Mám ešte len 12 rokov a už som dosť vyspelé dievča

konvalinka404
3. dec 2016

Ahojte 🙂 Mám takú otázku ... Mám 12 rokov no už asi v 9-tich som sa začala ochĺpovať dole neskôr sa mi začali ochlpovať aj nohy a podpazušie ... Asi 4 mesiace dozadu ma strašne začalo bolieť brucho a už mám cca 2 mesiace aj výtok je toho strašne veľa niekedy aj 3 krát denne si musím meniť nohavičky je mi to trápne povedať mame rozprávam sa o tom len s mojou naj kamoškou no neviem kedy mám čakať prvú menštruáciu a bojím sa že by som ju dostala v škole lebo cez deň okolo 10 -tej až 12 -tej ma bolí brucho najviac strašne sa toho bojím a neviem čo mám od toho očakávať ... Je to NORMÁLNE ? všetky spolužiačky už menštruáciu majú tak sa vážne obávam .. 😵

sibalka21
3. dec 2016

@konvalinka404 Nos so sebou v taske stale vlozku.. Pravdepodobne mozes hocikedy uz ocakavat ze pride menstruacia....

ala82
3. dec 2016

@konvalinka404 skus sa porozpravat z mamou.moze byt ze mas aj zapal bolo by dobre aby z tebou isla ku gynekologovi.

konvalinka404
autor
3. dec 2016

@ala82 no mne je trapne o tom hovoriť s mamkou

hettinka
3. dec 2016

@konvalinka404 to je smutné, že nejdeš za mamou ... ked ti nie je trápne o tom hovoriť kamoškám a písať na verejné forum.

konvalinka404
autor
3. dec 2016

@hettinka no ja neviem co bz mi nato povedala ..

konvalinka404
autor
3. dec 2016

@hettinka moja mama je v pohode ale je mi to cudne

hettinka
3. dec 2016

@konvalinka404 ja myslím, že by bola rada, že si ako dcéra prišla za ňou a nie sa radila z cudzími mamami. Aspoň ja som bol rada, že dcera s takými vecami chodí za mnou, aj ked dostala menzes, hned to povedala mne.

konvalinka404
autor
3. dec 2016

@hettinka tak vdaka 🙂

jeennyv
3. dec 2016

Ja uz nechapem...tak nie je ti trapne vypustit to sem, kde si to precita kde kto a vezmi si, ze tu na fore su aj muzi a vlastnej mame to je pre teba neprijemne..ak mas vztah s mamou ako vravia nema ti preco cudne..
@konvalinka404

konvalinka404
autor
3. dec 2016

😴

hivanik
3. dec 2016

@konvalinka404 mam dceru v podobnom veku a nornalne sa s nou o tom rozpravam aj ked este menstruaciu nema. V skole mali debatu s jednou pani ktora im nechala aj vzorky ktore si nosi v taske keby nieco🙂. Chod za mamkou a popros ju aby ti kupila intimky. Vytok v obdobi prvej menstruacii je ok.

konvalinka404
autor
3. dec 2016

@hivanik mi sme v skole nic nemali :( a aj keby hej tak neviem neviem ako by regovali chlapci keby tam boli :D asi by sme sa vsetky dievcata pod ciernu zem prepadli 🙂 , poviem jej 😉 a zatial vdaka

hivanik
3. dec 2016

@konvalinka404 samozrejme ze chalani tam vtedy v triede neboli🙂 Bola tam s nimi pani ucitelka a pani ktora im rozdala vzorky, letacik otazok a odpovedi. Myslim ze dievcatam sa take posedanie pacilo.

sykorkauhliarka
3. dec 2016

ahoj ja som mala pred maminou tiez ostych ale to bola uplne ina situacia..tykalo sa to sexualneho zivota a nastevi gynekologa.. ale ak nenaberes odvahu z oci do oci sa o tom porozpravat tak jej podstrc papierik na ktorom bude napisane co ta trapi..

vydrnik
3. dec 2016

@konvalinka404 mam 10r.dceru a mame spolu skvely vztah takze som ju o vsetkom pouvila,porozpravala,a dala som jej knizku pre dievcata a zeny,a co neviem poxhopit pride za mnou a vsetko jej vysvetlim

konvalinka404
autor
3. dec 2016

@vydrnik aj mne dala knižku 🙂

sono2
3. dec 2016

@konvalinka404 úplne normálne. Tiež sa holim od xx rokov veľmi skoro. A ms som dostala postupne. Neviem, či sa dostáva prvá tak, že človeka hned zaleje. Ja som najprv začala špinit, dostala som V tábore, viem, že ma to nijako neprekvapilo, žeby som sa hanbila nejaké prekvapenie alebo tak.

l3yla
3. dec 2016

Ak sa nehanbis to tu riesit na verejnom fore,urcite nebude taky problem ist za mamou 😉

eva8
28. dec 2017

tento nick je vraj spoločný pre mamu a dcéru. Nie je ti nepríjemne pred mamou, ju takto "obísť"? Však si to aj tak prečíta

eva8
24. feb 2020

@konvalinka404 už je všetko v poriadku? Mamka je tvoj najbližší človek, pochopí ťa vo všetkom ❤