nami aj triedna.. To bolo fakt super.
Ja na tvojom mieste by som nešla. Ak by som bola ozaj sama, bez kamaratiek. Super ze rodičia nechali na teba rozhodnutie. Investuj penaize do niečoho iného, aj tak o pár mesiacov tie dievčatá už neuvidíš 😁 v podtste si myslím ze nemáš čo stratiť...
mna by zaujimal rozbor tej ceny , za co tolko penazi?
autorka, nemas preco ani komu co skladat ucty, ani odpovedat na hlupe otazky....nesla by som s takymito ludmi nikam...
Ja by som nešla, vlastne z podobnych dôvodov som ani na vlastnú nešla 😀 stále som počúvala ako to budem neskôr ľutovať. Doteraz som to rozhodnutie neoľutovala 😊