Mám 17 rokov a nedostávam žiadne vreckové

19. nov 2020

Dobrý večer prosím Vás poraďte mám 17 a od rodičov žiadne vreckové ak si vypýtam povedia že nemajú pritom viem že áno, nemám nárok na žiadne vreckové?
Občas by som si rada niečo sama kúpila niekam šla ale nejde to keď mi nedávajú žiadne peniaze ako to riešiť žiadne moje argumenty nepomáhajú.
Ďakujem za komenty

draik
19. nov 2020

"Nárok" skutočne nemáš...
Riešiť sa to dá napr. brigádou

nini1010
19. nov 2020

Preco nebrigadujes??

autor
19. nov 2020

Ja som vozíčkárka rodičia na mňa berú opatrovateľský príspevok ale nechcú mi dať ani cent

martinalici
19. nov 2020

Ahojky ja som tiež vreckové nedostávala ale "všetko" v rámci našej situácie som mala. A ak som chcela poprosila som rodičov. Vtedajšej dobe bolo ťažšie si zarobiť na brigáde ale dalo sa teraz je viac možností. Keďže máš 17 skús, roznášať letáky, predávať v cukrárni, opatrovanie detí . Skús aj rozhovor s rodičmi odôvodni že čo a prečo si chceš niečo kúpiť. Držím palce.

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
martinalici
19. nov 2020

Vydrž to do 18 🙂 ale dá sa predávať aj cez internet nejaké ručné práce, pletenie z papiera, maľovanie , a ak máš veľa času tak dá sa cez prieskum, vyplnanie dotazníkov

robin30
19. nov 2020

@ahoj0 je na vozicku!

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ahoj0
19. nov 2020

@robin30
@lenkakravcova baby kľud, kým som písala odpoved, príspevok o tom že je vozičkárka tam nebol...

ivula0807
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lintu
19. nov 2020

Neviem, ako si na tom, ale môžeš niečo vyrábať a predávať, niekoho doučovať, robiť niečo na počítači a tak si trochu zarobiť. Už včera si písala, že s vašimi máš problémy. Aj k bratovi pristupujú ako k tebe?

autor
19. nov 2020

@lintu nie, jemu peniaze dávajú

lintu
19. nov 2020

Ty si len doma, v pohybe závislá len na rodičoch alebo sa dostaneš von aj s kamarátmi?

majkeel
19. nov 2020

Deti/mladistvi by mali mat vlastne peniaze, vreckove od rodicov, kedze nemozu pracovat. Ale donutit ich k tomu zial nemozes.

nenne27
20. nov 2020

@martinalici no ako vozickarka spominane brigady tazko da...

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jankapepe
20. nov 2020

Máš 17 môžeš brigádovať.
Platia ti stravu?
Platia oblečenie? Topánky?
Máš posteľ? Teplo doma? Oprate? Šampón? Zubnú pastu? Lieky? Učebnice? Mobil? Internet? Tv? Tečie ti doma voda? Svieti sa?

Zober kalkulačku a zrataj koľko peňazí ti takto dávajú!!!

jankapepe
20. nov 2020

Vozickarka...ok o to to máš pri hľadaní práce ťažšie....
Ale...čo študuješ?
Môžeš niekde pomáhať s papiermi napr. Práca s Pc... prepisovanie textov....práca možno niekde v predajni ktorá má podmienky.... šitie....atd

ss1908
20. nov 2020

ja som sice vreckove dostavala, ale nestacilo mi, takze od kedy som mala 16 som zacala brigadovat. Pred tym, cca od 12 som nakupovala veci z aliexpressu (ked ho tu este ludia velmi nepoznali) a predavala ich za drahsie:D, potom sme mali s kamoskou biznis s rucne robenymi naramkami a potom som rucne malovala na platene tasky. Da sa z toho celkom slusne zarobit, treba najst nieco co ti ide a venovat sa tomu🙂 Ak sa vyznas do PC tak sa nauc programovat, su kurzy ktore ta to naucia aj z domu a hlavne to potom vies robit z domu, a je to velmi dobre platene.

martinalici
20. nov 2020

@nenne27 Kým začneš niekoho kritizovať všimni si kedy bola poslaná správa- komentár. V hlavnej správe nie je zmienka, že je vozíčkarka tak som napísala svoj názor no v tej chvíli napísala , že je vozíčkarka. Namiesto kritizovania radšej poskytni radu , čo si do tejto chvíle neurobila. Prajem pekný deň.

leuchtturm
20. nov 2020

Narok na vreckove nemas. O rok sa mozes osamostatnit a potom mozes rozmyslat, preco ti rodicia nedavali ziadne vreckove.

nenne27
20. nov 2020

@martinalici ???kde kritizujem????iba som skonstatovala ze tazko da spominane brigady kedze je na vozicku🙄

caroline_
24. nov 2020

@jankapepe podla mna toto co pises su zakladne veci, ktore by mali byt samozrejmostou ze ich rodic svojmu dietatu zabezpeci, kedze dieta sa na svet same nepyta, ale urobia si ho rodicia , ktorí maju mat podmienky na to, aby ich dieta malo zabezpecene zakladne veci.viem ze su rodiny kde je aj toto luxus a to je smutne a je to chyba rodicov

evamarek77
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
judar
24. nov 2020

Aj taki co niesu na vozicku nedostavaju vreckove , takych deti je dost este aj mladsi ....zapoja hlavu a ruky a vedia si zarobit aj bez brigady....chce to len trosku rozmyslat,....ja som nedostavala vreckove uz od mala a nasla som si riesenie aj bez brigad

jankapepe
24. nov 2020

@caroline_ mobil? Internet? Tv? Toto fakt nie sú základné životné potreby.
Na Slovensku možno áno väčšinou štandard. Aj u nás doma. Ale sorry tvrdiť že je chybou rodičov ak dieťaťu nekúpia mobil, tv, internet....?? Odporúčam navštíviť rozvojovú krajinu.