Dobrý večer, chcela by som sa opýtať na jednu tému, preto píšem anonymne. Mám 17 rokov a nikdy som ešte nikoho nemala. Prosím, neberte to tak že som zrelá na lásku na celý život. Viem, že v takomto veku je to zriedkavé ale ide o princíp, že spolužiačky a kamarátky v mojom veku už dávno vzťah mali, resp. majú, boli niekedy na rande, píšu im chlapci atď. Mne sa to ešte nestalo. Nikdy mi ešte nikto nenapísal. Keď som sa zdôverovala jednej osobe, tak mi napísala, že to bude tým že nechodím na párty, že sa neobliekam tak moderne ako ostatné dievčatá ( myslí tým obtiahnuté tielka a kraťasy, že vidno všetky krivky ), že mám malé prsia, že dievčatá v mojom veku majú už umelé nechty a že nezaspali v 80. rokoch. Údajne nie som dostatočne výrazná, nemaľujem sa… Je to môj štýl, nerada by som sa kvôli tomu menila. Vraj jediné pozitívum na mne je, že sa dobre učím. Nie som ako odstrihnutá z reťaze. Mám kamarátky, som spoločenský typ. Niektoré si môžete povedať, že to sú také tie puberťácke veci ale čo by ste robili na mojom mieste ?ďakujem
Bola by som sama sebou a urcite by som sa nemenila kvoli niekomu. Ak si najdes chlapca, tak nech ta miluje taku aka si a nie aka nie si.
na strednej som mal veľa spoužiačiek a veľa z nich bolo ako ty... teraz sú to výrazné, suverénne ženy, matky, manželky... už máme 42 rokov, jedna z nich teraz natočila také video, že som len kukal... Ďalší taký prípad je moja manželka - tiež bola na strednej nevýrazná, nemala žiaden vzťah.. teraz je to úžasná, krásna, sebavedomá žena, tromfne všetky tie "modelky" zo školy...
Takže nič sa neboj, tvoj čas ešte len príde... máš moje slovo.
Robila by som vsetko tak, ako doteraz.
Neboj, nic ti neujde.
Buď taká aká chceš byť... Je v poriadku ak 17 ročné slečny nasledujú módu, líčia sa, majú gélové nechty, atď... A úúúplne rovnako je v poriadku ak také nie sú... ❤ Ale vieš čo nie je v poriadku? Ísť sám proti sebe a meniť sa kvôli niekomu inému. Nerob to. Obliekaj si to čo sa ti páči. Ne/maľuj sa, tak ako sa to tebe páči. Buď sama sebou 🙂 A potom, keď sa nejakému mužovi zapáčiš (a ver tomu, že aj to príde), tak sa mu zapáčiš presne taká aká si. Budeš sa mu páčiť TY, a nie nejaká tvoja falošná verzia na ktorú si sa zmenila lebo niekto ti to povedal ❤
Ahoj, tak vobec da takymi kecami netrap. Odpovedbte „kamaratky“ bola povrchna az hruza. Mala som som 2 spoluziacky - jednu bolo hrozne citit potom, neviem ako byvali, ci mali tecucu vodu. Druha nosila v 16 ten isty kostym ako moja 65 rocna babka - tej mit mi chodim pasoval. Bolo to jednoducho na hodne starsiubzenu.
Zhodou okolnosti to boli kamosky, nikomu zle nerobili. Ani moderne oblecenie, um nechty nemali, obe male prsia. A bum, ta v tom kostime kratko po 17 otehotnela.
Ty si uplne v pohode. V 17 som si tiez s nikym nepisala, prezila som to v zdravi 🙂 A jasne, spoluziacky mali podaktore uz tretu vztah a jedna dokonca po kazdej diskoteke unu jednorazovku.
Niekedy zmena stand ka nie je na skodu 🙂 ale ked tak, urob to koli sebe.
Dobre sa ucis, neboj. Ako ti tu uz napisal jeden muz, uplne s nim suhladim. O 20 rokov budu spiluziacky vyzerat na 50 a bez gelovych nechtov nebudu moct existovat, lebo tie ich budu znicene. Pochybujem totiz, ze maju v tomto veku na kvalitnu nechtarku.
V hlave polovakum, mozno trochu pekne plus kilo omietky na ksichte a sex u nich patri k dobrym mravom.S takymi sa vobec neporovnavaj. Bud aka si a najdete sa s pasujucim muzom casom 🙂
Hm.. To, že autorka je nevýrazná atď.je samozrejme úplne OK... Ale zas tu robiť z výrazných 17tok obludy, ktoré budú v 37 vyzerať na 50 a sú hlúpe a budú mať zničené nechty a neviem čo... Ako fakt??? To už nie je povrchné? 🤦♀️
Študuj, ži si svoj život, nestaraj sa, čo robia ostatné, hlavne ich neopakuj.
Buď sama sebou, ak sa takto cítiš fajn... je úplne v poriadku, že nechodíš na párty, do partie, že sa dobre učíš a máš cieľ... ja som bola absolútne mimo akéhokoľvek spoločenského diania, nemala som chalana do 19-tich... vtedy mi to bolo ľúto, ale s odstupom času vôbec... no čo sa týka maľovania, úpravy zovňajšku, to muselo byť... nie kvôli iným, kvôli sebe... skús si občas aspoň dať špirálu, lesk na pery, nechať si rozpustené vlasy (ak trebárs nosíš iba vrkoč)... len tak pre seba, či sa nebudeš cítiť možno viac sebavedomá. Mala som na strednej spolužiačky, čo akoby pozabudli na svoju ženskosť a veru ostali panny až doteraz (a pritom pekné šikovné baby, len príliš "je mi to jedno, neriešim")...
Buď sama sebou! Tak, ako to cítiš a čo považuješ za správne a dobré. Nevýrazná...tento výraz neznášam. Byť upravený, čistý, slušný a hlavne čestný - toto je podľa mňa dôležité. Taktiež som pre mnohých bola nevýrazná a aj som. No a čo?! Mám skvelého partnera, rodinu, som zdravá, šťastná, mám strechu nad hlavou, vodu, jedlo. Buď milá a ďalej sa dobre uč, vzdelanie je dôležité! Želám Ti všetko dobré!
Určite ostať sama sebou. V 17 mat nalepené umelé pazúry a obliekať sa, aby si bola vlastne "vyzlecena" a chodiť sa opijat na kadejaké party nie je nijaká vizitka úspešnosti.
Takže oveľa viac by som oceňovala normálnu prirodzenú mladú slečnu v tom veku. Kašli na to, lebo ak niekto by ta chcel len "vymachlenu a umelú" na ožran party, tak to by určite nebol vhodný človek do vzťahu
Poznas filmy Dennik princeznej? Sice su z dnesneho pohladu pre mensie baby, ale obcas takej nevinnej romantiky nezaskodi ;) Mame s dcerou stadial pamatnu vetu. Princezna mala kamosku, ktorej hovorila vsetko. Princezna sa zalubila do najvacsieho machra… a ked sa jej raz cosi spytal a stastna to tej kamoske hovorila, ze viec co sa ma spytal? Ta jej kamoska pregulia oci a povedala: Pozicaj mi hreben? A tak to aj bolo nakoniec… pozri si tie filmy, zasmejes sa trosku.
Zostan sama sebou, vsimne si ta niekto taky, kto k tebe zapasuje, inak by si padla za obet niekomu, kto nema rovnake hodnoty ako ty….
Aj z mojich rovesníčok su tie co boli v puberte za hviezdy obyčajne zeny, väčšina slobodných pripadne každú chvilu s inym, a tie, co boli nevýrazne, chlapci ich neobhanali, su teraz bud úspešne kariérne alebo aj rodinne a su to teraz ovela krajšie a príťažlivejšie zeny ako tie hviezdy
Do 18tich som chodila von so sestrami a mamou. Či výlety, cukráreň, alebo len tak prechádzka. Som doteraz nevýrazná, nemám rada najnovšie kúsky z obchodov, nepotrebujem silikóny, ani botox, ani umelé nechty, či gélové 😃 som papuľa, a tým som asi výrazná dosť 🙈
V 18tich som spoznala prvého frajera, dovtedy o mňa žiaden chlapec ani nezakopol a ani ja som nemala potrebu, aj keď všetky spolužiačky už mali dávno po prvom sexe 🤣 volali ma mníška 🤭 teraz sa za ňu nepovažujem. 🤣🤣
Môj prvý vzťah som mala v 20-tke, dovtedy nič, bola som uzavretá do seba, tichá, nevýrazná a predsa som viacerých zaujala...moja dcéra začala s radením o dosť skorej, ale ona je ten typ, čo si neoblečie šaty, nemaľuje sa, má krátke vlasy a má svoj štýl (široké oblečenie, čierne tričká a pod.), a predsa má frajera, ktorý ju má rád, lebo sa na nič nehrá a je prirodzená, sama sebou.
presne toto sme my baby riešili na strednej 😌 ach, zlate casy 🙂... toto sú krasne problémy, si mladunka a zivot mas daaleko pred sebou, uzivaj si mladost a nerieš co druhí povedia alebo povedali 😉 chalani +_ v tvojom veku si vsimaju vyrazne baby, to áno, lebo maju teraz najviac nadrzanosti a hormónov a sú nevybureni a to preto sa mlade baby snazia udrzat ich pozornosť, lebo tiez nimi siju hormony, to je uplne normálne a v poriadku. To vsak neznamena ze ked sa nemalujes ze si ta nikto v zivote uz nevsimne a zomries opustena a v samote...akurát mas vacsiu sancu ze nenatrafis na debila a nebudes tu o štyri roky vypisovať ze si ostala sama s deckomna ze tvoj chlap beha po diskotékach.
presne aj ja si rada pripomeniem tie časy, u nás v triede také typy ako ty aspoň nikdy neboli zákerné a nikomu neubližovali. Potom bol aj druhý extrém, hlavné macherky triedy. Ja som bola asi taký ten stred a zo začiatku som mala s "hlavnými macherkami" konflikt. Ale napokon v štvrtej triede dá sa povedať, že sme všetci boli kamaráti a rešpektovali svoje "odlišnosti". Ale pravdepodobne ťa niečo trápi na tom aká si, ak to tu potrebuješ písať.... vieš podľa mňa je normálne, že mladému dievčaťu sa páčia aj chlapci a má svoje sny... no a musím povedať že mladí chalani sú neskutočne povrchní poväčšine a fakt čumia len na vzhľad.
Ako keby to písala moja dcérka.... Úplne do bodky a posledného písmenka... 😊 Bude mať 16. A úplne rovnaká ako ty. Tiež by som poradila, že buď sama sebou. ❤️
U mna sa to zacalo v tych 17tich. ;) Nic ti neutecie. Niekto mal prvy vztah az po 18tke. Skus sa radsej spytat mamy a otca,ake mali zaciatky. Preco hned MK? Ak ti chyba blizkost,nemusi ti chybar vztah s chlapcom... ale hlbsie vztahy celkovo. Kamarati a rodina.
@charaka, koľko máš rokov, 21? Dodnes nemám potrebu používať špirálu ci lesk na pery, neznášam rozpustené vlasy (moje) a snáď od 12 nosím cop. A teda panna som nezostala ani náhodou 🤣🤣🤣
Ako prvé sa vždy "rozoberú" výrazne dievčatá. Sede myšky až potom. Len sa netreba ulakomit na prvého, čo pôjde okolo. To chce len trpezlivosť.
@marseillefan vieš čo, ja by som tú tvoju dokonalú manželku naozaj rada videla. Tak potom prečo si na amatérkach?
@mladena no predsa lebo som chlap... btw, moja žena vie na aké stránky chodím ak na toto narážaš...
@marseillefan tak to je dobre, že si aspoň úprimný. Mám pocit, že všade je až príliš pokrytcov.
❤️ Ostaň svoja ❤️