Ahoj, mám 19 rokov a cítim sa že som fakt hnusná. Vôbec sa samej sebe nepáčim, som utrápená a poslednú domu mi to lezie na nervy. Neviem ako by som to mohlo zmeniť. Mám ešte aj synčeka, o ktorého sa starám sama. Takže sa do zrkadla pozriem raz za deň. Chcem sa synovi venovať čo najviac, do teraz mi to nevadilo, a netrapila som sa tým ako vyzerám. Ale poslednú domu, to začínam pozorovať, že aj ostatní okolo mňa mi dávajú na ja vo že vyzerám prystaro. Aj muž mi to už pár krát povedal, čo mám robiť poradne mi nie som tučná vážim 65kg výška 163cm, prsia mám také ovisnuté ako keby som už odkrojila 3 deti. Po celom tele mám viditeľné strie. Vyzerám úplne jak ryba, boze.
Snaž sa na sebe pracovať, postupne časom. Takéhoro demotivujúceho názor sa snaž zbaviť. Dokážeš sa zmeniť k lepšiemu, ak chceš. Teš sa z každého úspechu, nech je akokoľvek malý.
A muz sa zapaja do starostlivosti o dieta a domacnost? Odbremeni ta od nejakych starosti? To je zaklad, ak to nerobi, tak to treba skusit zmenit, aspon nejaky oddych je v tomto klucovy.
A inak skus ist za kadernickou, kozmetickou, nech ti poradia.
Svoj vzhlad mas len vo svojich rukach, nepacia sa ti prsia? bez na plastiku, strie? tie casom vyblednu a budes na ne kaslat.. zmyt vlasy a spravit si pekny makeup by nemal byt problem pri jednom dietati.. pozeras sa na svoju situaciu dost depresivne, a pritom len ty sama si to vies lahko zmenit
ps: vravis, ze si na dieta sama a pritom aj, ze mas muza, to si si nasla dalsieho trtka alebo si ostala s neschopakom, ktory sa o vase dieta nestara ani ale hlavne, ze ta kritizuje?
No ja by som chcela vidieť jak taká 19 ročná ryba vyzerá. A ako ti okolie dáva najavo že vyzeráš zanedbane?
Si mladucka a staras sa sama o dieta. To je jasne, ze mas kopec starosti, malo spanku, a tym trpi psychika a aj fyzicke telo. Asi vsetku energiu davas do dietata, co je pochopitelne.
Nevieme, ake mas moznosti financne a casove, ale podla mna zaklad je, aby si si vytvorila nejaky cas pre seba a zaroven necitila vycitky, ze sa v ten cas venujes len sebe. Ma ti kto postrazit dieta? Mozes si dovolit aspon na par hodin v tyzdni opatrovatelku a sebe dopriat 8 hodin plnohodnotneho spanku? Mozes investovat do kozmeticky, kadernicky, masaze?
Za mna zaklad - spanok, kazdy den nejakych 15 minut cvicenia (kludne aj doma, na youtube kopa videi), kupel a zopar kozmetickych pripravkov ci pletova maska, ktore spravia dobre tvojej pleti (daju sa najst efektivne a zaroven nie drahe pripravky).
Zacni sa o seba starat, muz nech ti pomoze s dietatom, zacni pravidelne cvicit a co sa tyka tvojej vysky a vahy, pises ze si chuda, ale podla tej vysky a vahy tak mierna nadvaha je u teba.
Nájdi si na SEBA čas. Začni cvičiť. Primaľuj sa. Chod si zmeniť účes. Je veľa možností ako dosiahnuť trošku sebavedomia. Všetky sme ženy a všetky sme krásne také aké sme. Nepozeraj na to ako okolie reaguje na teba, na tvoj výzor, buď so sebou hlavne TY spokojná.
Dieťa nechaj občas s chlapom a ty si urob deň pre seba
@cyberk on je v práci pracuje v Rakúsku takže, je doma 3-4dni v mesiaci
Tak potom pestunku na jeden den do tyzdna a ty si spravis zasluzeny oddych, vse ma riesenie len sa musis zacat pozerat inak na svet ;)
Tak ovisnute prsia a strie su asi veci, ktore uz nikdy nebudu v stave ako ked si mala cerstvych 18, s tym sa treba asi len zmierit, ak nechces ist pod noz. Zamerat sa na veci, ktore znenit vies a chces, popracovat na prijati samej seba.
Posledna veta ma zabila. "Vyzerám úplne jak ryba, boze." Urcite to nebude take zle 😄