Mám brať dieťaťu mobil na noc?

hnilk0vamaminka
19. nov 2017

Mám jej nechať mobil na noc😕? Večne sa na ňom hrá 😕 a bojím sa že sa bude aj v noci.

dagaz
19. nov 2017

@hnilk0vamaminka ???? No to by si asi mala vediet najlepsie asi ty nie?

beky1813
19. nov 2017

Hm, tak asi zobrat, nie?

hnilk0vamaminka
autor
19. nov 2017

@beky1813
Ale je dosť prefíkaná, dokáže ho veľmi dobre skrývať a keď si ho vypytam povie mi že ho nemá

alex49
19. nov 2017

tak jej ho zruš úplne, kolko má rokov?

beky1813
19. nov 2017

@hnilk0vamaminka to fakt? Ty si rodic, alebo pestunka? Ze ho schova, ja mam dost, takuto nehrali, aby dieta so mnou mavalo

lindusss2016
19. nov 2017

@hnilk0vamaminka
Ze ho nema? A kto ho akoze ma vtedy? Zobrala by som a dala az vtedy, ked sa na nom prestane hrat a klamat.

sasa1310
19. nov 2017

@hnilk0vamaminka a ty si nesvojprávna žena, ktorá nemá vlastný názor?

lienkatulipan
19. nov 2017

Samozrejme, ze dietatu na noc mobil netreba!!!!!!!!! Stačí, ze je cez deň na ňom.

kenzom
19. nov 2017

Tak asi prezvoniť a nájsť...ak jej nedavas hranice ty...sama ich nenájde...a to tí zachvilu začne prerastať cez hlavu...a ak nedodrží pravidlá hry...tak jej mobil vziať úplne... lenže asi ju nevedies k tomu aby nejaké pravidlá dodržiavala...

pribinak
19. nov 2017

Kolko rocna? 14?

bonovka
19. nov 2017

Ja im ho beriem presne preto,ze sa na nom hravali aj ked mali spat.rano pred odchodom im ho dam,poobede vypytam.skontrolujem nabijacku,ked treba, nabijem, pozriem kredit, pripadne obsah mobilu,kedze som.uz par raz nasla veci,ktore tam nemali co hladat..mobil potrebujeme na to,aby sme sa vedeli dohodnut ohladom cestovania do a zo skoly,niekedy totiz som poobede v meste,tak im zavolam,ze idem pre ne,nemusia ist busom..a rano zato,aby som sa uistila,ze prisli do skoly v poriadku..pipadne uz bolo aj take,ze mi z mobilu malej volala triedna,ked bolo malej zle..myslim,ze poobede doma ho pri sebe mat nepotrebuju,kedze sa maju ucit a v noci im ho netreba uz vobec..vyhovorka akoze nemame ho alebo nevieme,kde je,by tazko obstala,kedze viem,ze ho maju.ak ho niekde zabudli,nechali,stratili,tak mi maju o tom povedat,aby sa to mohlo riesit,ak ho nikde nenechali,nezabudli,nestratili,potom musia vediet,kde je.a ak nevedia,kde je,znamena to,ze si na tak drahu "hracku" nevedia dat dostatocny pozor,potom to v ich rukach nema vobec co robit a mozu dostat tlacitkovy telefon pre seniorov za par ecok,na ktorom si fakt ani neskrtnu a ucel,pre ktory ho potrebujem ja,splni aj ten.. ;)

0silvia0
19. nov 2017

@hnilk0vamaminka teraz myslíš dcéru 11-ročnú alebo 14-ročnú?

mihula
19. nov 2017

@hnilk0vamaminka to musi byt u vas ina sranda,ked si nevies poradit s dietatom.Za chvílku ta vykope z deckej izby,že tam nemas co hladat🙂

eludka
19. nov 2017

to je vtip? decko si zaraba na solidnu zavislost, ak uz nie je..., niektorym rodicom to ale vyhovuje, lebo k mobilu dieta "odlozia" a ono neotravuje...

lubkavargova1
19. nov 2017

a to je ta co neupratuje izbu??, no sa nedivim ze vtom neporiaku ho nenajde...ach jaj, nuda je tu ze takto v nedelu???

sense
19. nov 2017

zobrat... o tom sa nediskutuje

iwanka222
19. nov 2017

@bonovka Perfektne napisane. 🙂

dominika6
19. nov 2017

@hnilk0vamaminka
Zobrat bez diskusie

hnilk0vamaminka
autor
19. nov 2017

@0silvia0
11 ročnú, keďže 14 ročná sa už poučila že zdravý spánok potrebuje viac ako gemblenie

katarinamarkova
19. nov 2017

@hnilk0vamaminka
nie, nebrať, nechaj nech sa na ňom hrá aj v noci, aj počas dňa, nechaj, nech ťa aj naďalej klame.

Teraz vážne....
ak dieťa pre vidinu nočných hier na mobile rodiča klame, že ho nemá, nevie kde je.....tak mobil zobrať, na neurčito! dieťaťu dať starý tlačidlový mobil - v prípade, ak potrebujete byť v kontakte. Vrátiť v prípade slušného správania, neklamania, nezávislosti.

hnilk0vamaminka
autor
19. nov 2017

@mihula vždy som bola človek ktorý sa nevie brániť a radšej ide s ostatnými, keď som minule mala svoj názor veľmi zle to dopadlo

0silvia0
19. nov 2017

@hnilk0vamaminka pred spaním gemblenie vôbec nie je vhodné a zobrala by som, v tomto veku by som bola direktívna. Ak by sa jednalo o staršiu, tam by som skôr použila vysvetľovanie a rozhovor (ale u staršej to máš poriešené).
Ak vstáva na druhý deň do školy, rozhodne zobrať ak nie je ochotná akceptovať to, že nemá hrať...

katarinamarkova
19. nov 2017

@hnilk0vamaminka aký názor? ako to dopadlo?

hnilk0vamaminka
autor
19. nov 2017

@katarinamarkova bolo to na strednej, keď som mala názor že vtedy dieťa nieje vhodne lebo by sa malo učiť, potom nasledovala
dlhoročná šikana a ponižovanie

eludka
19. nov 2017

@hnilk0vamaminka a to ste mama? ako chcete dieta viest, ked sa nim nechavate unasat..., to ja fakt vtip na nedelu...

katarinamarkova
19. nov 2017

@hnilk0vamaminka skúsiš mi to napísať ešte raz, neviem to časovo zosumarizovať 🙂

,,keď som minule mala svoj názor veľmi zle to dopadlo,,
t.j. minule bolo na strednej? na tvojej strednej?
odvtedy si svoj názor nemala? či ako to mám chápať?
aká dieťa nie je vhodné?
šikanovali teba? iného? myslíš že pre jednu vyslovenú vetu?

0silvia0
19. nov 2017

@hnilk0vamaminka prepáč, ale ako súvisí šikana za nevinný názor na strednej s výchovou už dosť veľkých detí? To v období medzi strednou a medzi pubertou svojich detí si neriešila ešte žiadne problémy s deťmi? Nepotrebovala si zaujať postoj k niečomu, nepotrebovala si urobiť rázne riešenie a nepotrebovala si vysloviť svoj názor?? Zvláštne...

eludka
19. nov 2017

@hnilk0vamaminka to si vyrieste s psychoterapeutom, lebo vas utlcu vlastne deti aj ini...

hnilk0vamaminka
autor
19. nov 2017

@0silvia0
Bol to môj názor k jednej ktorú nejdem menovať, keď mala v 16 decko.

hnilk0vamaminka
autor
19. nov 2017

Hotovo, vletela som do jej izby a videla ju gembliť mobil, zhabla som ho a teraz ho mám pri sebe. Myslím , že by som nemala so sebou nechať otáčať. Vďaka