Chcem sa iba spýtať či mám skôr ísť na obchodku alebo gympl. Nerobí mi problém naučiť sa štvor stranové poznámky ale matiku ani fyziku neviem pochopit:((. Tatko mna chce dat na gymnazium. Ja by som aj isla len sa bojim tej matiky..🙂
tak na gymnaziu je dost tazka matematika, ale ved chod a uvidis, par dni tyzdnov sa zorientujes a ak to bude fakt tazke, tak prestupis na obchodnu
@zubrienkazubrienka a ake mas znamky?
Pokial si ambiciozna a ides si za svojim a chces ist na VS, tak gympel, idealne jazykovy, bilingvalny
@zuzana76 jednotky, dvojky a trojky z matematiky a obcas slovenciny
@zmrzlinka2021 chcem ist na VS tak ten gympel? asi by som sa po tej OA neudrzala na VS
@zubrienkazubrienka záleží čo si predstavujes po škole. Na gympli bola matika dosť masaker. Aj literatúra,tam bolo toho kvantum. Ale čo sme mali stretávku tak triedna hovorila,že sa riadne od našich čias poľavilo v objeme. Že nevie,či z literatúry berú vôbec polovicu z toho čo sme mali my. Moc záleží od školy aj od konkrétneho učiteľa. My sme mali dejepis úplne úbohého učiteľa,nič ma nemotivovalo sa dačo vôbec naučiť ... Ale aj tak máme 6 právnikov v triede z 32 žiakov.
@simsalabim Z fyziky mám dvojky trojky. za matematiky trojky obcas sa zadaria lepsie znamky
@zubrienkazubrienka ale aký smer na VŠ?
@zubrienkazubrienka zavisi akej VS.
Ak by si si teraz mala zvolit VS, co by to bolo? K comu mas vztah?
@zubrienkazubrienka gympel je všeobecná škola - z každého rožka troška. Jeho úlohou je pripraviť študentov na vysokú školu. Prvé dva roky máš všetko, potom si vyberieš 2-3 hlavné predmety, z ktorých budeš maturovať a tie budeš mať posilnené. Budeš mať navyše 2-3 vyučovacie hodiny do týždňa.
Čo by si chcela študovať na VŠ, aké zameranie?
@zubrienkazubrienka z 3jkou na gympel? To bude čisté trápenie.
Na VS mizes ísť z akejkoľvek strednej školy. Len si musíš vybrať výhodný smer.
@zubrienkazubrienka fuha, no pri tých známkach co máš teraz na základnej škole ti neodporúčam ísť veľmi na gymnázium. Bude to pre teba náročné s tou matematikou a fyzikou. Myslím, že matematika je na gymnáziu 5 krát týždenne.Jedine, že sa zatneš poriadne a budeš musieť venovať tomu učivu možno aj dvojnásobne viac času ako tvoji spolužiaci jednotkári, dvojkári.
@aniss257 no to áno. Ale ja som bola v matike dobrá. mala som jednotky dvojky. No odkedy nasa matematikarka musela odísť lebo dostala rakovinu a dali nám novú tak mám trojky. celej triede zhoršila priemer. tak neviem ci som sa ja zle zacala ucit alebo ona zle vysvetluje.
@rony2255 úžasne byt na gympli a mat štvorky
By som sa hanbila ako pes.
To ísť radšej na inú strednu a byt fakt dobrý ako sedieť 4 roky a trápne cumiet pred seba a nemať poňatia o čom točí ten pri tabuli
@autorka ak máš 3jky z matiky tak pouvazuj nad inou strednou ako je gympel. Je dosť dobrých škol a mizes ísť kľudne ak na VS
@pribinak súhlasím s tebou, @zubrienkazubrienka skor by si sa mala možno poobzerať po zdravotníckych odboroch. Tam budeš mat hlavne biológiu.
@zubrienkazubrienka mám doma troch tvrdohlavcov, učenie nebola prijorita ani jedného z nich, najstarší bol lenivý ísť na VŠ bol prijatý bez problémov do ČR do Ostravy na technickú chodil na učňovku teda 3+2 na príjimačkach sa umiestnil medzi prvou 10 ale nakoniec tam nešiel, mladší obaja chodili na OA aj syn aj dcéra a obaja šli na VŠ a teraz by ju mali už obaja konečne ukončiť na SŠ mali obaja aj 4 na vysvedčení dcéra angličtina a syn zo slovenčiny napriek tomu sú už obaja Bc. a tento rok syn snáď Ing. a dcéra Mgr. vybrali si diametrálne rozličné smery, ktoré z OA nesúvisia a bezproblémovo sa udržali, synov spolužiak sa učil na SŠ s 3 a dostal sa na medicínu, ktorú by mal končiť a nemal žiadne problémy sa udržať len je to učení a či ťa to bude baviť, dcéra mala spolužiačky, ktoré šli na VŠ len kvôli tomu, že je "in" učili sa na 1 max. 2, dcére sa smialy, že má 4 z angličtiny a ide na VŠ a čuduj sa svetu, dievčatá dokončili prvý ročník ledvom a dcéra je už v 5, čiže není všetko o známkach ale o tom či to človek chce a či ho to baví
@aniss257 ja som chcela ísť na zverolekárku ale rodičia ma nechú pustiť na internát. môžem ísť iba na gypl alrbo obchodku. to jediné máme v blízkosti
Čo sa týka VŠ, dnes môžeš ísť z hocijakej SŠ, stačí ti maturita a spraviť prijímačky, ak sa robia. Ale ja by som ti radila, maj v ruke nejakú profesiu, ak ti VŠ nevyjde
@zubrienkazubrienka Tak to je škoda. Veterina znie dobre
@zubrienkazubrienka a dostaneš na s 3jkou na gympel? Ja bývam v BA, tu blízko je gympel, ale dvojkari sa trasu či sa dostanú
Z akého si mesta, nutne by si musela ísť na intrák?
@zubrienkazubrienka
@zubrienkazubrienka ake mas znamky z tych predmetov?