Zdravím 👋
Mám 17 a mám problémy so spánkom.
Začalo sa to, keď nám zatvorili školy a od toho dňa som sa ešte poriadne nevyspala :/ .. Chodím spať okolo 22:00 niekedy neskôr.. a vstávam o pol 7 niekedy o 7..
Keď som už veľmi unavená tak zaspím skôr aj o 20:00, ale potom sa zobudím veľmi skoro a ťažko sa mi zaspáva..
Veľmi ma bolí hlava, mám aj tmavé kruhy pod očami a bolia ma už aj oči :/ ..
Vadí mi aj svetlo...a ide mi na nervy už aj mobil snažím sa ho čo najmenej požívať..
Som veľmi unavená :/ ...ešte k tomu musím, variť, prať upratovať 🤦🏻♀️ zbláznim sa..
Má s tým niekto skúsenosti? Čo mám robiť aby som sa poriadne vyspala?
Ďakujem.
@kvetinka134 skús na ytb hypnoza na zaspávanie
@deti95060810 rodičia sú v robote takže musím 🙂 nemám doma nikoho.. teraz máme distacne vzdelávanie takže školu v pohode zvládam :D ....
Super, ďakujem za radu
@klokanica no to som aj skúšala, ale moc nepohama..lezie mi to na nervy
@kvetinka134 možno by ti trebalo očné vyšetrenie, keď ti vadí aj svetlo a bolí ťa hlava
@kvetinka134 skusala si denne ist na poriadnu prechadzku?
@1aduliatko1 svetlo mi vadí iba keď ma bolí hlava..ináč je to v pohode nevadi mi..
@simsalabim áno, skoro každý deň chodím na prechádzky
Za to môže aj životny štyl...mam 18 a pred prvou vlnou som mala podobny problem. Začala som chodiť spavať najneskor o 21:30..o 6:00 budik..dala som si kratku meditaciu (20 min), alebo jógu. Lahke raňajky..potom o 7:50 hodina..skončila som cca o 15:00. Po škole som sa snažila natiahnut nejako,chrbtica a tak...a proste byť trošku viac aktivna,viac prechadzok,sport...začiatky boli tazke ti nebudem klamať ale už niesom zdaleka taka unavena ako kedysi
Podľa mňa máš depky, ale na začiatok skus magnézium a d vitamín, pri najhoršom quajacuran
@kvetinka134 ak ti vadi svetlo pri bolesti hlavy, to znie ako migrena. Nikto ti tu na fore samozrejme nemoze nic presne diagnostikovat. 🙂 urcite si daj nejaky kvalitny multivitamin a rano skus jest bielkoviny - vajicka, parky alebo podobne a cez den vela zeleneho (magnezium). Je to normalne za sucasnej situacie - nespavost je prvy a najcastejsi priznak zhrosenej psychiky. Urcite sa to ale vie vratit do normalu. Ak ti prechadzky nepomahaju netrap sa. Na kazdeho zaberie nieco ine. Ak ta to bude velmi trapit kludne sa objednaj na odber krvi alebo preventivku.
Ďakujem 😊😊 za rady
Možno malo železa? Vitamín D v tomto sychravom počasí tiež pomôže. Zašportovať si a ísť aj na vzduch..
@ivangeline aj mama mi povedala, že budem mať asi malo železa, pretože iné mäso ako je kuracie nejem..
@kvetinka134 njn, určite, ja mám od narodenia nedostatok a bola som v puberte vegetarián... Asi 5 rokov... Spala som od 8 a aj poobedný slofik som si vždy dala.. len učenie má vycerpavalo. 🙈🤷😀😀😀 A doteraz beriem železo od doktorky. 😒 Tiež jem len kuracie, morčacie.. ale snažím sa prekonávať.. moje deti sú menej vyberavé ako ja. 😂
skus cbd olej. je sice trosku drahsi ale pomohol mi.
prečo ty musíš variť, prať, upratovať....nie je tvoja práca škola?
Skús si kúpiť Dospinox.... pomáha