Ahojte baby potrebujem sa vyrozprávať lebo nemám komu.
Mám v rodine problémy a potrebujem vedieť váš názor.
Mám po 18, priateľa ktorého veľmi ľúbim. Nechodím do školy mám ukončené 2 roky, hľadám si prácu len to nejde tak rýchlo ako si každý predstavuje. Nemôžem nájsť prácu ktorá by mi vyhovovala. Mám epilepsiu, tetániu a nemôžem robiť nočné smeny, nesmiem tam kde je veľmi hlučno.
Chodím prespávať k priateľovi býva ešte u svojej matky. Pracuje a má 25 rokov. Sme spolu 3. Rok. Chceli sme sa osamostatniť. Ale idem k problému. Od Nedele do Včera som bola prespat u priatela. Samozrejme ráno ma vždy doviezol domov, potom prišiel navečer a bol u nás potom sme šli k jemu. Býva 4km od mojej rodnej dediny. Včera sme šli o pol 7 do mesta čo je vzdialené 28km. Jeho mama šla na odber krvy do nemocnice preto tak skoro. Čakala na výsledky strašne dlho. Boli sme tam asi do 12. Otec mu volal že kde sme. Bratovi som ale písala že som v danom meste. Brat býva ešte u rodičov tak ako ja. Otec začal kričať do telefónu že prečo nevieme zavolať a že keď je doma robota tak idem preč. Že od rána som preč. Priateľ ma doviezol domov a šiel znova do toho mesta za mamou pretože stále čakala na výsledky. Prišla som domov a mama s otcom veľký krik na mňa. Že kde som prečo nezavolam prečo doma nič nerobím. Podotýkam bývame v dvoch miestnostiach kde je len jedna izba a jedna malá miestnosť.
Mama sa otca bojí. Strašne na mňa kričal som veľmi citlivá a rozplakala som sa. Dnes prišiel priateľ že či by som šla zajtra s jeho mamou a sním do prahy. Povedala som nie že nechcem mať doma problémy.
@hellokitty8484848 mas 18r, odstahuj sa
Počúvaj toho kto ťa živí.Ten čas čo si zbytočne trčala pri tých výsledkoch ( netrebalo ťa tam) si mohla stráviť hľadaním práce.Na výlet do Prahy za čie peniaze? oni nech vyletuju ty choď aspoň kdesi brigádovať .Ukáž.ze si už dospelá.Ak sa chcete osamostatniť.tak to urobte.ale ty nutné musíš pracovať.
@hellokitty8484848 preboha dorob si školu, s tými 2r školy ťa nevezmú už pomaly ani za upratovačku 🤦♀️
@janinah ja už mám na ďalší týždeň ísť na brigádu vedia o tom rodičia.
@hellokitty8484848 Úprimne? Keď mladý človek napíše, že si nevie nájsť prácu, ktorá by mu vyhovovala a tak je radšej nezamestnaný, pre mňa je to znak nezodpovednosti, nevyspelosti a ako rodič by som to netrpela. Čiže v prvom rade si najať prácu, dohodnúť pravidlá fungovania s rodičmi a následne sa snažiť dať si život do poriadku.
@denkabemommy nechápete moju situáciu neviete. Moji rodičia nepracujú otec má 68 moja mama 50. To skôr ja ich živím keď idem na brigádu do vinohradu ak vám stačí. A ešte tu je malý brat čo má 13 rokov. Panebože. A to ja som si platila autobusy a desiate sama do školy oni občas ale skoro stále ja. Pretože víkendy brigáda a cez týždeň škola. A niekedy som nemohla ísť do školy pretože ani na brigády pretože pršalo.
@abbey1 oni majú len svoju pravdu. Keď poviem svoj názor tak už odvrkujem. Nikdy nepracovali.
@januska12323 strach treba prejavovať krikom? To sa nedá s kľudom rozprávať?
Školu si určite dorob, bude ti to v živote chýbať. Čo sa týka rodičov, je na čase porozprávať sa s nimi. Musíte prebrať vaše budúce fungovanie. Píšeš , že ideš brigádovať, rodičom na domácnosť treba prispievať a rovnako treba aj pomôcť. Dohodnite si nejaké pravidlá, nech ti určia povinnosti v domácnosti ak sama nevidíš s čím potrebujú pomoc. Na financovaní domácnosti sa rozumne dohodnite.
@hellokitty8484848 Tak ste doma zjavne všetci rovnakí. Nikto nepracuje a tak si tam pekne žijete. ;)
@jakubkoanjelik od 15 rokov chodím na brigády. Oni nikdy nepracovali otec dôchodca a mama sa sťažuje že ju stále niečo boly.
@hellokitty8484848 škola sa dá urobiť s individuálnym študijným plánom, viac ako 3x do mesiaca do školy nepôjdeš, jedine v januári a júni, kedy sú skúšky. Všetko sa dá, keď sa chce. Mať školu je základ, bez ktorého nikdy normálnu prácu mať nebudeš, brigádovať sa dá v akejkoľvek reštaurácii, kde si na školské veci+ cestu bez problémov zarobíš. Takže jediné, čo nechápem sú tieto divné výhovorky, prečo nechodiť do školy.
@denkabemommy ja som ju musela skončiť pretože som nemala stále na vlaky autobusy. Ale riaditeľka mi povedala že keď sa budem chcieť vrátiť tak ma zoberú späť že som mala dobre známky.
@denkabemommy ešte aj otec povedal škončiš zo školou aj mama
@hellokitty8484848 máš 18 , vezmi svoj život do svojich rúk. Poviem to možno škaredo : ale tvoja rodina asi tiež nebude veľmi v poriadku, pokiaľ sa nevedia postarať dcére o desiatu do školy a o to , aby sa tam mala ako dostať. Neber si z nich príklad a chci pre seba (a v budúcnosti aj pre svoje deti) lepší život, ako ti mohli dať oni. Skončené 2 roky na strednej škole je nič. To majú také sociálne prípady ... Choď do školy, si mladá, neskôr budeš ľutovať. A čím skôr preč od takých rodičov. Porozprávaj sa s priateľom, či môžeš ísť bývať k nemu, prípadne si nájdite niečo spoločné. Ak nebude chcieť, zariaď sa bez neho. Teraz je júl, do septembra máš ešte času nájsť si nejakú normálnu strednú školu, kde by si mohla pokračovať v štúdiu, tak pôjdeš buď na internát, alebo si nájdeš nejakú byt so študentmi. Možno by si mohla požiadať o sociálne štipendium a cez víkendy pracovať. Prípadne dorobiť školu externé a porpi Tom pracovať normálne na plný úväzok.. si mladá, začni niečo riešiť , buď trošku priebojnejšia , nie len toto nemôžem, toto mi nevyhovuje atď..
@hellokitty8484848 tak vidíš, určite ti riaditeľka vyhovie aj s individuálnym plánom. Na brigáde si reálne vieš zarobiť aj na intrák, nebuď socka ako sú tvoji rodičia, odstrihni sa od nich, musíš ísť už sama za seba, nie robiť ešte aj na nich, mysli trošku do budúcna o 5-10r nebudeš chcieť takto živoriť. Keď budeš šikovná aj VŠ dáš
@denkabemommy mój otec poberá iba dôchodok on že nejde na brigádu že nemusí už. A mama tá bere len rodinné prídavky na brata. Nikdy nepracovala nikde.
Nadych, vydych. Vidno ze si pracovita, nie je vobec bezne aby 18rocne dievca prispievalo na domacnost, a uz duplom ked rodicia nepracuju. Podla mna je pre teba najlepsie odist niekam od rodicov, cim skor. Najst si pracu a popritom si dostudovat. Jednoducho skola bez debaty musi byt. Snad nechces skoncit ako tvoji rodicia. Teraz citam ze dokonca sa mozes vratit, a rodicia nechcu aby si studovala 🙄. Och to vyrastas ozaj v “prikladnom” prostredi. Je mi to luto, snad sa ti situacia polepsi a nieco dobre si najdes. Je velmi dolezite, aby si neotehotnela. Pripadne sq porozpravajte s priatelom, ci by ste nesli zit niekam spolu.
@hellokitty8484848 tak v tom prípade bude najlepšie odísť z rodičovského domu, toto teda nie je normálne rodinné zázemie. Vráť sa do školy, popri brigáduj. Ideálny by bol pre teba internát, možno aj nejaké sociálne štipendium? Skús prezistiť či škola niečo také neponúka.
Neviem, ako vážne brať tie info z tvojich ďalších príspevkov. Ale v každom prípade je pre teba základ práca. Žiadna brigáda! Normálna práca, kde ti budú platiť odvody, ty si zarobíš na živobytie a postavíš sa na vlastné nohy. Potom si dorieš školu. Nepíšeš, kde a čo si vlastne študovala, ale bolo by fajn mať v rukách aspoň výučný list.
Keď budeš mať prácu, akúkoľvek, nie si v situácii, aby si si extra vyberala, môžeš riešiť vlastné bývanie. Svoj úvodný príspevok si začala úplne zle.
@hellokitty8484848 v skratke otec je ko.ot, mama submisívna trúba, odíď. Ak chceš pomôcť bratovi, zavolaj k vám sociálku 🙈, keď sa postaráš poriadne o seba, budeš sa môcť aj oňho. Zachrániš tak 2 životy. Na niektorých intrákoch sa dá bývať aj cez leto. Takže nejaký si blízko školy nájdi a odsťahuj sa tam, zatiaľ si počas leta niečo našetríš, budeš žiť v kľude, potom budeš môcť dať aj denné štúdium, popri tom brigádovať, plus prídavky si vieš vybaviť sama na seba, takže budeš mať ďalších 60€ navyše pre teba
@hellokitty8484848 určite si nájdi spôsob, ako dokončíš školu. Bojuj za seba, nevzdávaj sa, vytýčenie cieľa je pre Teba dôležité. Ideálne by bolo osamostatniť sa a žiť svoj život, nie život iným. Prečítala som si diskusiu celú. Všetko dôležité písali predo mnou. Dievča, hlavu hore! Vzchop sa, aj zdravotný stav sa Ti zlepší, uvidíš! Nevzdávaj sa, rob niečo pre SEBA! Držím veľmi palce, zariaď si pekný život, nech si šťastná ako to len pôjde.🍀
@akinomel ďakujem ❤️
@hellokitty8484848 nepremýšľala si vrátiť sa do školy a dorobiť aspoň maturitu? V dnešnej dobe sa ťažko hľadá dobrá práca a uprimne máš 25 ročného priateľa? Neplánuje sa osamostatniť alebo si tá nechce hodiť na krk a takto stretnúť sa zasexovat mu stačí?dievca si mlade a kým nie si tehotné maj v živote ešte ambície vidíš že to doma neni ružové ,ale žiaľ zijes pod ich strechou,máš ale veľa možnosti možno skúsiť zahraničie opatrovať deti prípade aspoň Rakúsko dva týždne niaku babku a dva týždne by si bola doma hmmmmm možnosti je dosť ale rozhýbať sa musíš ty
@hellokitty8484848 nie si ty ta, co chcela s frajerom postavit mobilny dom u svokry na zahrade? To bolo straaasne davno a vy ste este stale rodicom na krku? Ty este stale nemas robotu e len prezivas na krku bud rodicom a frajerovym rodicom?
Najdi si robotu a odstahujte sa a zivte sa sami. Nikto vam do zivota kecat nebude. Kym zijete rodicom na krku, tak maju pravo vas komandovat.
@hellokitty8484848 stare ale stale aktualne pravidlo, kym byvas s rodicmi pod jednou strechou a v ich dome, budes robit to co ti oni povedia. Tak ze neviem kde si nabrala nieco ine, plati to tak v kazdej normalnej rodine, ak sa ti nepaci, mozes odist a za dalsie 2 rocna skola, tak to neviem ako sa chces uzivit to mozes ist ovce past, ako nic v zlom.
Prosim ta, dorob si skolu. A nerob si dieta.
Ja viem že by sa nemalo chodiť na diskotéky a nemalo by sa ponižovať a viesť zdravý životný štýl ale zas úprimne si povedzme kto to dodrzuje v takomto veku nikto😀 tiež mám epilepsiu a aj ponocujem ak ju máš stabilnú nevidím problém pracovať aj v noci😀 a čo sa týka školy určite si ju dorob v dnešnej škole a hlavne dievča je to proste hanba
Od rodičov sa odstrihni
Kamoska ma podobný prípad ma sociálne štipendium dala rodičov na sud obaja jej platia výživné tým ze študuje plus štipendium takže okolo 500€ mesačne ma plus brigáduje takže si zarobí viac ako niektorí ľudia ktorí nofmalne pracujú
Držím palce 🙂
Rodičia nepracovali
Pritom otec berie dôchodok,keby nepracoval tak narok na dôchodok mu nevznikne hadam nechceš aby šiel na stare kolena robiť ty voš hnila
@hellokitty8484848 veľmi ti fandím, máš na to, nezit ako tvoji rodičia. Ale v jednom s nimi súhlasím, mala si im dať vedieť, že neprídeš, nie písať bratovi. Vráť sa do školy, riaditeľka ti fandí. Ako si skolu zvládala doteraz, zvládneš ju aj odteraz. Rodičom vysvetli, že ti na nej záleží. Prípadne, nech sa prihovorí aj riaditeľka.
A otázka je aká? Nevieš sa o seba postarať (dokončené 2 roky strednej?), máš zdravotné problémy, frajer s tebou spí ale žeby sa postaral o spoločné bývanie to nie. Si prekvapená keď majú o teba strach?