Moja 13 ročná dcéra si chce zafarbiť vlásky semi-permanentnou čiže vymyvatelnou farbou. dovolili by ste jej to??
@kubkovci123
Podla toho ako zvlada pubertu..
Ak ti skace pomaly po hlave,radsej jej porad aspon spravny pripravok,aby sa nenafarbila sama potajomky...
A ak je rozumna a chce to skusit lebo sa jej to iba paci,pockala by som este 2roky a vysvetlila jej,ze tak skoro si nemusi nicit vlasy
@kubkovci123 nie... jednak s ohľadom na vlasy a jednak s ohľadom na vek... tie vymývateľné farby zas až tak vymývateľné nie sú, a naozaj si ich nepotrebuje ničiť už teraz... môže to byť akokoľvek šetrná farba, raz je to umelina, takže nejakú stopu to zanechá... a o 10 rokov bude vypisovať zúfalé statusy "ako zachrániť zničené vlasy" ... no a čo sa veku týka - má 13, na jednej strane chápem, že ju láka skúšať "dospelácke" veci, na druhej strane potrebuje vyzerať staršie? načo? dcéra má niektoré také spolužiačky, a teda poniektoré vyzerajú ako lacné spoločníčky... u nás je momentálne boj o dlhé nalakované nechty - cez prázdniny dovolím jemný lak, v škole nie, aj učiteľky to nerady vidia, no ale teraz ide na novú školu a tam to vraj učiteľkám nevadí... každopádne mne áno, takže nechty budú krátke, upravené, čisté a nenalakované...
v skole je to stale zakazane, ako aj lak na nechty a licenie... napriek tomu rodicia neustale porusuju skolske pravidla...to ze je ina doba neznamena, ze si v skole deti mozu robit co chcu len preto, lebo rodicia dovolia...Ked su raz nejake pravidla, mali by sa dodrziavat...
osobne by som farbenie vlasov aj laky povolila podla toho, ako sa dcera sprava, ale len cez velke prazdniny, kedy viem, ze to do zaciatku skoly zide dole... 😉
Je rozumná, na jej vek vyspelá ale stále neviem niesom úplne presvedčená ale stále ma láme. Argumentuje tým že jej to pomôže z mastenim vlasov a že je to predsa len o kus svetlejšia hnedá
@kubkovci123 farba problem s mastnymi vlasmi neriesi... hladajte pripravky na mastne vlasy, nie farbu... toto nieje rozumny argument...
@kubkovci123 A to by som jej možno dovolila. Inak ja som si spomenula, ja som mala a to teda bolo pred 30 timi rokmi, som mala 10 rokov melír. Mám staršiu sestru a nechala mi ho spraviť u kaderníčky. Každý mi to závidel, bolo to super, prirodzené, v pohode.
Janka to my je jasne nemá extra mastné vlasy tak normálne ale stále ma láme
Natalym a ty si to urobila po tajomky?
@kubkovci123 Nie. Sestra je o 11 rokov staršia, tzn. mala 21 rokov. Zobrala ma ku kaderníčke a bolo. Inak v 15 tich na intráku som si nafarbila na ryšavo celú hlavu a nikoho som sa nepýtala. Tak sa s ňou dohodni na melíre.
Moja ma 13, ale asi by som jej to nedovolila, resp. ju by to ani nenapadlo ma lamat. Vie, ze v skole by mohol byt problem, to by neriskovala. Obcas cez prazdniny, si dala tu penovu v spreji, na pramienok, ofinu... Tiez nechty- cez prazdniny o.k., ale uz vcera si ich odlakovavala bez toho, aby som jej nieco hovorila. Akceptuje pravidla a ocividne jej to vobec nerobi problem 😉
@kubkovci123 s mastenim jej to nepomoze, prave naopak. Kup jej trebars ten sunkiss gel od lorealu . http://www.parfums.sk/loreal-paris/casting-sunk... To je permanentny farbiaci gel, nach si len zosvetli konce a par pramenov (akoze ombreee). Ona bude mat pocit dospelackej zmeny a konceky sa daju kedykolvek odstrihnut. Pripadne hennu, ale s tym by sa mi paprat nechcelo.
Ja by som to tak tragicky nebrala. Dnes decka v 13 tich su uplne ine a dospelsie ako sme boli my.
@natalym Toto je paradox modelingového sveta..zakážu ti tetovanie, farbenie vlasov, piersing...ale na diskotéke ti pokojne ponúknu droogy. Viem o čom hovorím, tiež mám skúsenosti s modelingom... A čo sa týka otázky, ja som mala v 13 melír. Vyzeralo to prirodzene a nebol žiadny problém. Potom som si od 15 vlasy farbila a paradoxne teraz, keď mám 20, si ich už nefarbím. Priateľ naliehal, že prirodzená som najkrajšia, tak som sa prispôsobila. Aspoň mám o starosť a zničené vlasy menej :D
Viera ombre chcela cez leto vyskúšala si ho z priceskom a už ju to nejako opustilo bolo to pekne hodilo sa jej to ale hnedá sa jej páčila viac
Melír nechce nepáči sa jej to
Tak pozri buď pristane na nejakú alternatívu, alebo nech zabudne.
Moja staršia sa farbí na blond, myslím od 16 tich?????Ej som ja za matku. Ale asi preto, lebo ja sa farbím celý život. 😝
ja som v tomto rázne za zakázanie. keď bola mm dcéra v takom veku, tiež to skúšala, ale sme si to vysvetlili a začala farbiť šampónom asi v 16 rokoch, aj to som sa s ňou nabojovala. dnes to aj banuje, vlasy nemá bohvie aké.
Mne mama dovolila trvalú aj farbenie (nie naraz), mala som 13 alebo 14, už sa presne nepamätám. Ale neboli to nejaké módne úlety. Súhlasila skôr preto, že sa mi strašne mastili vlasy. Ani poriadne neuschli a už sa mastili znova. Pomohlo to. Trvalá bola jemná a urobilo to len jemné zvlnenie a farba bola skoro totožná s tou mojou. O málo svetlejšia. Trvalú som už druhý krát nechcela, strašne mi smrdela ale farbím doteraz, aj keď som mala medzi tým niekoľko ročné obdobia, kedy som nefarbila. Inak s tou vymývateľnosťou opatrne. Vlasy to nezosvetlí. Dodá to odtieň, alebo stmaví, ale zosvetliť to nevie. A tiež mám ja, aj viacero známych negatívne skúsenosti s tmavými odtieňmi (napríklad s čokoládovým) od Schwarzkopf na cca 24 umytí. Tie vymyť niekedy nejdú a na odstránenie je nutné použiť zosvetľovač plus farbu, ktorú sa snažíme dosiahnuť a ide celkom agresívnu procedúru.
Mimla ide podľa toho čo mi ukázala len o odtieň svetlejšie konkrétne casting Creme gloss a s tými mam osobne skúsenosti perfektne
Vyskusajte najskor hennu, ta sa vymyva do prirodzena a da sa povedat, ze vlasom aj pomaha, nie je to chemia. Tie zmyvatelne farby z vacsiny vlasov nepustia a treba bud pravidelne dofarbovat alebo nechat odrasty
no ja by som to na zakladke este nedovolila. na strednej uz hej, predsa len, to uz ma dieta obcianku, tak nech sa citi slobodnejsie 🙂 mne sa vlasy mastili/mastia ako panvica pod rezne a nepomohla ani farba, ano melir.jednoducho hormony nepustia :( mne pomohla len HAK, resp. cez tehu som mala vlasy aj plet vystavne.
ponukni jej nejaky kompromis (nejake nove trendy oblecko/tasku/co ja viem co) a poradte sa v lekran, co s mastenim vlasov. mne nepomahaju ani bezne sampony na mastne vlasy :(
Ukulela niesu extrémne mastné len tak normálne ale vieš každý argument aj keď zlý je argument 😀
ja by som jej to zatial nedovolila, ale pokial je rozumna a ty dokazes drzat slovo, dohodla by som sa s nou na vekovej hranici 15 rokov, resp az ked pojde na strednu (pretoze my sme mali farbenia vlasov a licenie na zakladke, tak ci tak zakazane, mohla za to byt zhorsena znamka zo spravania) a ze sa spolocne dohodnete na farbe, aby to na zaciatok nebola prilis vyrazna zmena, ze jej pomozes vlasky zafarbit a tak 🙂
a este som zabudla, ze velmi zavisi aj od teba, ci si farbis vlasky a licis sa, lebo tazko zakazeme detom nieco, co samy robime, pokial nemame spravne argumenty, ale pokial sa dohodneme na tej vekovej hranici a striktne ju dodrzime, aby sa nenarusila vzajomna dovera, tak potom preco nie
No ked vymyslala za ombre ako som už vysie písala dohodly sme sa aj s manželom a dcerou že na rok. Ale teraz láme.
asi v takomto veku som skusala prve farby na vlasy, tiez vymyvatelne. Podla mna je to ok a co si pamatam, tak aj kamosky z okolia. je to teenagerka, cochvila asi stredoskolacka, ci jej to dovolis teraz alebo o rok, uz podla mna nie je az taky rozdiel.
mam takmer 15r dceru a nedovolila by som jej dat si melir, alebo si nafarbit vlasy.... raz som jej spravila asi 5 pramienkov far. samponom, ktorym sa ja farbim, ale to je tak vsetko... aj to bola vynimka a mala 14r..
uz sa na farbenie pytala, lebo spoluziacky niektore sa faarbia.. nedovolim.
Na nicenie vlasov ma casu este dost a okrem toho cez tie farby ide do nasich tiel cez pokožku aj vsetka chemia , co obsahuju, takze cim menej, tym lepsie..
@kubkovci123 neustupila by som a pokial by si vlasy zafarbila potajomky, tak by som jej vzala vreckove a vysvetlila jej, ze ma oklamala a ked bude nabuduce pytat peniaze na farbu, sminky a oblecenie, nedostane, lebo nevie dodrzat dohodu, pripadne jej dopredu naznac, ze si za slovom stojis a co sa moze stat, ak ho porusi
Ja som tiez mala okolo 13 ked som mala farbene vlasy. A som tu a zijem... Ako v 14 vacsinou bez opytania pridu o nevinnost (to je fakt!!!!) a oproti tomu je farbenie vlasov nic... Takze ak to vazne chce preco nie... A propo ze to je umelina, a co dnes neni?
Moja má 12 násť. Asi nie. My to máme vyriešené, je registrovaná v modelingovej agentúre, má zákaz farbenia vlasov, tetovania a pod. 😉