Mám 19 a musím zmeniť strednú školu

14. sep 2023

Mám problém že som nútená zmeniť strednú školu v 19 rokoch a keď budem končiť druhú budem mať 22 a mám strach že budem mať horší život ako tí čo končili v 18 , že si nestihnem nájsť partnera , založiť rodinu a že budem proste pozadu oproti úspešným rovesníkom ,tak by som chcela počuť názory tých čo niečo takéto zažili .

zuzanka.zuzu
14. sep 2023

akože v 22r budeš stara aby si si našla partnera a založila rodinu? tak si to myslela? 😀

autor
14. sep 2023

@zuzanka.zuzu Nie lenže to bude všetko ťažšie

76california
14. sep 2023

určite nie, never takýmto vnútorným klamstvám, lebo pribudnú ďalšie, ak sa takémuto zmýšľaniu otvoríš.
Verím tomu, že tá zmena školy Ti prinesie oveľa viac pozitívnejších vecí a dôvodov na radosť 🙏🙏🙏

domkakvet
14. sep 2023

To este vobec nebudes stara a partnera si mozes najst aj pocas studia, niektori studuju aj vysku.

magic08
14. sep 2023

moj otec v mladosti, si najskor spravil SOU, potom siel na inu strednu skolu, bol v triede ako prvak na strednej skole jediny dospely 😀, skoncil aj tu druhu strednu skolu a tak siel na vysoku... a cuduj sa svete, aj sa ozenil, aj deti mal a nic mu neuslo.... hlavu hore

elanor
14. sep 2023

dnes je to dost posunute oproti minulosti. Dnes este len 30+ zacinaju vo vztahoch/manzelstvach. Maju deti. Kludne aj okolo 40ky su prvo-druhorodicky.
Cize riesit v 22 rokoch, ze nestihas partnera a deti, je vazne mimo realitu...

buberova
14. sep 2023

Prečo si sa rozhodla zmeniť školu? Aké odbory si si vybrala?

stellarstar
14. sep 2023

Oooo dievča času máš ešte dosť, mať tvoje problémy. Ja mam oveľa horšie nechceš ich mat? Pri nich nebudeš mať čas ani na školu myslieť

autor
14. sep 2023

Ja tu školu meniť nechcem ale musím, nemám na výber

januska12323
14. sep 2023

Akože musíš? V 19 už musíš byť v poslednom ročníku, nie?

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sissy27
14. sep 2023

ale život štandardne nekončí v 25, na partnera, deti atď budeš mať dosť času. Či máš pocit, že po 22 už ženy nerandia, nevydávajú sa, nerodia? Ja by som ti odporučila dokončiť školu, vybudovať si nejaké materiálne zázemie, popritom randiť a budovať vzťah, nie rodiť hneď po maturite.
Inak tiež by ma zaujímalo, prečo "musíš" meniť školu v maturitnom ročníku a prečo by si mala niekde začínať úplne odznova a nie len vybaviť prestup s uznaním doterajších 3 rokov.

lucik194
14. sep 2023

musi sa len umriet a platit dane

preco musis? zmenit skolu?

jaskolka
14. sep 2023

Nechápem, kde má byť problém... Akože keď skončíš v 22,tak to znamená ze automaticky už "cesta zarubana" a nálepka na čele, som stará, lebo som teraz skončila školu?😳
Ci myslíš, ze človek, aký skončil v 18,tak ihneď sa ožení ci vydá a hneď začne plodiť a rodiť deti?
Lebo celkom nerozumiem, prečo je to problém. Ved bežne vysokú školu ľudia vtedy končia a niečo akože zmeškajú?
Len tak na okraj, ja som skončila strednú ešte ako 17 ročná, a vydala som sa v 35. Mám dve deti a nezmeskala som vôbec nič

minenkak
14. sep 2023

Moje decko má už viac ako 25 a stále študuje a ,nemyslím,že by niečo zameškalo

bylinka25
15. sep 2023

Napíš mi správu, prosím, nechcem to takto verejne.

lujza123
17. sep 2023

Preboha v 19 tich uz myslieť na rodenie deti. Dievča veď na to máš čas.
Ale ak to tak nutne potrebuješ školu si vieš spraviť aj externe. Alebo prerušiť štúdium tam kde si, ak odchádzas zo školy lebo ta vyhodili dá sa to aj takto, skús sa na to spytat či nemôžeš nastúpiť o rok znova.

mimi15521
17. sep 2023

Ja som bola v 1 ročníku na strednej ako 18 ročná a školu som dokončila ako 23 ročná :D stihla som pritom aj porodiť aj urobiť maturitu.. Dokonca som na stužkovej bola s malou a 2 dní po maturite malá oslavovala 2 roky 😍

Ale tak o nič v živote neprídeš keď školu skončíš ako 22 ročná.. veď stále si mladá baba 😊

autor
17. sep 2023

@mimi15521 Ďakujem veľmi pekne za podporu 🙏

mooonika1975
17. sep 2023

@lujza123 strašné, však ? v 19stich o rodine splietať, ja som si užiiiiivala do 26 rokov a mohla som si kľudne viac, bolo to super. Ani v päte som nemala , že založiť si rodinu. Potom v 40tich rokoch chodia na diskotéky a zháňajú chlapov, lebo sú nevybúrené.